Οι εκπαιδευτικοί συντονίζονται: Εκτακτη σύσκεψη αύριο 23/1 ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ
Θα συζητήσουν κοινές αντιδράσεις στο ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από την πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης

Μετά από πρόσκληση της ΔΟΕ, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:30 έκτακτη σύσκεψη των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει πρωτοβουλίες για μια σειρά ζητημάτων, όπως το γονεϊκό bullying και ο σχολικός εκφοβισμός, η τραγική κατάσταση των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, η ελλιπέστατη εποπτεία της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση και η συνεργασία των επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών συνδικάτων.

H ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, έχουν ήδη λάβει αιτήματα για κηρυξη απεργίας από τουλάχιστον 44 πρωτοβάθμια σωματεία. Επιπλέον η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ότι το ΔΣ της στη συνεδρίασή του στις 19/12/2023 έλαβε υπόψη το αγωνιστικό κλίμα που αποτυπώθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις, Περιφερειακές Συσκέψεις, επισκέψεις του σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας, τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Ολομέλεια των Προέδρων των Σ.Ε.Π.Ε. στις 11/12.

Συνεκτίμησε το ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από την πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, την οδυνηρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί, το δυσβάσταχτο κύμα ακρίβειας, τη διαρκώς διογκούμενη γραφειοκρατία στα σχολεία, τη μη κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση (η τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες…), το αυταρχικό κλίμα που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, τα σωρευμένα άλυτα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (κτηριακό, εργασιακές συνθήκες, ωράριο, δικαιώματα αναπληρωτών…).

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως είναι επιβεβλημένη η σωστή προετοιμασία επιτυχημένων αγωνιστικών δράσεων που θα ευαισθητοποιήσουν το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και της κοινωνίας  επιφέροντας την αναγκαία πίεση προς την κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. έτσι ώστε να αλλάξουν στάση απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση την οποία έχουν απαξιώσει με τις αποφάσεις τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τυγχάνουν αντιμετώπισης που δεν αντιστοιχεί στο πολύτιμο έργο που προσφέρουν.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνθηκε στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (με τις οποίες δίνουμε όλες τις μεγάλες μάχες για την εκπαίδευση) και τις καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. αμέσως μετά τις γιορτές (σε χρόνο που θα συναποφασίσουμε) ώστε από κοινού να οργανώσουμε δράσεις ανάδειξης όλων των παραπάνω ζητημάτων με πρώτο σταθμό τη διοργάνωση μιας πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης το τελευταίο 1οήμερο του Ιανουαρίου του 2024 και κλιμάκωση στη συνέχεια, μέσα από δράσεις που θα αποφασιστούν.

Τέλος η ΟΛΜΕ έχει κι νητοποιηθεί ήδη για ιδιωτικά πανεπιστήμια και αξιολόγηση, ενώ έχει καταγγείλει ότι για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται «συστάσεις» προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ
Πανεπιστήμια ΗΠΑ: Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα
Αλκίνοος Ιωαννίδης / Η συγκλονιστική ανάρτηση για τις διαδηλώσεις φοιτητών στο Columbia υπέρ της Παλαιστίνης
Πανεπιστήμια ΗΠΑ: Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη σφαγή στη Γάζα
oplosxoleio
Ασύλληπτο! Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν οπλισμό στο σχολείο, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή
Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40 ώρες «βασικής εκπαίδευσης...
Ασύλληπτο! Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να φέρουν οπλισμό στο σχολείο, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η Βουλή
ΔΑΣΚΑΛΑ
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βιώνει υψηλή ή μεσαία συναισθηματική εξάντληση, ενώ καταγράφεται επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα...
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!