Οι εκπαιδευτικοί συντονίζονται: Εκτακτη σύσκεψη αύριο 23/1 ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ
Θα συζητήσουν κοινές αντιδράσεις στο ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από την πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης

Μετά από πρόσκληση της ΔΟΕ, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:30 έκτακτη σύσκεψη των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει πρωτοβουλίες για μια σειρά ζητημάτων, όπως το γονεϊκό bullying και ο σχολικός εκφοβισμός, η τραγική κατάσταση των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, η ελλιπέστατη εποπτεία της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και η συνεργασία των επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών συνδικάτων.

H ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, έχουν ήδη λάβει αιτήματα για κηρυξη απεργίας από τουλάχιστον 44 πρωτοβάθμια σωματεία. Επιπλέον η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ότι το ΔΣ της στη συνεδρίασή του στις 19/12/2023 έλαβε υπόψη το αγωνιστικό κλίμα που αποτυπώθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Συσκέψεις, επισκέψεις του σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας, τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Ολομέλεια των Προέδρων των Σ.Ε.Π.Ε. στις 11/12.

Συνεκτίμησε το ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από την πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, την οδυνηρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί, το δυσβάσταχτο κύμα ακρίβειας, τη διαρκώς διογκούμενη γραφειοκρατία στα σχολεία, τη μη κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση (η τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες…), το αυταρχικό κλίμα που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, τα σωρευμένα άλυτα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (κτηριακό, εργασιακές συνθήκες, ωράριο, δικαιώματα αναπληρωτών…).

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως είναι επιβεβλημένη η σωστή προετοιμασία επιτυχημένων αγωνιστικών δράσεων που θα ευαισθητοποιήσουν το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και της κοινωνίας  επιφέροντας την αναγκαία πίεση προς την κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. έτσι ώστε να αλλάξουν στάση απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση την οποία έχουν απαξιώσει με τις αποφάσεις τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τυγχάνουν αντιμετώπισης που δεν αντιστοιχεί στο πολύτιμο έργο που προσφέρουν.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνθηκε στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (με τις οποίες δίνουμε όλες τις μεγάλες μάχες για την εκπαίδευση) και τις καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. αμέσως μετά τις γιορτές (σε χρόνο που θα συναποφασίσουμε) ώστε από κοινού να οργανώσουμε δράσεις ανάδειξης όλων των παραπάνω ζητημάτων με πρώτο σταθμό τη διοργάνωση μιας πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης το τελευταίο 1οήμερο του Ιανουαρίου του 2024 και κλιμάκωση στη συνέχεια, μέσα από δράσεις που θα αποφασιστούν.

Τέλος η ΟΛΜΕ έχει κι νητοποιηθεί ήδη για ιδιωτικά πανεπιστήμια και αξιολόγηση, ενώ έχει καταγγείλει ότι για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται «συστάσεις» προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fournos_mikrokimaton
Φούρνος μικροκυμάτων χωρίς λεκέδες: Η απλή συνήθεια που κάνει τη διαφορά
Υπάρχει ένας απλός τρόπος να περιορίσετε τη βρωμιά πριν καν δημιουργηθεί – χωρίς σκληρά καθαριστικά και χωρίς έντονο τρίψιμο.
Φούρνος μικροκυμάτων χωρίς λεκέδες: Η απλή συνήθεια που κάνει τη διαφορά
γάτα
Γάτες χωρίς μύθους: 5 αλήθειες που ανατρέπουν όσα νομίζατε
"Δεν δένονται", "είναι ψυχρές", "σε πλησιάζουν μόνο όταν πεινάνε". Οι φράσεις αυτές επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια, δημιουργώντας μια εικόνα που...
Γάτες χωρίς μύθους: 5 αλήθειες που ανατρέπουν όσα νομίζατε
Ήπαρ - Συκώτι
Πόνος στον δεξιό ώμο: Η σύνδεσή του με τον καρκίνο του ήπατος
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος πόνος ενδέχεται να είναι αντανακλώμενος, δηλαδή να προέρχεται από άλλο σημείο του σώματος.
Πόνος στον δεξιό ώμο: Η σύνδεσή του με τον καρκίνο του ήπατος