σχολειο
Πόσο θεμιτό και κυρίως ηθικό είναι τα σχολεία να μετατρέπονται σε πεδία προεκλογικής καμπάνιας; 

Πριν από λίγο καιρό το alfavita.gr φιλοξένησε καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά  ότι σε σχολείο του Αργοσαρωνικού ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προχώρησε σε προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ στην Α' Πειραιά μέσα στο σχολείο.

Να τι έλεγε στις 8/5/2023 σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά που δημοσιεύει το alfavita.gr για τα έργα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά:

Ο ΔΙΔΕ Πειραιά ενημερώνει ότι θα επισκεφθεί σχολείο του Αργοσαρωνικού, όπως και γίνεται. Οι εκπαιδευτικοί, ως οφείλουν, συγκεντρώνονται στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων για να ακούσουν το Διοικητικό τους Προϊστάμενο. Στη διάρκεια της ομιλίας του ΔΙΔΕ Πειραιά προς τους εκπαιδευτικούς, χτυπάει το τηλέφωνό του και ακούγεται να λέει σε κάποιον πως είναι ήδη μέσα και τον περιμένει. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ανοίγει η πόρτα κι εμφανίζεται βουλευτής της ΝΔ της Α’ Πειραιά, τον οποίο παρουσιάζει ο ΔΙΔΕ Πειραιά, λέγοντας ότι σάς έφερα εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου! Οι εκπαιδευτικοί παρακολουθούν εμβρόντητοι το βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο να ξεκινάει να μιλά στους εκπαιδευτικούς για διάφορα ζητήματα, όπως αν έχουν προβλήματα, την ανάγκη να αξιολογηθούν κ.α.! Μάλιστα, ο ΔΙΔΕ Πειραιά παρεμβαίνει στην συζήτηση, προτρέποντας τον Βουλευτή Α’ Πειραιά να πει στους εκπαιδευτικούς για … κάνα επιδοματάκι, γιατί έχουν οι εκπαιδευτικοί οικονομικά προβλήματα!

Τώρα έχουμε ένα νέο περιστατικό, κι αυτό μέσα σε σχολικό χώρο. Καταγγελία που παρουσιάζει το ΤΡΡ κάνει λόγο για «διαφημιστικές κάρτες βουλευτή με γλυκά που μοιράστηκαν στους μαθητές εν αγνοία εκπαιδευτικών».

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό.

Να πως γράφει, ανάμεσα σε άλλα, η Γεωργία Κριεμπάρδη:

Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι προσήλθαν στο 2ο Δ.Σ. Νέας Περάμου μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και μοίρασαν σακουλάκια με γλυκά τα οποία συνοδεύονταν από κάρτα και φυλλάδιο βουλευτή, υποψηφίου στις εκλογές αυτές, στην οποία υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας, το όνομα και το σήμα του κόμματός του. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο ΤΡΡ (έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία του προσώπου που προχώρησε στην καταγγελία), η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων υποστήριξε πως είχε κλειδί για το σχολείο από την προηγούμενη μέρα που είχαν πραγματοποιήσει πασχαλινό παζάρι και πως, σε επικοινωνία τους με τη διευθύντρια, εκείνη συμφώνησε να μοιράσουν τα συγκεκριμένα …δώρα στους μαθητές, επιτρέποντάς τους να κρατήσουν το κλειδί και να εισέλθουν την Παρασκευή.

Το περιστατικό έχει γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από την πλευρά της.

Eπικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη Διευθύντρια του σχολείου, Ευγενία Αλεξοπούλου, ζητώντας της να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, με την ίδια να ζητά να αποστείλουμε εγγράφως τα ερωτήματα. Όπως και κάναμε.

«Με δεδομένο ότι για το ζήτημα διενεργείται έρευνα και εν όψει του εμπιστευτικού χαρακτήρα αυτής, δεν μου επιτρέπεται άνευ αδείας της Υπηρεσίας μου να εκφράσω άποψη επί του θέματος. Προς ενημέρωσή σας οφείλω να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Διεύθυνση του Σχολείου τηρεί  απαρεγκλίτως την αρχή της πολιτικώς ουδετέρας διοικήσεως» ήταν η απάντησή της και ζήτησε να λάβει τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προκύπτει η γνώση και έγκρισή της στο περιστατικό.

Στη συνέχεια, επικοινωνήσαμε και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, η οποία σχολίασε: «Μοιράσαμε γλυκάκια το Πάσχα στα παιδιά, όπως μοιράζουμε πάντα, και γλυκάκια και δωράκια. Και είχε πάνω μια ευχετήρια κάρτα για Καλό Πάσχα από τον κ. Μπούρα -αυτός μας τα έκανε δωρεά».

Μας ζήτησε να καλέσουμε λίγο αργότερα κι όταν καλέσαμε μετά από περίπου μία ώρα, με εμφανώς επιθετικό τόνο, είπε: «Το κάνουμε (σ.σ. μοιράζουμε γλυκάκια) κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, αν είμαστε κακοί γι’ αυτό, τι να πω… τελειώνει εδώ το θέμα. Εμείς σαν σύλλογος και γονείς μοιράζουμε γλυκάκια στα παιδάκια μας». Αρνήθηκε να απαντήσει αν η διευθύντρια γνώριζε για την κάρτα του κ. Μπούρα, λέγοντας πως για να μπει ο σύλλογος στο σχολείο φυσικά «παίρνουμε άδεια κι έρχεται δασκάλα και μας ανοίγει», επισημαίνοντας πως «πήραμε άδεια και από δασκάλα και από τη διευθύντρια».

Από το γραφείο Τύπου του πολιτικού γραφείου του κ. Μπούρα, τέλος, μας επιβεβαίωσαν πως «πάντα τις ημέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων κάτι κάνει, μοιράζει γλυκάκια και σε άλλα σχολεία». Σε ερώτηση για την κάρτα που συνόδευε τα γλυκά, η απάντηση που λάβαμε ήταν «μα δεν ήταν με κάρτα» και αργότερα από το γραφείο τύπου μας απάντησαν «ε εντάξει, προφανώς αυτό δεν ήταν για τα παιδάκια, ήταν για τον Σύλλογο». Μας κάλεσαν εκ νέου για να σημειώσουν πως ο Σύλλογος ζήτησε από τον κ. Μπούρα τα γλυκάκια κι εκείνος ανταποκρίθηκε.

Ο Αθανάσιος Μπούρας εξελέγη βουλευτής στον τομέα Δυτικής Αττικής που κατέβαινε υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου. Με μεγάλη πορεία στη γαλάζια παράταξη, έχει στην πλάτη του κάμποσες θητείες βουλευτή, από το 2000, ενώ έχει βρεθεί και σε άλλα σημαντικά πόστα στην ομάδα του κόμματος, ανάμεσα σ’ αυτά και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τον Ιούλιο του 2019. Μάλιστα, στις αρχές του 2023 είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Γιόρταζε και δεν πρόλαβε – λέει – να διαβάσει την επιστολή που του απέστειλε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, με την οποία ζητούσε να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ερευνών της Αρχής για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ. 

Πόσο θεμιτό και κυρίως ηθικό είναι τα σχολεία να μετατρέπονται σε πεδία προεκλογικής καμπάνιας; 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγειο.
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας
Εκπαιδευτικοί από την Κομοτηνή έως το Καστελόριζο συλλέγουν και στέλνουν στους συναδέλφους τους ό,τι χρειάζονται για να μπορέσει το κουδούνι να...
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας