Και φέτος συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου!
Αγώνας υπέρ της υπεράσπισης της αξιοπρεπούς δουλειάς και της μόρφωσης των μαθητών

Με δυναμική απάντηση οφείλει να προασπίσει ο εκπαιδευτικός κλάδος τα δικαιώματά του, υπέρ των δίκαιων εργασιακών συνθηκών των διδασκόντων, αλλά και της αξιοπρεπούς μόρφωσης των μαθητών.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ενημερώνει σχετικά με τις διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και την κοινή γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί.

Μέσα σε όσα αναφέρονται, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις, συνελεύσεις, εκδηλώσεις και δράσεις. Κεντρικά σημεία στην ανακοίνωση είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η αξιολόγηση, οι μέντορες και οι συντονιστές, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση

 • «Εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο μας, ώστε να κατοχυρωθούν μια σειρά από δικαιώματα σε αναπληρωτές και μόνιμους, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις μας.
 • Συνεχίζουμε και φέτος να υλοποιούμε την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή, είναι σε ισχύ, άρα σε ισχύ είναι και οι δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν υπογραφεί από πέρσι. Όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει πέρσι την απεργία – αποχή, ή άλλαξαν σχολική μονάδα (για οποιονδήποτε λόγο) μπορούν να υπογράψουν φέτος δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή (και ζητάνε από τη διεύθυνση του σχολείου να την πρωτοκολλήσει).
 • Καλούμε την ΟΛΜΕ άμεσα να προκηρύξει απεργία αποχή για τους μέντορες και συντονιστές. Όσες ΕΛΜΕ έχουν προκηρύξει απεργία – αποχή αυτή βρίσκεται ήδη σε ισχύ.  Όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει πέρσι την απεργία – αποχή, ή άλλαξαν σχολική μονάδα (για οποιονδήποτε λόγο) μπορούν να υπογράψουν φέτος δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή (και ζητάνε από τη διεύθυνση του σχολείου να την πρωτοκολλήσει).
 • Με δεδομένο ότι εδώ και 2 χρόνια δεν υπάρχει, με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ,  απόφαση της Ομοσπονδίας για απεργία – αποχή για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα προτείνει στη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, την επαναπροκήρυξή της. Σε περίπτωση που δε συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία, θα προτείνουμε να καλεστούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων να κρατήσουν ενιαία αγωνιστική στάση, με κείμενα, με βάση τις θέσεις του κλάδου απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης προκειμένου να εμποδίσουν την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων.

Με το βλέμμα στις ανάγκες του εκπαιδευτικού και του μαθητή παλεύουμε για δουλειά, μόρφωση, ζωή με δικαιώματα!

 • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Να προσληφθούν όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ). Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων συνολικά στην Ειδική Αγωγή, συμπεριλαμβανομένης της Παράλληλης Στήριξης.
 • Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις. Έγκριση όλων των αιτημάτων των Συλλόγων Διδασκόντων για διαχωρισμό τμημάτων. Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα. Καμμιά περικοπή σε παράλληλη/ ένταξη.
 • Όχι στο νέο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
 • Μόνιμοι διορισμοί όλων των εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€ σε όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικία., αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ. Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.
 • Κάθε απόπειρα νομοθέτησης γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ αποτελεί αιτία πολέμου.
 • Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
 • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλύπτονται όλες ανάγκες των σχολείων. Διαγραφή χρεών σε ρεύμα και ΔΕΚΟ. Εξασφάλιση αφορολόγητου πετρελαίου και Φυσικού αερίου.  Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη. Επιβολή πλαφόν στις τιμές.
 • Δωρεάν γεύμα και δεκατιανό σε όλα τα παιδιά. Άμεση έναρξη των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
 • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με ευθύνη των Περιφερειών.
 • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων. Επισκευή και συντήρηση των σχολείων αφού οι μαθητές κινδυνεύουν όχι μόνο από σεισμό στην ώρα λειτουργίας του σχολείου αλλά και καθημερινά, από τα κακοσυντηρημένα υλικά (σοβάδες, φωτιστικά υλικά, πόρτες, τζάμια κ.λπ.). Άμεση έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, πυρασφάλεια και ελέγχους του ηλεκρομηχανολογικού εξοπλίσμού.
 • Διεκδικούμε τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων.
 • Δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε, με ευθύνη των Δήμων να υπάρχουν επιτροπές παρακολούθησης της χρηματοδότησης των σχολείων και των κατευθύνσεών της, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών και των γονέων.
 • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14 ου μισθού. Αφορολόγητο στα €12.000.
 • Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 • Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.
 • Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.  Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων. Άμεση και χωρίς καμία προϋπόθεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.
 • Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.

Πρόγραμμα Δράσης

 • Αποφασίζουμε τον συντονισμό δράσης μας με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα, προετοιμαζόμαστε για απόκρουση των κυβερνητικών σχεδιασμών (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, «ελεύθερη» επιλογή σχολείου, ιδιωτικά ΑΕΙ κτλ), προχωράμε σε πανελλαδική σύσκεψη.
 • Προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τη δημιουργία Πολιτιστικών Ομάδων και καλούμε σε συνάντηση την ΤΡΙΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 • Καλούμε σε σύσκεψη τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα διεκδίκησης για την κάλυψη των κενών και τους μόνιμους διορισμούς και τα μέτρα ενίσχυσης των εκπαιδευτικών. Παραχώρηση συνέντευξης τύπου για το θέμα αυτό. Η σύσκεψη προτείνεται να γίνει την επόμενη Τετάρτη, στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο και η συνέντευξη τύπου, την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο.
 • Προχωράμε μέσα στον Οκτώβριο σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης.
 • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής!
 • Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παίρνουμε πρωτοβουλίες στις ΕΛΜΕ μαζί με τους μαθητές μας για πολύμορφες εκδηλώσεις και δράσεις. Συμμετέχουμε στους αγωνιστικούς εορτασμούς και στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες για τον εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Προετοιμάζουμε απεργιακή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα με αιχμή την υπογραφή ΣΣΕ, τους μισθούς και τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα