περαμα
Οργισμένη επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά σε ΕΥΔΑΠ και Δήμο για τις εικόνες ντροπής στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περάματος

Για εγκληματική κακοτεχνία στο δημόσιο αγωγό από τον οποίο διέρχονται τα ακάθαρτα λύματα (ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.), αγωγός ο οποίος διέρχεται κάτω από τον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περάματος με φρεάτιο στην αυλή,  κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Πειραιά σε επιστολή διαμαρτυρίας της για το νέο περιστατικό με βοθρολύματα στο προαύλιο του σχολείου...

«Είναι απαράδεκτο το 2023 να απειλείται η υγεία, να τίθεται σε κίνδυνο η υγιεινή και η ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών! Η δυσοσμία, κάθε φορά που ξεχειλίζει ο αγωγός, είναι αφόρητη στις αίθουσες και στο προαύλιο. Επιπλέον, λόγω της κατηφορικής κλίσης του σχολείου (βρίσκεται στο Άνω Πέραμα), τα λύματα ξεχύνονται στα σκαλιά και από εκεί στο κάτω προαύλιο, το οποίο πρακτικά αχρηστεύεται. Η ολισθηρότητα είναι μεγάλη, άρα και ο κίνδυνος ατυχήματος (να γλιστρήσει δηλαδή κάποιο παιδί), είναι τεράστιος!», τονίζει η ΕΛΜΕ

Η επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά προς την ΕΥΔΑΠ και το Δήμο Περάματος

Προς:

Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κ. Βαρβαρίγου,

Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ. Σαχίνη

Δήμαρχο Περάματος κ. Λαγουδάκη

Για μία ακόμα φορά, το προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος γέμισε βοθρολύματα, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά (βλέπε φωτογραφίες)!

περαμα

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (ήταν άνοιξη, εν μέσω λειτουργίας του σχολείου η προηγούμενη φορά) και δυστυχώς η πολλοστή φορά που συμβαίνει το απαράδεκτο αυτό γεγονός!

Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα εγκληματικής κακοτεχνίας στο δημόσιο αγωγό από τον οποίο διέρχονται τα ακάθαρτα λύματα (ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.), αγωγός ο οποίος διέρχεται κάτω από τον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περάματος με φρεάτιο στην αυλή! Το πρόβλημα, συνεπώς, είναι εδώ και χρόνια (από 2006 όπως ενημερωθήκαμε) γνωστό τόσο στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε., όσο και στο Δήμο Περάματος. Ωστόσο, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς, εκτός από την επίσκεψη συνεργείων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, που απλά αποκαθιστούν προσωρινά το πρόβλημα… μέχρι φυσικά να ξαναπλημμυρίσει ο αγωγός!

Απαιτείται άμεση και οριστική αποκατάσταση του προβλήματος!

Απαιτείται άμεση και οριστική παρέμβαση, απόλυτα εφικτή και υλοποιήσιμη, ώστε να μην πλημμυρίσει ξανά μέσα στο σχολείο ο δημόσιος αγωγός!

Είναι απαράδεκτο το 2023 να απειλείται η υγεία, να τίθεται σε κίνδυνο η υγιεινή και η ασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών!

Η δυσοσμία, κάθε φορά που ξεχειλίζει ο αγωγός, είναι αφόρητη στις αίθουσες και στο προαύλιο. Επιπλέον, λόγω της κατηφορικής κλίσης του σχολείου (βρίσκεται στο Άνω Πέραμα), τα λύματα ξεχύνονται στα σκαλιά και από εκεί στο κάτω προαύλιο, το οποίο πρακτικά αχρηστεύεται. Η ολισθηρότητα είναι μεγάλη, άρα και ο κίνδυνος ατυχήματος (να γλιστρήσει δηλαδή κάποιο παιδί), είναι τεράστιος!

Δεν πάει άλλο! Είναι κυριολεκτικά ντροπή! Απαιτούμε την άμεση και οριστική αποκατάσταση του προβλήματος!

Ζητούμε την ένταξη και συζήτηση του θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τις ενέργειες οριστικής αποκατάστασης του προβλήματος.

Μετά από ενημέρωση από τον διευθυντή του σχολείου, αν και το σχολείο ήταν κλειστό για δύο μήνες τα λύματα ξεχείλιζαν από το φρεάτιο σε μεγάλες ποσότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι απόρησε και το συνεργείο καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ που κάλεσε, για το γεγονός ότι δημόσιος οχετός διέρχεται από την αυλή του σχολείου, κάτι που απαγορεύεται από κανονισμούς.

Η υγεία εκπαιδευτικών και 12χρονων μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα

Δείτε ένα βίντεο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα