τσιαμουρας Α
"Το να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας αυτό μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όχι ήρωες.

"Το να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας αυτό μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όχι ήρωες.
Εγώ αγκάλιασα τη μάνα μου και τον πατέρα μου, εγώ είμαι ζωντανός και πονάω που χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές. Που δεν καταφέραμε να σώσουμε έναν ακόμη...έναν παραπάνω. Μου τηλεφώνησαν μανάδες και με ρώτησαν "Ειδες το παιδί μου; ξέρεις αν είναι ζωντανό;" Εγω τι να πω; ποιος θα απαντήσει σε αυτούς τους γονείς;
Μια προσευχή και ένα κεράκι μπορώ να ανάψω... θεέ μου αγκάλιασε τους αγγέλους σου".

                                                                                                                           Άγγελος Τσιαμούρας

Η παραπάνω είναι μια ανάρτηση που έκανε ο 18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας. 

Ο  Άγγελος είχε την έννοια να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του, όχι μόνο στο δικό του βαγόνι, αλλά όσο μπορούσε και στα υπόλοιπα. Οι δηλώσεις του και οι περιγραφές του έχουν κάνει το γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, κερδίζοντας την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων για την ηρωική στάση του.  Ο νεαρός ανέφερε πως το Σαββατοκύριακο ήταν στην Πάτρα για το καρναβάλι, και γυρνούσε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου» λέει ο Άγγελος, συγκλονίζοντας με το μεγαλείο της ψυχής του.

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» είπε στην «Πελοπόννησο» περιγράφοντας τις φρικιαστικές στιγμες.«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο.

Τίποτα άλλο! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παύλος Πολάκης - Ευκλείδης Τσακαλώτος
Πολάκης σε Τσακαλώτο μετά το «καρφί» για Τσίπρα: «Δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα στα πω»
Πολάκης σε Τσακαλώτο: «Άντε γιατί η αριστεροσύνη σας στα πραγματικά ΕΠΙΔΙΚΑ είναι τύπου ‘σφυρίξτε κλέφτικα’»
Πολάκης σε Τσακαλώτο μετά το «καρφί» για Τσίπρα: «Δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα στα πω»
skylos
Τα σκυλιά μας «διαβάζουν»: Η επιστήμη αποκαλύπτει πώς οι τετράποδοι φίλοι μας καταλαβαίνουν τα συναισθήματά μας
Ο σκύλος σας έχει μια μοναδική ικανότητα να διαβάζει τη σκέψη σας – Δείτε γιατί
Τα σκυλιά μας «διαβάζουν»: Η επιστήμη αποκαλύπτει πώς οι τετράποδοι φίλοι μας καταλαβαίνουν τα συναισθήματά μας