ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δείτε βήμα-βήμα πως μπορείτε να βγάλετε Δελτίο Ανεργίας - Οδηγίες αίτησης για επιδότηση ανεργίας ηλεκτρονικά.

Οι αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για το επίδομα ανεργίας καθώς και για την έκδοση κάρτας ανεργίας, προβαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση δελτίου ανεργίας και ακολούθως προβαίνουν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για το επίδομα τακτικής ανεργίας, με τη λήξη των συμβάσεών τους στα τέλη Ιουνίου, στον ΟΑΕΔ–ΔΥΠΑ.

Πριν την υποβολή και ολοκλήρωση της αίτησης, σε εμφανές σημείο ζητείται η επισύναψη των απαραίτητων δικαιολογητικών τα οποία είναι:

1. Βεβαίωση Ενσήμων εργοδότη (τελευταίο δίμηνο)

2. Ασφαλιστική Ικανότητα (μόνο για όσους έχουν προστατευόμενα μέλη)

3. Εκκαθαριστικό της εφορίας (μόνο για τους νέους επιδοτούμενους) 4. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας που να φαίνεται καθαρά ο αριθμός ΙΒΑΝ και στο οποίο το όνομα σας θα είναι πρώτο όνομα στο λογαριασμό. Σημείωση Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας επισυνάπτεται μόνο εάν τα στοιχεία αυτής έχουν τροποποιηθεί ώστε να ελεγχθούν και να καταχωρηθούν από εμάς τα ορθά στοιχεία.

Προσοχή

1. Σύμφωνα με το Άρθρο 88 του Νόμου 5036/2023 – ΦΕΚ 77/Α/28-3-2023 ο άνεργος υποβάλλει αίτηση για επιδότηση στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του τόπου κατοικίας του. Η αίτηση υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στο αρμόδιο κατάστημα ή ηλεκτρονικά.

(Πριν την έναρξη εφαρμογής του νόμου 5036/2023 ο άνεργος μπορούσε να υποβάλλει αίτηση είτε στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 του τόπου κατοικίας του είτε στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 της τελευταίας απασχόλησής του).  

Άρθρο 88 – Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για επιδότηση ανεργίας – Αντικατάσταση παρ. 1 άρθρου 27 ν.δ. 2961/1954

Η παρ. 1 του άρθρου 27 του ν.δ. 2961/1954 (Α’ 197), περί της διαδικασίας εξασφάλισης αξίωσης προς επιδότηση ανεργίας, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Για να επιδοτηθεί ο άνεργος, υποβάλλει αίτηση για επιδότηση στην αρμόδια υπηρεσία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ήτοι στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του τόπου κατοικίας του, μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από τη λύση της σχέσης εργασίας. Η αίτηση υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στο αρμόδιο κατάστημα ή ηλεκτρονικά.»

2. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα τακτικής ανεργίας είναι 6Ο ημερες από την ημερομηνία απόλυσης και η επιδότηση τους αρχίζει από την 7η ημέρα εάν η εγγραφή γίνει μέσα στις πρώτες 7 ημέρες, εάν η αίτηση υποβληθεί μετά το 7ήμερο τότε η επιδότηση αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

3. Η πρώτη παρουσία είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί δύο μήνες μετά την αίτηση και έχει περιθώριο 1 μήνα. Τα διαστήματα αναγράφονται απευθείας μετά την ηλεκτρονική ολοκλήρωση της αίτησης. 

Οδηγίες βήμα - βήμα για την έκδοση κάρτας ανεργίας

Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και από εκεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού.

Εάν διαθέτετε κωδικούς ΟΑΕΔ συμπληρώνετε «Όνομα χρήστη» και «Συνθηματικό».

Διαφορετικά επιλέγετε: «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ»

Βήμα 1

Αφού εισέλθετε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ από την Αρχική Σελίδα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών επιλέγετε: «Έκδοση Δελτίου Ανεργίας»

screenshot_1.jpg

Βήμα 2

Στην συνέχεια σας εμφανίζεται η ερώτηση για το αν προέρχεστε από Λήξη Εργασιακής Σχέσης (Απόλυση,αποχώρηση κτλ) ή Μονομερή Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία συμπληρώνετε με «ΝΑΙ».

screenshot_2.jpg

Βήμα 3

Στην συνέχεια το σύστημα σας ζητάει να επιλέξετε τον «τρόπο λήξης της εργασιακής σχέσης» καθώς και την ημερομηνία λήξης της σύμβασης:

screenshot_3.jpg

Βήμα 4

Στην συνέχεια συμπληρώνετε το ακόλουθο πεδίο αναλόγως της ειδικότητας σας

screenshot_4.jpg

Βήμα 5

Στο βήμα αυτό, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία της κατοικίας σας. Μπορείτε να κάνετε τροποποίηση αν δεν είναι σωστά. 

Προσοχή: Οι Αναπληρωτές Καθηγητές πρέπει να καταχωρίσουν τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους γιατί από εδώ θα προέλθει στο επόμενο βήμα και το ΚΠΑ2 που που θα παραλάβει την αίτηση σας.

screenshot_5.jpg

Βήμα 6

Επιλέξτε την Αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 που θα παραλάβει την αίτηση σας. Το κατάστημα του ΟΑΕΔ που θα παραλάβει την αίτηση σας εξαρτάται από την διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που έχετε δηλώσει παραπάνω.

screenshot_6.jpg

Βήμα 7

Συμπληρώνετε τα κατάλληλα πεδία και πατάτε «Υποβολή»

screenshot_7.jpg

Bίντεο: Οδηγίες για έκδοση Δελτίου Ανεργίας

Δείτε και το σχετικό βίντεο του ΟΑΕΔ με οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης για επιδότηση ανεργίας.

Bίντεο: Οδηγίες αίτησης για επιδότηση ανεργίας ηλεκτρονικά

Δείτε και το σχετικό βίντεο του ΟΑΕΔ με οδηγίες για την υποβολή αίτησης για το επίδομα ανεργίας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα