pasok synedrio
«Αυτό το ιστορικό γεγονός ήταν καρπός των ανεκπλήρωτων πόθων της γενιάς της Αντίστασης, της χαμένης Άνοιξης της δεκαετίας του 1960 και των ριζοσπαστικών αντιλήψεων της γενιάς του Πολυτεχνείου»

Η «3η Σεπτέμβρη 1974» αποτελεί έναν σημαντικό πολιτικό σταθμό για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Συνδέεται με τη μακροβιότερη και την πιο ουσιαστική δημοκρατική περίοδο της χώρας μας. Γιατί ήταν γέννημα των προοδευτικών εκφράσεων του λαού μας και της δυναμικής των κοινωνικών κινημάτων. Γιατί και σήμερα – με νέα ανανεωμένη πολιτική και ιδεολογική πρόταση - σηματοδοτεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις νέες γενιές, μια αισιόδοξη προοπτική για τον τόπο μας. 

Αυτό το ιστορικό γεγονός ήταν καρπός των ανεκπλήρωτων πόθων της γενιάς της Αντίστασης, της χαμένης Άνοιξης της δεκαετίας του 1960 και των ριζοσπαστικών αντιλήψεων της γενιάς του Πολυτεχνείου. Μορφοποιήθηκε στο πολιτικό σχήμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την καθοδήγηση του Αντρέα Παπανδρέου, στον αστερισμό των  οραμάτων της Εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας και της Κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όλοι όσοι ζούμε, από το ξεκίνημα, αυτό το συναρπαστικό ταξίδι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., νοιώθουμε ότι δημιουργούμε τους «δικούς μας καιρούς», ότι συμπλέουμε δημιουργικά με τις συλλογικές αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκφράζοντας το πλειοψηφικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα του λαού μας, διαμόρφωσε  μεγάλες εθνικές επιτυχίες και προώθησε την Ελλάδα στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ μεταπολεμικά στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. Σήκωσε μόνο του το βάρος της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η συντηρητική παράταξη.  

Η «3η Σεπτέμβρη 1974» δεν αποτελεί μόνο μια ιστορική παρακαταθήκη, αλλά γονιμοποιεί τη σύγχρονη πολιτική ζωή. Τα άλλα κόμματα επιχειρούν με λαϊκίστικες και μικροκομματικές μεθόδους να αλώσουν ή και να προσεταιριστούν την αίγλη του κόμματός μας. Αλλά η δημιουργικότητα των δυνάμεών μας δεν μεταγγίζεται με τις «μεταγραφές – συναλλαγής» των προσώπων. 

Σήμερα η χώρα μας βιώνει μια ταξική και αγοραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με την περιθωριοποίηση ευρέων στρωμάτων του λαού. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος της συντηρητικής παράταξης διαλύει το κοινωνικό κράτος. Τροφοδοτεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των πολιτών. Αφήνει ασύδοτη την αγορά και την κερδοσκοπία.   

Η βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, η κοινωνία της γνώσης και της μάθησης, η δημοκρατική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανακατανομή του εθνικού προϊόντος, η διαρκής ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και κυρίως η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων αποτελούν τις σημερινές προκλήσεις για την προοδευτική πολιτική πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής. 

Η νέα ανανεωτική πορεία του κόμματός μας με την προεδρία και με πολιτική δυναμική του Νίκου Ανδρουλάκη και την αγωνιστική πολιτική κουλτούρα όλων των στελεχών και των φίλων του Κινήματος  δημιουργούν νέους  όρους για ανέλιξη του κόμματός μας σε πρωταγωνιστή της πολιτικής. 

Πρώτιστη αγωνία μας, βασικός στόχος μας, όραμά μας είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών κοινωνιών, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άλλο άνθρωπο.  

Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχεδιο
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
Το alfavita.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και παρουσιάζει πρώτο τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι
stegi onassi
Ίδρυμα Ωνάση: Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς 4-5 Ιουλίου
Διήμερο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για την Τεχνητή Νοημοσύνη από το Ίδρυμα Ωνάση στις 4 και 5 Ιουλίου - Κορυφαίοι ομιλητές και εργαστήρια στο...
Ίδρυμα Ωνάση: Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς 4-5 Ιουλίου