Thumbnail
Διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), για πραγματική αναβάθμιση των πτυχίων τους και την εξομοίωσή τους με τα πτυχία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με τις προαναγγελθείσες αλλαγές στην στρατιωτική εκπαίδευση, που αφορούν τη δυνατότητα σε απόφοιτους των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) να αποκτούν και διδακτορικό, από τις οποίες όμως εξαιρέθηκαν οι απόφοιτοι των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), απέστειλε η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Ενωση θέτει το πάγιο και διαχρονικό αίτημα για  αναγνώριση του πτυχίου τους ισότιμα με των υπολοίπων Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αναλυτικά η επιστολή

Κύριε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό, η Ένωσή μας, για πολλοστή φορά επανάφερε ένα διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), για πραγματική αναβάθμιση των πτυχίων τους και την εξομοίωσή τους με τα πτυχία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με παράλληλη απονομή στις/στους αποφοίτους τους του βαθμού του Επιλοχία (και αντιστοίχων).

Λίγες μέρες αργότερα, με το (β) σχετικό άρθρο σας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανακοινώσατε αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση, οι οποίες όμως και όπως αυτές εξειδικεύτηκαν, δεν περιλαμβάνουν σε κανένα σημείο τους τούς αποφοίτους των ΑΣΣΥ, παρά μόνο τους αποφοίτους των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ). Κατά συνέπεια, η ορολογία που χρησιμοποιήσατε στο άρθρο σας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), «οι επαγγελματικές προδιαγραφές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να επανασχεδιάζονται διαρκώς» αφήνει να εννοηθεί ότι ως στελέχη των ΕΔ αναγνωρίζετε μόνο τα εξ ΑΣΕΙ στελέχη τους, αφού αναφέρεστε μόνο σε αυτά και όχι στα εξ ΑΣΣΥ. Γιατί άραγε;

Σας γνωρίζουμε ότι η ανωτέρω εξαγγελία σας, η οποία αποτελεί θετική εξέλιξη για τους αποφοίτους ΑΣΕΙ, αποτέλεσε για άλλη μία φορά την αντίδραση των αποφοίτων ΑΣΣΥ, καθώς προκύπτει ότι ουδεμία πρόθεση αναγνώρισης των πτυχίων τους διαφαίνεται από πλευράς ΥΠΕΘΑ κατ΄ ελάχιστο, για να μην αναφερθούμε σε πλήθος άλλων πτυχών αναβάθμισης των ΑΣΣΥ.

Κατόπιν των παραπάνω, διαμαρτυρόμαστε εντόνως, καλώντας σας να επανεξετάσετε τις εξαγγελθείσες αλλαγές στη στρατιωτική εκπαίδευση των στελεχών, αποκαθιστώντας την αδικία και ανισότητα που υφίστανται οι απόφοιτοι εκ των ΑΣΣΥ.

Βρισκόμενοι στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνισης και πληροφορίας, παρακαλούμε για μια άμεση συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ μας μαζί σας, προκειμένου δια ζώσης, μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, η Υπηρεσία να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα και να οδηγηθεί σε αποφάσεις επ΄ ωφελεία της αλλά και επ΄ ωφελεία των στελεχών εξ ΑΣΣΥ.

Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

triteknoi.jpg
Τρίτεκνοι: Εμπαιγμός η εξομοίωση με πολύτεκνους, το 80% από τις 21 παροχές που εξήγγειλαν ισχύουν από το 2006
Τρίτετκνοι: «Μόνο, λόγια, μόνο αοριστολογίες, μόνο αμπελοφιλοσοφίες και γενικόλογες εκφράσεις και πολλά ΄΄Θα, Θα…, πρέπει να γίνει…,θα πρέπει ο...
Τρίτεκνοι: Εμπαιγμός η εξομοίωση με πολύτεκνους, το 80% από τις 21 παροχές που εξήγγειλαν ισχύουν από το 2006