Μια σπουδαία εκπαιδευτική διάκριση έρχεται από τα Τρίκαλα, με την Εβελίνα Αδάμου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του 7ου Γενικού Λυκείου, να εξασφαλίζει υποτροφία για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η νεαρή μαθήτρια επιλέχθηκε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους από την ελληνική επιτροπή των United World Colleges και πρόκειται να φοιτήσει τη διετία 2026-2028 στο UWC USA, συμμετέχοντας στο απαιτητικό πρόγραμμα International Baccalaureate.
Η επιλογή της δεν βασίστηκε αποκλειστικά στις υψηλές σχολικές επιδόσεις της, αλλά και στη συνολική της προσωπικότητα, με έμφαση στην κοινωνική ευαισθησία, τη συμμετοχή σε δράσεις και την ενεργό παρουσία της στο σχολικό περιβάλλον.
Τα United World Colleges αποτελούν ένα παγκόσμιο δίκτυο 18 σχολείων, που φιλοξενούν μαθητές από περισσότερες από 150 χώρες, προωθώντας τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη συνεργασία. Μέσα από ένα συνδυασμό ακαδημαϊκής γνώσης και βιωματικής εκπαίδευσης, οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν δεξιότητες, αξίες και κοινωνική συνείδηση.
Η επιτυχία της Εβελίνας Αδάμου δεν αποτελεί μόνο προσωπικό επίτευγμα, αλλά και μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για τη σχολική κοινότητα των Τρικάλων, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom