Thumbnail
Διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), για πραγματική αναβάθμιση των πτυχίων τους και την εξομοίωσή τους με τα πτυχία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με τις προαναγγελθείσες αλλαγές στην στρατιωτική εκπαίδευση, που αφορούν τη δυνατότητα σε απόφοιτους των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) να αποκτούν και διδακτορικό, από τις οποίες όμως εξαιρέθηκαν οι απόφοιτοι των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), απέστειλε η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Ενωση θέτει το πάγιο και διαχρονικό αίτημα για  αναγνώριση του πτυχίου τους ισότιμα με των υπολοίπων Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αναλυτικά η επιστολή

Κύριε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό, η Ένωσή μας, για πολλοστή φορά επανάφερε ένα διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), για πραγματική αναβάθμιση των πτυχίων τους και την εξομοίωσή τους με τα πτυχία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με παράλληλη απονομή στις/στους αποφοίτους τους του βαθμού του Επιλοχία (και αντιστοίχων).

Λίγες μέρες αργότερα, με το (β) σχετικό άρθρο σας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανακοινώσατε αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση, οι οποίες όμως και όπως αυτές εξειδικεύτηκαν, δεν περιλαμβάνουν σε κανένα σημείο τους τούς αποφοίτους των ΑΣΣΥ, παρά μόνο τους αποφοίτους των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). Κατά συνέπεια, η ορολογία που χρησιμοποιήσατε στο άρθρο σας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), «οι επαγγελματικές προδιαγραφές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επανασχεδιάζονται διαρκώς» αφήνει να εννοηθεί ότι ως στελέχη των ΕΔ αναγνωρίζετε μόνο τα εξ ΑΣΕΙ στελέχη τους, αφού αναφέρεστε μόνο σε αυτά και όχι στα εξ ΑΣΣΥ. Γιατί άραγε;

Σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω εξαγγελία σας, η οποία αποτελεί θετική εξέλιξη για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ, αποτέλεσε για άλλη μία φορά την αντίδραση των αποφοίτων ΑΣΣΥ, καθώς προκύπτει ότι ουδεμία πρόθεση αναγνώρισης των πτυχίων τους διαφαίνεται από πλευράς ΥΠΕΘΑ κατ΄ ελάχιστο, για να μην αναφερθούμε σε πλήθος άλλων πτυχών αναβάθμισης των ΑΣΣΥ.

Κατόπιν των παραπάνω, διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καλώντας σας να επανεξετάσετε τις εξαγγελθείσες αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση των στελεχών, αποκαθιστώντας την αδικία και ανισότητα που υφίστανται οι απόφοιτοι εκ των ΑΣΣΥ.

Βρισκόμενοι στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας, παρακαλούμε για μια άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ μας μαζί σας, προκειμένου δια ζώσης, μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, η Υπηρεσία να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα και να οδηγηθεί σε αποφάσεις επ΄ ωφελεία της αλλά και επ΄ ωφελεία των στελεχών εξ ΑΣΣΥ.

Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

voutsinos
Εκτός λειτουργίας το Μητρώο Εκπαιδευτών ΙΕΚ - Τι λέει ο Γ. Βούτσινος στο alfavita.gr
Θα δοθεί παράταση στην προθεσμία που λήγει αύριο Κυριακή στις 2 το μεσημέρι για όσο διάστημα κρατήσει η διακοπή
Εκτός λειτουργίας το Μητρώο Εκπαιδευτών ΙΕΚ - Τι λέει ο Γ. Βούτσινος στο alfavita.gr
Αγιά-Σοφιά
Λέκκας: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»
«Καμπανάκι» κινδύνου από τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Λέκκας: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά»