ΔΙΔΕ Πειραιά: Τι αποφασίστηκε για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Ενημερωτικό για την συνάντηση της ΕΛΜΕ με το ΔΙΔΕ Πειραιά στις 3 Οκτωβρίου 2023 σε σχέση με τις διώξεις

Ενημερωτικό απέστειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά σχετικά με τη συνάντηση που έγινε με το ΔΙΔΕ Πειραιά και τις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με τις διώξεις των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων Γιώργου Καββαδία και Νεκτάριου Χατζηανδρέου, που αφορούν την διατύπωση της γνώμης τους σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, δεν θα προχωρήσουν (πρόκειται για 3 υποθέσεις)».

«Αντίθετα, η παραπομπή-δίωξη 4 εκπαιδευτικών σχετικά με την κινητοποίηση που αφορά το διαγωνισμό της PISA, είναι σε εξέλιξη», συμπληρώνει.

Η ανακοίνωση

«Πραγματοποιήθηκε στις 3/10 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας (με πρωτοβουλία του ΔΙΔΕ Πειραιά) με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ στις 28/9.

Στην συνάντηση ο ΔΙΔΕ Πειραιά ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ότι οι πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων Γιώργου Καββαδία και Νεκτάριου Χατζηανδρέου, που αφορούν την διατύπωση της γνώμης τους σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, δεν θα προχωρήσουν (πρόκειται για 3 υποθέσεις).

Αντίθετα, η παραπομπή-δίωξη 4 εκπαιδευτικών σχετικά με την κινητοποίηση που αφορά το διαγωνισμό της PISA, είναι σε εξέλιξη.

Τέλος, σχετικά με την παραπομπή των συναδέλφων Χουντή Παναγιώτη και Γκέρτσου Ζήση, ο ΔΙΔΕ Πειραιά υποστήριξε ότι έγινε “κατά καθήκον”, λόγω της ποινικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη (για την άδικη και τρομοκρατική σύλληψη των συναδέλφων μας σε διαδήλωση την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, την περίοδο του COVID-19) και μετά την σχετική ενημέρωση της ΔΙΔΕ Πειραιά από την Εισαγγελία (με βάση τις διατάξεις του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του αγώνα που δίνει όλο αυτό το διάστημα η ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες του Πειραιά για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις! Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης!

Υπενθυμίζουμε ότι θετική δέσμευση έχει αποσπάσει η ΕΛΜΕ και για την παραπομπή των δύο συναδέλφων μας (πρώην πια) Διευθυντών, που πήραν μέρος την προηγούμενη σχολική χρονιά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών.

Δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε-Κλιμακώνουμε τον Αγώνα για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που αποσπάσαμε! Δεν κάνουμε πίσω!

Στα πλαίσια αυτά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση στις 29/9 αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσκεψη με ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις (θα υπάρξει νέα ενημέρωση).»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»
«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση των Συλλόγων και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τη δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση»
Φοιτητές/τριες: «Στις 8 Μαρτίου είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας»