σχολεία παιδιά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
ΟΙΕΛΕ: Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δεν έχουν παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις επιμορφωθεί για το πώς θα αντιμετωπίσουν παιδαγωγικά τις ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το σεμινάριο επιμόρφωσης ιδιωτικών εκπαιδευτικων για την εκπαίδευση ταλαντούχων και χαρισματικών παιδιών με τη συνεργασία ΟΙΕΛΕ – CTY Anatolia College – Ελληνοαγγλικής Αγωγής

Τη σχετική ανακοίνωση εκανε σήμερα η ΟΙΕΛΕ, δίνοντας πληροφορίες για τις αιτήσεις συμμετοχής. Αναλυτικά:

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Ένας από τους κύριους στόχους της Ομοσπονδίας μας διαχρονικά είναι η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Συνήθως, όταν μιλάμε για ανισότητες στην εκπαίδευση, εννοούμε τη δυσκολία πρόσβασης στο εκπαιδευτικό αγαθό λόγω οικονομικών/κοινωνικών συνθηκών ή λόγω μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων. Στη δεύτερη περίπτωση σκεφτόμαστε μόνο παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή/και αναπηρία, που πράγματι είναι το πιο ευάλωτο τμήμα του παιδικού πληθυσμού και απαιτεί συστηματική παρέμβαση και εξειδικευμένες πολιτικές.

Όμως, στη χώρα μας παραβλέπουμε ένα τμήμα του μαθητικού πληθυσμού που επίσης χρειάζεται την προσοχή της πολιτείας και των φορέων. Πρόκειται για παιδιά με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δυνατότητες, για τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, που έχουν ξεχωριστές μαθησιακές ανάγκες και που, αν δεν υπάρξει ιδιαίτερη αντιμετώπιση των αναγκών αυτών, το δυναμικό αυτό που διαθέτουν δεν θα αξιοποιηθεί. Επομένως, επειδή το εγχώριο εκπαιδευτικό σύστημα δεν διαθέτει κάποια πρόνοια για τον συγκεκριμένο πληθυσμό, διακρίνουμε ανισότητα, ειδικά σε σχέση με άλλες χώρες που υπάρχουν οργανωμένα προγράμματα εκπαίδευσης των παιδιών αυτών. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, επίσης, δεν έχουν παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις επιμορφωθεί για το πώς θα αντιμετωπίσουν παιδαγωγικά τις ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών.

Το κενό αυτό στη χώρα μας επιχειρεί να καλύψει το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

  • Τι είναι το CTY

Το CTY είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που δημιουργήθηκε στο παγκόσμιας φήμης Johns Hopkins University.  Οι ρίζες του CTY (Center for Talented Youth) ανάγονται στη δεκαετία του 1970 και στην πρωτοποριακή δουλειά του ψυχολόγου Julian Stanley που εργάστηκε πολύ με τα χαρισματικά παιδιά.

  • Τι είναι το CTY Greece

Είναι μια συνεργασία τριών φορέων. Του CTY, του Κολλεγίου Ανατόλια και του Ιδρύματος Στάυρος Νιάρχος με στόχο την ανίχνευση ειδικών ακαδημαϊκών δυνατοτήτων σε παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο και την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την αξιοποίηση του δυναμικού τους.

  • Η συνεργασία με την ΟΙΕΛΕ

Στις συναντήσεις εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ στο Κολλέγιο Ανατόλια, οι εκπαιδευτικοί που “τρέχουν” το πρόγραμμα, πρότειναν να συνεργαστούμε, ώστε να πραγματοποιηθούν σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου και λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δείτε την ιστοσελίδα του CTY Greece για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε εδώ το ενημερωτικό φυλλάδιο που απέστειλαν οι συνάδελφοι για το πρόγραμμα του CTY Greece.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ)
Δείτε τον πληθυσμό όλων των περιοχών της χώρας μας - Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Ο μόνιμος πληθυσμός της Χώρας κατά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική Κοινότητα και οικισμό,
Δείτε τον πληθυσμό όλων των περιοχών της χώρας μας - Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ