Μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές, οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Παίδων, αλλά και οι ιδιώτες παιδίατροι.

Την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους, καθώς διαπιστώνονται αρκετά περιστατικά σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων με πνευμονίες, αλλά και ταυτόχρονη προσβολή παιδιών από δύο και τρεις διαφορετικές ιώσεις, ζητούν οι παιδίατροι.

Η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων που ανακίνησε το θέμα, χαρακτηρίζει το φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς η έξαρση αυτή εμφανίζεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές, οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Παίδων, αλλά και οι ιδιώτες παιδίατροι.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς όπως λένε, η έξαρση αυτή εμφανίζεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

“Έχουμε μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά αυτή τη στιγμή. Και στα ιατρεία μας γίνεται ένας πανικός σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Νοσοκομεία”, λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας και συνεχίζει:

“Υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων, όπως είναι οι πνευμονίες, ωτίτιδες, μαστοειδίτιδες, γαστρεντερίτιδες, λαρυγγίτιδες, ό,τι θέλετε…Και έχουμε και πολλά περιστατικά με βήχα έντονο, μάλιστα για μια εβδομάδα ή 10 μέρες. Ταλαιπωρούνται, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά οικογένειες ολόκληρες. Και περιμένουμε και αύξηση των κρουσμάτων Covid-19”, τονίζει.

Η ανησυχητική αυτή εικόνα οδήγησε τους ιδιώτες Παιδιάτρους να ζητήσουν από το Υπουργείο Υγείας την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους.

“Όταν κλείσουμε πόρτες και παράθυρα -τώρα που έρχεται το κρύο και τα παιδιά θα συνωστίζονται στους κλειστούς χώρους και θα έχουμε και την πολύ μεγάλη επιβάρυνση από τα παιδικά πάρτι- θα υπάρξει τεράστιο θέμα. Δηλαδή πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Αλήθεια το λέω…”, τονίζει ο γιατρός.

Εκτός, όμως, από την έξαρση των κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής στα παιδιά, πολύ πιο ανησυχητικό χαρακτηρίζει ο γιατρός, το φαινόμενο της ταυτόχρονης λοίμωξης παιδιών από περισσότερους από έναν ή δύο ιούς.

“Βεβαίως έχει εκτοξευθεί η γρίπη, αλλά δεν είναι μόνο η γρίπη. Είναι κι ένα σωρό άλλες ιώσεις: ο RSV, ρινοϊοί, ιοί γαστρεντερίτιδος, παραϊνφλουένζα, που οδηγούν ένα μείγμα που προσβάλλει παιδιά. Νοσηλεύονται μάλιστα στα νοσοκομεία παιδιά με μείγμα ιώσεων. Υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν ταυτόχρονα από τρεις ιούς, για παράδειγμα, RSV, γρίπη, ρινοϊούς μαζί ή κοξάκι”, σημειώνει ο κ. Νταλούκας.

Οι γιατροί έχουν καταγράψει, μάλιστα και αρκετές μικροβιακές λοιμώξεις σε παιδιά, που προκαλούν την πολύ σοβαρή πνευμονιοκοκκική πνευμονία.

Σύμφωνα με τον Παιδίατρο, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση: “Πρόκειται για σοβαρό μικρόβιο. Έχουμε αρκετές λοιμώξεις με πνευμονιόκοκκο. Έχουμε ωτίτιδες, μαστοειδίτιδες. Άρα λοιπόν εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα πρόβλημα, αυτή τη στιγμή. Εγώ στους γονείς που έρχονται στο ιατρείο μου λέω “βάλτε στα παιδιά σας μάσκα”. Αλλά όσα φοράνε μάσκα υφίστανται bulling στο σχολείο, αφού δεν φοράει κανένα παιδί”, σημειώνει με έμφαση ο Παιδίατρος.

Παγώνη: Δεν χρειάζεται να φορέσουν ακόμη μάσκα στα σχολεία

Πάντως η Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας αυτό το θέμα σημείωσε πως η έκκληση των παιδιάτρων βασίζεται στο γεγονός της έξαρσης αυτήν την περίοδο πολλών ιώσεων ταυτόχρονα. 

«Για εμένα προσωπικά τα παιδιά δεν χρειάζεται να φορέσουν ακόμη μάσκα στα σχολεία. Δεν έχουμε αριθμό που να πιέζει την κατάσταση. Υπάρχει η επιτροπή αξιολόγησης που θα βλέπει ανά εβδομάδα τι γίνεται» προσέθεσε.

Τόνισε πως πρέπει να φροντίσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για την γρίπη και τον covid ούτως ώστε να μειωθούν τα κρούσματα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aksiologisi.jpg
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
«Τώρα είμαι εκπαιδευτικός που δουλεύω κοντά 20 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν επιτρέπω καμία αξιολόγηση να αιωρείται στο κεφάλι μου σαν απειλή, ούτε...
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο Αγγλία
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Βρετανίας - Απεργιακό κύμα αύριο στη χώρα
Απεργιακό κύμα την Τετάρτη 1/2 στη Βρετανία - Μεγαλειώδης αναμένεται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών
Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Βρετανίας - Απεργιακό κύμα αύριο στη χώρα