ΠΟΣΥΠ: Αίτημα ανακατανομής κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού του ΥΠΑΙΘ
Ενδεδειγμένη λύση η ανακατανομή των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας μεταξύ των κατηγοριών και των κλάδων

Να ανακατανείμει τις κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας κατά κατηγορία και κλάδο, ώστε να διευκολυνθεί η αποστολή των Υπηρεσιών αλλά και οι ανάγκες τους σε προσωπικό ζητά η ΠΟΣΥΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι κυρίαρχο πρόβλημα «αποτέλεσε η αναιτιολόγητη κατανομή στον Οργανισμό μας, πληθώρας οργανικών θέσεων κατηγοριών και κλάδων  οι οποίες είτε ήταν αχρείαστες για το έργο και τον σκοπό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είτε ήταν υπερβολικά  πολλές και  εκ προοιμίου ήταν αδύνατη η πλήρωση τους».

«Στον αντίποδα» συνεχίζει «οι θέσεις που παρουσιάζουν ζήτηση για να πληρωθούν, δηλαδή  οι οργανικές θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, είτε είχαν κατανεμηθεί με φειδώ στον Οργανισμό, είτε είχαν κατανεμηθεί με ανορθολογικό τρόπο μεταξύ των νομών και των Υπηρεσιών μας και συνεπώς οι λίγες αυτές οργανικές θέσεις, είναι ήδη πληρωμένες, χωρίς να υπάρχει πλέον καμία σοβαρή προοπτική  για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της υποστελέχωσης πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης».

«Είναι φανερό ότι πλέον, η μόνη ενδεδειγμένη λύση στο ανωτέρω πρόβλημα, είναι η ανακατανομή των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού μας, μεταξύ των κατηγοριών και των κλάδων και η μετατροπή του μεγαλύτερου μέρους των οργανικών θέσεων κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ σε οργανικές  θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης» τονίζει η ΠΟΣΥΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

κ. Υπηρεσιακέ Γραμματέα,

Η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας για να σας θέσει ένα από τα βασικότερα προβλήματα των Υπηρεσιών μας, αυτό της υποστελέχωσης  τους. Ένα πρόβλημα που διαχρονικά ταλανίζει τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους τους και το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει  ανυπέρβλητο.

Με την έκδοση και εφαρμογή του Οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας, ΠΔ18/2018, εκτός των άλλων προβλημάτων που εντοπίσαμε, κυρίαρχο πρόβλημα αποτέλεσε η αναιτιολόγητη κατανομή στον Οργανισμό μας, πληθώρας οργανικών θέσεων κατηγοριών και κλάδων  οι οποίες είτε ήταν αχρείαστες για το έργο και τον σκοπό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είτε ήταν υπερβολικά  πολλές και  εκ προοιμίου ήταν αδύνατη η πλήρωση τους. Χαρακτηριστικά, σας αναφέρουμε ότι κατανεμήθηκαν στον Οργανισμό μας και κατά το μέρος  που αφορά στις Περιφερειακές  Υπηρεσίες, 1135 οργανικές θέσεις κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), κλάδου Κλητήρων Επιστατών Φυλάκων Νυχτοφυλάκων, καθώς και 1536 οργανικές θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), κλάδου Διοικητικών Γραμματέων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μέχρι σήμερα, 5 χρόνια μετά την έκδοση του Οργανισμού, όχι μόνον παραμένουν κενές, αλλά δεν υπάρχει και καμία προοπτική πλήρωσης τους.

Στον αντίποδα οι θέσεις που παρουσιάζουν ζήτηση για να πληρωθούν, δηλαδή  οι οργανικές θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, είτε είχαν κατανεμηθεί με φειδώ στον Οργανισμό, είτε είχαν κατανεμηθεί με ανορθολογικό τρόπο μεταξύ των νομών και των Υπηρεσιών μας και συνεπώς οι λίγες αυτές οργανικές θέσεις, είναι ήδη πληρωμένες, χωρίς να υπάρχει πλέον καμία σοβαρή προοπτική  για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της υποστελέχωσης πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τόσο μέσω της κινητικότητας, όσο και μέσω του προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο.

Είναι φανερό ότι πλέον,  η μόνη ενδεδειγμένη λύση στο ανωτέρω πρόβλημα, είναι η ανακατανομή των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού μας, μεταξύ των κατηγοριών και των κλάδων και η μετατροπή του μεγαλύτερου μέρους των οργανικών θέσεων κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ σε οργανικές  θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

Είναι επίσης φανερό ότι η πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας, αποτελεί το υπηρεσιακό εχέγγυο αλλά και  την θεσμική εγγύηση για την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών μας, η οποία εδράζεται στην άσκηση και εκπλήρωση  των, εκ του νόμου, αρμοδιοτήτων σας.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ΠΟΣΥΠ, πολλάκις είχε καταγγείλει, την προκλητική  αδιαφορία της Πολιτικής Ηγεσίας, για την επιλογή αλλά και την τοποθέτηση Υπηρεσιακού Γραμματέα στο Υπουργείο μας, γεγονός πρωτοφανές σε όλο το Δημόσιο.

κ. Υπηρεσιακέ Γραμματέα,

Η ΠΟΣΥΠ, σας καλεί στην βάση των αρμοδιοτήτων που σας παρέχει ο ν.4622/2019 και σύμφωνα με τον παρ. 4 του άρθρου 20 ¨Οργάνωση και λειτουργία των φορέων της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης¨,  να ανακατανείμετε τις κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού μας κατά κατηγορία και κλάδο, ώστε να διευκολυνθεί η αποστολή των Υπηρεσιών μας αλλά και οι ανάγκες τους σε προσωπικό.

Η ΠΟΣΥΠ ζητάει την άμεση ανακατανομή 1800 κενών οργανικών θέσεων, του ΠΔ18/2018,  κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, σε 1100 τουλάχιστον κενές οργανικές θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, για την στελέχωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών μας και σε 100 κενές οργανικές θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για την στελέχωση των ΔΙΕΚ, γεγονός που δεν επιφέρει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

   

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης»
Δήλωση Βουλευτή Στέφανου Παραστατίδη, Τομεάρχη Παιδείας ΠΑΣΟΚ και Νίκου Τσούλια, Γραμματέα Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ για την παράλληλη στήριξη
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης»