ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αλλεπάλληλα τα επεισόδια αυταρχισμού και διώξεων στη ΔΔΕ Πειραιά.

Στο σημερινό επεισόδιο η νέα δίωξη αφορά τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Περάματος  επειδή πήρε μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών,.

Να θυμίσουμε την παραπομπή του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον ίδιο λόγο  που είχε συνέχεια με τον ΔΙΔΕ Πειραιά να καλεί το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδα Δρούγκα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, σε έγγραφες διευκρινίσεις, σχετικά με την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ (!), καθώς και την άποψή της για το θεσμό των «ιδιαίτερων» μαθημάτων!

Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, τόσο στον Πειραιά, όσο και αλλού (βλέπε Γ’ Αθήνας, Λάρισα) συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή - παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και στα σωματεία. Πολλαπλά τα επεισόδια εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Πρόσφατες και οι απειλές για μηνύσεις στο Συντονιστικό Αναπληρωτ(ρι)ών (και συγκεκριμένα σε συναδέλφισσα) από την ΔΙΠΕ Δράμας, εφόσον δεν αποσυρθεί καταγγελία που είχε δημοσιευτεί στις 8/11 από το Συντονιστικό, για αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών και πολλά ακόμα! Την πολιτική ευθύνη για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις φέρει η ίδια η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση!

Φαίνεται ότι κυβέρνηση και ΔΔΕ Πειραιά θέλουν να βάλουν στον γύψο τη συνδικαλιστική δράση (Ν. Χατζηδάκη, περιορισμός του δικαιώματος τα απεργίας, άκρατη καταστολή, δίκες, διώξεις συνδικαλιστών και όσων αγωνίζονται) διαμορφώνοντας κλίμα τρόμου και αθλιότητας με δηλώσεις μετανοίας. Φαίνεται ότι θέλουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να «βαράνε προσοχές» και να «σκύβουν το κεφάλι» ή να φωτογραφίζονται με τα στελέχη της Διοίκησης περπατώντας τον δρόμο του συνδικαλισμού των δημοσίων σχέσεων.

Ως γνωστόν η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ καλεί σε ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11 ΣΤΙΣ 12:30 (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-14:00)

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει:

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 12:30 και στη στάση εργασίας 12:00-14:00.

Καλούμε συνδικαλιστές, συναδέλφους/συναδέλφισσες από άλλα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, παίρνοντας μέρος.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pc-tilekpaideusi.jpg
Ο γλωσσικός παλιμπαιδισμός των boomers
Η οικειοποίηση της γλώσσας των νέων είναι, εν τούτοις, δύσκολη καθώς διαθέτει ιδιόμορφους κανόνες που διαφέρουν από τις γνωστές και συνηθισμένες...
Ο γλωσσικός παλιμπαιδισμός των boomers
μπουλινγκ
Ανήλικη Παραβατικότητα: Όταν η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την καταστολή

Κάθε φορά που ένα παιδί ή ένας έφηβος εμπλέκεται σε πράξη βίας, η δημόσια συζήτηση ξεκινά από το τέλος. Από το...

Ανήλικη Παραβατικότητα: Όταν η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την καταστολή
δάσκαλοι
Ποιος θα σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα από τα τοξικά στελέχη;
Γιατί κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να δημιουργήσει προβάδισμα και να διδάξει ελευθερία, όταν ο ίδιος εργάζεται υπό καθεστώς φόβου
Ποιος θα σώσει το εκπαιδευτικό σύστημα από τα τοξικά στελέχη;