pasok synedrio
«Αυτό το ιστορικό γεγονός ήταν καρπός των ανεκπλήρωτων πόθων της γενιάς της Αντίστασης, της χαμένης Άνοιξης της δεκαετίας του 1960 και των ριζοσπαστικών αντιλήψεων της γενιάς του Πολυτεχνείου»

Η «3η Σεπτέμβρη 1974» αποτελεί έναν σημαντικό πολιτικό σταθμό για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Συνδέεται με τη μακροβιότερη και την πιο ουσιαστική δημοκρατική περίοδο της χώρας μας. Γιατί ήταν γέννημα των προοδευτικών εκφράσεων του λαού μας και της δυναμικής των κοινωνικών κινημάτων. Γιατί και σήμερα – με νέα ανανεωμένη πολιτική και ιδεολογική πρόταση - σηματοδοτεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τις νέες γενιές, μια αισιόδοξη προοπτική για τον τόπο μας. 

Αυτό το ιστορικό γεγονός ήταν καρπός των ανεκπλήρωτων πόθων της γενιάς της Αντίστασης, της χαμένης Άνοιξης της δεκαετίας του 1960 και των ριζοσπαστικών αντιλήψεων της γενιάς του Πολυτεχνείου. Μορφοποιήθηκε στο πολιτικό σχήμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την καθοδήγηση του Αντρέα Παπανδρέου, στον αστερισμό των  οραμάτων της Εθνικής ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας και της Κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όλοι όσοι ζούμε, από το ξεκίνημα, αυτό το συναρπαστικό ταξίδι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., νοιώθουμε ότι δημιουργούμε τους «δικούς μας καιρούς», ότι συμπλέουμε δημιουργικά με τις συλλογικές αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκφράζοντας το πλειοψηφικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα του λαού μας, διαμόρφωσε  μεγάλες εθνικές επιτυχίες και προώθησε την Ελλάδα στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ μεταπολεμικά στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. Σήκωσε μόνο του το βάρος της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η συντηρητική παράταξη.  

Η «3η Σεπτέμβρη 1974» δεν αποτελεί μόνο μια ιστορική παρακαταθήκη, αλλά γονιμοποιεί τη σύγχρονη πολιτική ζωή. Τα άλλα κόμματα επιχειρούν με λαϊκίστικες και μικροκομματικές μεθόδους να αλώσουν ή και να προσεταιριστούν την αίγλη του κόμματός μας. Αλλά η δημιουργικότητα των δυνάμεών μας δεν μεταγγίζεται με τις «μεταγραφές – συναλλαγής» των προσώπων. 

Σήμερα η χώρα μας βιώνει μια ταξική και αγοραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με την περιθωριοποίηση ευρέων στρωμάτων του λαού. Το λεγόμενο επιτελικό κράτος της συντηρητικής παράταξης διαλύει το κοινωνικό κράτος. Τροφοδοτεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των πολιτών. Αφήνει ασύδοτη την αγορά και την κερδοσκοπία.   

Η βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη, η κοινωνία της γνώσης και της μάθησης, η δημοκρατική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανακατανομή του εθνικού προϊόντος, η διαρκής ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και κυρίως η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων αποτελούν τις σημερινές προκλήσεις για την προοδευτική πολιτική πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής. 

Η νέα ανανεωτική πορεία του κόμματός μας με την προεδρία και με πολιτική δυναμική του Νίκου Ανδρουλάκη και την αγωνιστική πολιτική κουλτούρα όλων των στελεχών και των φίλων του Κινήματος  δημιουργούν νέους  όρους για ανέλιξη του κόμματός μας σε πρωταγωνιστή της πολιτικής. 

Πρώτιστη αγωνία μας, βασικός στόχος μας, όραμά μας είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών κοινωνιών, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άλλο άνθρωπο.  

Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aimodosia
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου
Eορταστική χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία 12 και 13 Δεκεμβρίου 11.00-15.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία από το ΕΚΕΑ και το ΕΚΠΑ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου για ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς: Η συναίνεση των γονέων ζητείται όταν απαιτείται σκόπιμη παρέμβαση
«Οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί των σχολείων ακούν κάθε παιδί χωρίς τη συναίνεση του γονέα»
Μιχαηλίδου για ψυχολόγους-κοινωνικούς λειτουργούς: Η συναίνεση των γονέων ζητείται όταν απαιτείται σκόπιμη παρέμβαση