Thumbnail
Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Δεν συμβιβαζόμαστε με την στέγαση των μαθητών μας σε ενοικιαζόμενα κτήρια που δεν έχουν προδιαγραφές σχολείου , ούτε σε κοντέινερς , ούτε σε παλιά και ακατάλληλα κτήρια

Την κακή  κατάσταση που δημιουργείται στον χώρο που τώρα στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ της Κω, όταν με μια μπόρα οι αίθουσες στάζουν και η αυλή πλημμυρίζει, επισημαίνουν οι εκαπιδευτικοί του νησιού.

Η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου τονίζει ότι η η λύση που δόθηκε (ενοικίαση χώρου που δεν είχε προδιαγραφές σχολείου ) στο επιτακτικό αίτημα για νέο κτήριο του ΕΕΕΚ Κω, αποδεικνύεται προβληματική και σημειώνει: Ηανέγερση ενός σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος ΕΕΕΕΚ στην Κω , δεν είναι μόνο μια τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη αλλά αποτελεί και προτεραιότητα που καταδεικνύει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Το ότι η Πολιτεία , το υπουργείο Παιδείας , Δήμος και Περιφέρεια δεν το έχουν επιλύσει , δείχνει πόσο χαμηλά στις προτεραιότητες τους βρίσκονται τέτοια έργα. Δείχνει την αδιαφορία τους για την Ειδική Αγωγή και γενικότερα για τις κοινωνικές ανάγκες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

 

Μέχρι πότε τελικά θα κρατήσει ο Γολγοθάς του ΕΕΕΕΚ Κω;

Μέχρι πότε θα εμπαίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Κω;

Πότε οι μαθητές του θα αποκτήσουν εκείνο το σχολείο που έχουν ανάγκη;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα που χρόνια κραυγάζει ;

Πότε θα γίνει σεβαστό το αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου και του εκπαιδευτικού προσωπικού να έχουν ένα χώρο όπου να μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές τους αυτό που τους αξίζει;

Η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος ΕΕΕΕΚ στην Κω , δεν είναι μόνο μια τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη αλλά αποτελεί και προτεραιότητα που καταδεικνύει αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Το ότι η Πολιτεία , το υπουργείο Παιδείας , Δήμος και Περιφέρεια δεν το έχουν επιλύσει , δείχνει πόσο χαμηλά στις προτεραιότητες τους βρίσκονται τέτοια έργα. Δείχνει την αδιαφορία τους για την Ειδική Αγωγή και γενικότερα για τις κοινωνικές ανάγκες.

Η λύση που δόθηκε (ενοικίαση χώρου που δεν είχε προδιαγραφές σχολείου ) στο επιτακτικό αίτημα για νέο κτήριο του ΕΕΕΚ Κω , αποδεικνύεται προβληματική.

Η διαμόρφωση του κτηρίου προχωρά με αργούς ρυθμούς: εργασίες σταματούν ελλείψει οικονομικών πόρων, εκδηλώσεις τοπικών συλλογικοτήτων για να βρεθούν χρήματα , εθελοντική εργασία για να ετοιμαστεί ο χώρος.... .

Μέχρι σήμερα δεν βγήκε ένας υπεύθυνος να τοποθετηθεί για αυτά. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στον χώρο που τώρα στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ , όταν με μια μπόρα οι αίθουσες στάζουν και η αυλή πλημμυρίζει;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα και να δοθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για να μετεγκατασταθεί το ΕΕΕΕΚ ΚΩ σε έναν καλύτερο χώρο.

Ομως, δεν σταματάμε να διεκδικούμε νέο σχολικό συγκρότημα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές !

Δεν συμβιβαζόμαστε με την στέγαση των μαθητών μας σε ενοικιαζόμενα κτήρια που δεν έχουν προδιαγραφές σχολείου , ούτε σε κοντέινερς , ούτε σε παλιά και ακατάλληλα κτήρια.

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με αυτή των γονιών και των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ. Στηρίζουμε τον αγώνα τους. Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας στο συγκεκριμένο σχολείο για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν , για την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τους μαθητές τους

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν , για να αποκτήσουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κω το σχολείο που δικαιούνται και που τους αξίζει!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα