Thumbnail
Για το ίδιο θέμα, η ΕΛΜΕ του Πειραιά κάλεσε όλα τα σωματεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση σήμερα  Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, ο οποίος πραγματοποιεί διαφημιστική (!) εκδήλωση-διημερίδα την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3 για την ιδιωτική εκπαίδευση, ζητά και η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

Για το ίδιο θέμα, η ΕΛΜΕ του Πειραιά κάλεσε όλα τα σωματεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση σήμερα  Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Επίσης ο  ο Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης και ο Τομεάρχης Διαφάνειας και Βουλευτής Β’ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έφεραν στη Βουλή την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ και της ΕΛΜΕ Πειραιάγια την προκλητική διοργάνωση διημερίδας «διαφήμισης» των ιδιωτικών σχολείων από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά,και κάλεσαν την πολιτική ηγεσία να ακυρώσει τη διημερίδα.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Από τρίτους (!) πληροφορηθήκαμε για την εξαιρετικά προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά να πραγματοποιήσει διαφημιστική (!) εκδήλωση-διημερίδα την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3 για την ιδιωτική εκπαίδευση, με κεντρικό, μάλιστα, ομιλητή Καθηγητή από το χώρο των ανεξέλεγκτων ιδιωτικών Κολλεγίων που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επιχειρούν να υποκαταστήσουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο! Η εκδήλωση αυτή, υπό την αιγίδα όλων σχεδόν των ιδιωτικών σχολείων του Πειραιά, γίνεται σε μια περίοδο γιγάντωσης της εργοδοτικής παρανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση (φυσικά και στον Πειραιά…), με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του 2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών! Επίσης, γίνεται λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να γεννώνται εύλογα απορίες, αν επιτρέπεται νομικά και ηθικά μια δημόσια εκπαιδευτική αρχή να διαφημίζει ιδιωτικούς φορείς στο χώρο της Παιδείας εις βάρος των δημόσιων σχολείων!

Προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία ότι ένας δημόσιος φορέας της εκπαίδευσης, που θα έπρεπε να ασχολείται αφενός με την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και αφετέρου να τηρεί αυστηρά ουδέτερο, εποπτικό ρόλο στην περιοχή της αρμοδιότητάς του, πραγματοποιεί μια τέτοια εκδήλωση. Αναρωτιέται εύλογα κάποιος:

  • Πώς θα ελέγξει αυτούς τους οποίους διαφημίζει;

  • Ποια δημόσια εκπαίδευση υπερασπίζεται, όταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το πιο «σκοτεινό» και ανεξέλεγκτο τμήμα της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης; Από έναν χώρο που δεν υπάρχει σοβαρή πιστοποίηση τίτλων σπουδών και που οι απόφοιτοί του διεκδικούν θέσεις στην αγορά εργασίας (ακόμη και στη δημόσια εκπαίδευση!) από τα παιδιά κυρίως των μη προνομιούχων που σπουδάζουν με τον κόπο τους και όχι με τα χρήματα των γονέων τους;

  • Είναι τυχαία η πραγματοποίηση της εκδήλωσης τόσο κοντά στην προεκλογική περίοδο; Ποιοι βουλευτές-πολιτευτές εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη διοργάνωσή της;

Φυσικά, στην εκδήλωση αυτή η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν τόλμησε να καλέσει εκπρόσωπο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Διότι οι συμμετέχοντες πρέπει να ακούσουν μια εικονική πραγματικότητα και όχι την αληθινή, θλιβερή εικόνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Την εικόνα της εργασιακής εξουθένωσης και της απλήρωτης εργασίας σε Σαββατοκύριακα, απογεύματα, αργίες, διακοπές, των ελεύθερων απολύσεων, των παράνομων αμοιβών, της μετατροπής των ιδιωτικών λυκείων σε φροντιστήρια, των «άριστα» που μοιράζονται χωρίς καμιά αξιοκρατία και υπό τις τεράστιες πιέσεις των γονέων. Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της «αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο τμήμα της εκπαίδευσης» που διαφημίζουν οι διοργανωτές; Ντροπή!

Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και οι εποπτικοί της φορείς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Τα ιδιωτικά σχολεία δεν πρέπει να εποπτεύονται, αλλά να «προστατεύονται». Τα ιδιωτικά Κολλέγια είναι για αυτούς η …ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η «αριστεία» δεν υπολογίζεται με την πραγματική προσπάθεια και τις γνήσιες επιδόσεις, αλλά με το χρήμα. Κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν ελέγχουν πλέον, αλλά παίζουν το ρόλο του τροχονόμου της παρανομίας.

Γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει την τελευταία τετραετία στον χώρο της εκπαίδευσης. Γνωρίζουμε το ρόλο του ΥΠΑΙΘ και την «αγαστή του συνεργασία» με τους επιχειρηματίες του χώρου της Παιδείας. Απλώς δεν περιμέναμε ότι θα έφθαναν σε αυτό το σημείο. Στο σημείο η πολιτική της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης να διαφημίζεται από το ίδιο το κράτος και με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο.

Θα ζητήσουμε την παρέμβαση των συλλογικών φορέων της εκπαίδευσης και των πολιτικών κομμάτων, ώστε να καταδικαστεί η πρωτοφανής αυτή πρόκληση εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Ζητούμε παράλληλα την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος θεωρούμε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ασκεί με αντικειμενικότητα και διαφάνεια τα καθήκοντά του.

Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό – Δεν πωλείται!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οκτα
Η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα εργασιακό καθεστώς εξουθένωσης - Η 13ωρη εργασία γίνεται «κανονικότητα»
Πλέον, η ίδια η πολιτεία ανοίγει τον δρόμο ώστε ένας εργοδότης να έχει εργαζόμενους εγκλωβισμένους για 13 ώρες συνεχόμενα
Η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα εργασιακό καθεστώς εξουθένωσης - Η 13ωρη εργασία γίνεται «κανονικότητα»
Σοφία Ζαχαράκη
Προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας «για την υπερβαθμολόγηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»
Το Υπουργείο Παιδείας αναθέτει στην ΑΔΙΠΠΔΕ μελέτη για την υπερβαθμολόγηση και την αναβάθμιση των κριτηρίων προαγωγής και αποφοίτησης μαθητών...
Προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας «για την υπερβαθμολόγηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»
ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο
Νέο Πειθαρχικό: Σήμερα η μεγάλη απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση
Σε απεργιακό κλοιό το Δημόσιο – Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο με φόντο το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο
Νέο Πειθαρχικό: Σήμερα η μεγάλη απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση
εκπαιδευτικός
Ο αφόρητος οικονομικός γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Μισθός για ένα 15νθήμερο, φτώχεια... και δανεικά!
Αν δεν φροντίσουμε εκείνους που κρατούν το σχολείο όρθιο, πώς θα φροντίσουν εκείνοι το μέλλον των παιδιών μας;
Ο αφόρητος οικονομικός γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Μισθός για ένα 15νθήμερο, φτώχεια... και δανεικά!