Αδιανόητο - Η διενεργούσα ΕΔΕ σε ρόλο... «ανακριτή» ψάχνει ποιος κατήγγειλε το σχολείο και όχι αν οι καταγγελίες είναι αληθείς.
Υπάλληλος ανακρίνει ποιος κατήγγειλε το ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής στην ΟΙΕΛΕ

Σε μια αδιανόητη καταγγελία προχωρά η ΟΙΕΛΕ, καθώς υπάλληλος που διενεργεί ΕΔΕ για σοβαρά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής, ψάχνει ποιος κατήγγειλε το σχολείο και όχι αν οι καταγγελίες είναι αληθείς.

«Αδιανόητη ενέργεια με πολύ σοβαρές προεκτάσεις υπαλλήλου που διενεργεί ΕΔΕ μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ σχετικά με ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής. Όπως μας ανέφεραν εμφανώς αναστατωμένοι μάρτυρες της διαδικασίας, η υπάλληλος ρωτούσε επιτακτικά, εάν ήταν αυτοί που προχώρησαν σε καταγγελία στην ΟΙΕΛΕ (!) για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο», τονίζει η ΟΙΕΛΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ, γονείς που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία και ενημέρωσαν ότι υπάρχουν πληροφορίες για πολιτικές πιέσεις από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, ώστε να μην επιβληθούν ποινές στη συγκεκριμένη νηπιακή μονάδα.

Αναλυτικά

Σοβαρότατα ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος διενέργειας ΕΔΕ για ιδιωτικό νηπιαγωγείο στη Δυτική Αττική – Η διενεργούσα ανακρίνει μάρτυρες, εάν κατήγγειλαν αυτοί το σχολείο στην ΟΙΕΛΕ!!!

Αδιανόητη ενέργεια με πολύ σοβαρές προεκτάσεις υπαλλήλου που διενεργεί ΕΔΕ μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ σχετικά με ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής. Όπως μας ανέφεραν εμφανώς αναστατωμένοι μάρτυρες της διαδικασίας, η υπάλληλος ρωτούσε επιτακτικά, εάν ήταν αυτοί που προχώρησαν σε καταγγελία στην ΟΙΕΛΕ (!) για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι απολύτως άσχετη με το αντικείμενο της ΕΔΕ. 

Προκαλούνται, δε, εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά για την αμεροληψία της διαδικασίας, ιδίως μετά από τις απειλές που εγγράφως έχει εκτοξεύσει η διοίκηση του νηπιαγωγείου για μηνύσεις. 

    Για ποιο λόγο η διενεργούσα την ΕΔΕ θέλει να μάθει ποιοι ανωνύμως κατήγγειλαν;

     Τι προτίθεται να πράξει με αυτή την πληροφορία; 

    Μήπως σκοπός της είναι να πληροφορηθεί ο εργοδότης ποιοι ενημέρωσαν την ΟΙΕΛΕ για να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις;

Πριν λίγες ημέρες, γονείς που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν πληροφορίες για πολιτικές πιέσεις από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, ώστε να μην επιβληθούν ποινές στη συγκεκριμένη νηπιακή μονάδα. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, μέχρι να φθάσουν στα χέρια μας συγκεκριμένες πληροφορίες που θα καταθέσουμε αρμοδίως. 

Στο μικρόκοσμό της εκπαίδευσης, η συγκεκριμένη «ανακριτική» διαδικασία δυστυχώς επιβεβαιώνει την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι βαρύτατα τραυματισμένο από πρακτικές που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Η άποψη της Ομοσπονδίας και του νομικού της επιτελείου είναι πως η συγκεκριμένη διαδικασία πλήττει την αρχή της αμεροληψίας και παραβιάζει ευθέως βασικές αρχές του Πειθαρχικού Δικαίου, όπως αυτές επιβάλλονται από τον νόμο (3528/2007 και 682/1977). Ήδη σχεδιάζεται η υποβολή τεκμηριωμένης πειθαρχικής αναφοράς κατά της διενεργούσας τη συγκεκριμένη ΕΔΕ υπαλλήλου στον Υπουργό Παιδείας και, επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να αφορά σε μια μικρή ιδιωτική εκπαιδευτική μονάδα, αλλά είναι χαρακτηριστική τόσο της βαρύτατης ανομίας στο χώρο όσο και της ιδιότυπης ασυλίας που απολαμβάνουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, θα ενημερωθούν και οι ευρωπαϊκές αρχές για το ζήτημα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xylodarmos
Λήμνος – Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: Πήγε τραυματισμένη στο νοσοκομείο κι είπε πως έπεσε
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Λήμνο: Οι γιατροί κατάλαβαν πως δεν έπεσε κι ειδοποίησαν την αστυνομία που πέρασε χειροπέδες στον σύζυγό...
Λήμνος – Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του: Πήγε τραυματισμένη στο νοσοκομείο κι είπε πως έπεσε
Ζέττα Μακρή
Μακρή: «Όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι οι 10.000 διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί χωρίς καμία έλλειψη»
«Πρόθεση της κυβέρνησης η επέκταση των ολοήμερων σχολείων- Έχουν προ»
Μακρή: «Όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι οι 10.000 διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί χωρίς καμία έλλειψη»
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Αξιολόγηση: Εξώδικο από άλλα δύο σωματεία εκπαιδευτικών
«Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Υπερασπιζόμαστε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο»
Αξιολόγηση: Εξώδικο από άλλα δύο σωματεία εκπαιδευτικών