ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ζητάνε έγγραφες εξηγήσεις στον εκπαιδευτικό Χατζηανδρέου Νεκτάριο για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από μέντορες συντονιστές. Είναι φανερό: το ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων σε εκπαιδευτικούς όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά βρισκόμαστε ακόμα στην «αρχή»

Με την νέα χρονιά νέο κύμα διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς στον Πειραιά καταγγέλλει η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, συνδικαλιστικό σχήμα στο χώρο των καθηγητών της ΕΛΜΕ Πειραιά: 

"Ο ΔΔΕ ξαναχτυπά!" Σύμφωνα με αυτή «Ζητάνε έγγραφες εξηγήσεις στον εκπαιδευτικό Χατζηανδρέου Νεκτάριο για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από μέντορες συντονιστές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία:

«Ζητάνε έγγραφες εξηγήσεις στον εκπαιδευτικό Χατζηανδρέου Νεκτάριο για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από μέντορες συντονιστές. Είναι φανερό: το ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων σε εκπαιδευτικούς όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά βρισκόμαστε ακόμα στην «αρχή».

Αυτή τη φορά ο εκπαιδευτικός Χατζηανδρέου Νεκτάριος, μέλος της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής, φιλόλογος στο 1ο ΓΕΛ Πειραιά, καλέστηκε σήμερα σε εξηγήσεις από τον ΔΔΕ Πειραιά.

Είχε προηγηθεί η αναφορά από την Ενδοσχολική Συντονίστρια Φιλολόγων και υποψήφια με τη ΔΑΚΕ Πειραιά, με την οποία αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός είχε δηλώσει εξ αρχής ότι συμμετέχει στην Απεργία Αποχή που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά από Μέντορες Συντονιστές.

Πρόκειται ξεκάθαρα για συνδικαλιστική δίωξη! Αποτελεί συνέχεια των διώξεων που είχαν προηγηθεί πριν τις γιορτές (στους 2 διευθυντές και τα 2 μέλη του ΔΣ), και κομμάτι της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί απόδειξη ότι οι «δεσμεύσεις» του ΔΔΕ το προηγούμενο διάστημα για τις διώξεις ήταν μόνο υπό την πίεση της μαζικής κινητοποιήσεις των ίδιων των εκπαιδευτικών. Η τοποθέτησή μας -τότε- ότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στις «υποσχέσεις» της ήρθε να επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα, και με τον χειρότερο τρόπο.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη αυτή. Χρειάζεται να διερευνηθεί αν έχουν δοθεί και σε άλλους συναδέλφους –ισσες από το συγκεκριμένο σχολείο «κλήσεις για διευκρινίσεις» και για ποιους λόγους. Την ίδια στιγμή που το υπουργείο ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει κατεπειγόντως η ατομική αξιολόγηση, σε πρώτη φάση των νεοδιόριστων, οι διώξεις για συμμετοχή σε κάλεσμα του σωματείου για την αξιολόγηση δείχνει τις διαθέσεις του συστήματος.

Πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση. Η μαζική διαδήλωση οδήγησε τον ΔΔΕ το προηγούμενο διάστημα σε αναδίπλωση, οι μαζικές κινητοποιήσεις θα δώσουν ξανά τον δρόμο. Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις!»

Κλίμα χαφιεδισμού και κανιβαλισμού

Είναι φανερό πια ότι το θεσμικό πλαίσιο της περιβόητης «αξιολόγησης» που θεμελιώθηκε και με νόμους και ΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και «ενδυνάμωσε» η σημερινή κυβέρνηση με την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως από χθες κηρύττοντας τον πόλεμο της ατομικής αξιολόγησης διαμορφώνει κλίμα χαφιεδισμού και κανιβαλισμού.

Και αυτό δεν είναι υπερβολή, άλλωστε το είχαμε επισημάνει έγκαιρα από την πρώτη στιγμή που η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσπάθησε να υλοποιήσει τις ΥΑ για τους Μέντορες – Συντονιστές.

Γράφαμε στις 27 Νοέμβρη 2021: «Άρχισαν τα όργανα: Μέντορες σε ρόλο δεκανέα! Απειλούν με "αρνητική αναφορά στην αξιολόγηση"!».

Αυτό αποτυπώνεται και στη σατιρική ανάρτηση του «Δραπανι – φόρου»: «Οι ΔΙ.Δ.Ε. μετονομάζονται σε ΒΙ.Δ.Ε.» .

Και καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος παίζει ο βασικός πυλώνας του κυβερνητικού συνδικαλισμού η παράταξη της ΔΑΚΕ. Άλλωστε σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ η δίωξη του σ. Νεκτάριου Χατζηανδρέου –μόνο;- στηρίζεται σε «αναφορά από την Ενδοσχολική Συντονίστρια Φιλολόγων, και υποψήφια με τη ΔΑΚΕ Πειραιά».

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΑΑ αναφερόταν μεταξύ άλλων στον ρόλο της ΔΑΚΕ: «Αποτελεί ουσιαστικά τον δούρειο ίππο της διοίκησης και του εργοδότη, του υπουργείου. Ο εργοδοτικός - κρατικός συνδικαλισμός της ΔΑΚΕ αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Για τη ΔΑΚΕ είναι πλέον καθαρό ότι ο ρόλος τους στον συνδικαλισμό είναι να τον χρησιμοποιούν σαν σκαλοπάτι για να γίνουν αξιολογητές και προϊστάμενοι. Και για να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο της κατεδάφισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Το γεγονός ότι σε αυτόν τον βρώμικο ρόλο έχουν βρει συνοδοιπόρους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις (ηλεκτρονικές εκλογές, αξιολόγηση, αδράνεια της ΟΛΜΕ) τις ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ, είναι κάτι που πρέπει να γίνει σαφές πλέον σε όλους τους συναδέλφους. Από κοινού επιχειρούν να βάλλουν ταφόπλακα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους εκπαιδευτικού κινήματος.»

 

* Ο Γιώργος Κ. Καββαδίας είναι φιλόλογος στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μέλος της ΣΕ του περιοδικού «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
Ο ΟΟΣΑ θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις για τις αλλαγές στα σχολεία, μετά και από την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας PISA...
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
agios-nikolaos
Εορτολόγιο 6 Δεκεμβρίου: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης...
Εορτολόγιο 6 Δεκεμβρίου: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
pisa
Η PISA και η επιτυχία στην εκπαίδευση: Ένα αφήγημα από την πλευρά της «ουραγού Ελλάδας»
Αντί να ασχολούμαστε με τα «επινίκια» των πρώτων και το «θαύμα της Σιγκαπούρης» ή τον πανικό της «τελευταίας θέσης», επιλέγουμε να προβάλλουμε κάποια...
Η PISA και η επιτυχία στην εκπαίδευση: Ένα αφήγημα από την πλευρά της «ουραγού Ελλάδας»