Την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων Ειδικής Αγωγής ζητά η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καλεί σε συμμετοχή σε νέα κινητοποίηση, σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Απαραίτητη είναι η άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στον «αέρα» σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της, παρά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις δεν υπήρξαν απαντήσεις και φυσικά ούτε αλλαγές.

Οι κινήσεις του υπουργείου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, φαίνεται πως οδηγούν στην μη πραγματοποίηση της άμεσης μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών «μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς»!

Τέλος, καλούν σε νέα κινητοποίηση, σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 14:30.

Η ανακοίνωση

«Στις 25/11 έγινε η τέταρτη κατά σειρά κινητοποίηση ΕΛΜΕ και νεοδιόριστων Ειδικής Αγωγής καθώς και άλλων συναδέλφων στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, για το θέμα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων. Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση στις 22/11 όπου στη συνάντησή μας με τον Διευθυντή της ΔΔΕ δεν είχαμε πάρει καμία πειστική εξήγηση ή απάντηση για το γεγονός ότι, ενώ πέρασαν τα χρονικά όρια, δεν μονιμοποιούνται οι συνάδελφοί μας.

Στην τελευταία προγραμματισμένη κινητοποίηση στις 25/11 ο Διευθυντής προτίμησε να φύγει από την παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα μάτια μας, αρνούμενος να συναντήσει τις ΕΛΜΕ και να μην ακούσει τους συναδέλφους νεοδιόριστους που ήθελαν να του μιλήσουν και να πάρουν απαντήσεις στο αίτημά τους. Η συμπεριφορά του Διευθυντή της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης ήταν απαξιωτική απέναντι στους συναδέλφους που αγωνιούν για την κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που έχουν βρεθεί. Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους συναδέλφους η στάση του Διευθυντή που αρνείται να προχωρήσει στις διαδικασίες μονιμοποίησης των νεοδιόριστων όπως όφειλε, επικαλούμενος τον ν. 4823/2021 για εφαρμογή της αξιολόγησης των νεοδιόριστων πριν την μονιμοποίησή τους, την ώρα που δεν υπάρχει ούτε καν ο μηχανισμός για να πραγματοποιηθεί και τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι νόμοι που είναι σε ισχύ ( π.χ. το άρθρο 40 του Υπαλληλικού Κώδικα - Ν.3528/2007) που επιβάλλουν την αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια. Ευθύνη δεν έχει μόνο ο ίδιος και το Υπουργείο, αλλά και το ΠΥΣΔΕ το οποίο επίσης οφείλει να πάρει θέση.

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά και την τελευταία τροπολογία (24/11/2022) για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων που επιτρέπει στους νεοδιόριστους  να γίνουν διευθυντές χωρίς να έχουν μονιμοποιηθεί, φανερώνουν την πρόθεση του Υπουργείου να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

Είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε κατάσταση ομηρίας και αβεβαιότητας να ξαναμπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Αλήθεια, ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά την πρόθεση του Υπουργείου να κρίνει την επάρκειά του, μετά από τόσα χρόνια μέσα στις τάξεις, μέσα από ένα 45λεπτο «διδασκαλίας» μπροστά στον διευθυντή του σχολείου και ένα άλλο 45λεπτο σε ένα σύμβουλο εκπαίδευσης ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες της σχολικής ζωής του συγκεκριμένου σχολείου. 

Υπουργείο και Διευθύνσεις παρανομούν. Δεν εφαρμόζουν το νόμο μέχρι να στηθεί ο μηχανισμός αξιολόγησής που προβλέπει ο 4823/21 για τη μονιμοποίηση. Θέλουν να κρατούν τον εκπαιδευτικό κακοπληρωμένο, ανασφαλή, σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας, έτσι ώστε να μην αντιδρά.

Η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μας αφορά όλους. Η εφαρμογή του 4823/21 εισάγει την ατομική αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, όχι μόνο των νεοδιόριστων αλλά και των μονίμων.

Απαιτούμε από τον Διευθυντή της ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ να προχωρήσουν άμεσα στην μονιμοποίηση των συναδέλφων όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν και να μην παρατείνουν άλλο την αγωνία των συναδέλφων. 

Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρία! Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Όλες και όλοι την Τετάρτη 30/11 στη συγκέντρωση στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 14:30»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

οπαδοί
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7
Σαν σήμερα, το 1981, θα πεθάνουν 21 νέα παιδιά πανηγυρίζοντας για την ομάδα τους και δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7