εκπαιδευτικοι
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Πότε θα ανοίξουν οι πίνακες αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα γίνουν για την επόμενη σχολική χρονιά.

Μάλιστα σύμφωνα με νέες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έχει σταλθεί αίτημα στο ΑΣΕΠ και τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει το άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Εκπαίδευσης.

Αυτό απάντησε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε ερώτηση εκπαιδευτικού  "πότε ανοίγουν οι πίνακες των εκπαιδευτικών;" στο πλαίσιο του "Εσείς ρωτάτε, εγώ απαντώ!" που έχει καθιερώσει..

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου δήλωσε χθες Τρίτη10 Ιανουαρίου σχετικά με το άνοιγμα των Πινάκων των εκπαιδευτικών: «Επειδή πολλοί ρωτάνε σχετικά με τον χρόνο έκδοσης των προκηρύξεων για τη γενική εκπαίδευση, θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας είναι σε σχεδόν καθημερινή συνεργασία για την έκδοση των προκηρύξεων. Στόχος μας είναι να τρέξουν οι αιτήσεις τον Φεβρουάριο για να προλάβουμε τις εκλογές αλλά και να εκδοθούν εγκαίρως τα προσωρινά αποτελέσματα σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων».

Όπως είναι γνωστό οι πίνακες κατάταξης για την Γενική Εκπαίδευση βάσει των οποίων έγιναν και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

150.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να κάνουν αίτηση - Πώς θα μοριοδοτηθούν

Περίπου 130 - 150.000 εκπαιδευτικοί εκτιμάται από παράγοντες του ΑΣΕΠ  και του υπουργείου Παιδείας ότι θα ενταχθούν στους νέους πίνακες του ΑΣΕΠ για να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολεία γενικής παιδείας την επόμενη σχολική διετία, ξεκινώντας από το σχολικό έτος 2023-2024.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια διορίστηκαν μόνιμα περίπου 19.000 εκπαιδευτικοί στη Γενική Εκπαίδευση ενώ κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 40-45.000 αναπληρωτές.

Να σημειωθεί ότι από τους νέους αυτούς πίνακες κατάταξης θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας (40 - 45.000) στα σχολεία όλης της χώρας τις δυο επόμενες σχολικές χρονιές (2023/24 και 2024/25), αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Με βάση τη νομοθεσία οι πίνακες του ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση ανανεώνονται κάθε διετία. Ετσι, νέοι απόφοιτοι ΑΕΙ μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να πάρουν… σειρά για μία θέση στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, όσοι πτυχιούχοι έχουν ενταχθεί ήδη σε πίνακες από προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν διοριστεί, μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της διετίας έχουν ανανεώσει τα μοριοδοτούμενα ακαδημαϊκά τους προσόντα (π.χ. έχουν κάνει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή κάποιο άλλο τίτλο που είναι μοριοδοτούμενος). Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη βάσει της μοριοδότησης.

Να τονίσουμε πως το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει για το άνοιγμα των πινάκων. Αυτό που θα ισχύσει θα είναι το λεγόμενο προσοντολόγιο το οποίο ισχύει και σήμερα!

"Αγώνας δρόμου" γίνεται για να καταθέσουν ότι προλαβαίνουν ώστε να πάρουν έξτρα μοριοδότηση (7 μόρια τα Αγγλικα - μπορείτε να την πάρετε πριν να κλείσουν οι αιτήσεις, 4 μόρια η Πιστοποίηση Η/Υ και 2 μόρια με τα σεμινάρια του Παν.Αιγαίου).

Νομοθεσία: Αυτά είναι τα σεμινάρια ΑΕΙ που πληρούν τη νομοθεσία και μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς

Τα σεμινάρια που πληρούν τις προϋποθέσεις τη νομοθεσία και πραγματοποιούνται από Πανεπιστήμιο που έχει παιδαγωγικό τμήμα και δίνει 2 μόρια για διορισμούς και προσλήψεις

Έχουν ανοικτές αιτήσεις και πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και εντελώς ασύγχρονα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το goLearn

Το Κορυφαίο στην Ελλάδα μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Αιτήσεις ΕΔΩ)

Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ 1Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ανακοινώθηκε το 1ο στην Ελλάδα μοριοδοτούμενο σεμινάριο Σχολικής Νοσηλευτικής ΕΔΩ

Πώς οι εκπαιδευτικοί θα προλάβουν να αποκτήσουν 13 μόρια πριν την λήξη των αιτήσεων στους Πίνακες

Ο μόνος τρόπος στην Ελλάδα για να έχετε τα 7 μόρια της Αγγλικής Γλώσσας και να προλάβετε αυτό το διάστημα έως την λήξη των αιτήσεων για τους πίνακες είναι η Πιστοποίηση Αγγλικών του GoLearn που μπορείτε να την πάρετε πολύ εύκολα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ!

Μέσα σε μόνο 2 ημέρες μπορείτε να πάρετε την online αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ Πιστοποίηση Αγγλικών από το σπίτι σας ΧΩΡΙΣ προφορικά και έκθεση! Μόνο απαντώντας 56 ερωτήσεις σε τεστ ηλεκτρονικού υπολογιστή!

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΜΟΡΙΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα