Παιδίατροι: Ζητούν επαναφορά μάσκας σε κλειστούς χώρους - σχολεία
Μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές, οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Παίδων, αλλά και οι ιδιώτες παιδίατροι.

Την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους, καθώς διαπιστώνονται αρκετά περιστατικά σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων με πνευμονίες, αλλά και ταυτόχρονη προσβολή παιδιών από δύο και τρεις διαφορετικές ιώσεις, ζητούν οι παιδίατροι.

Η Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων που ανακίνησε το θέμα, χαρακτηρίζει το φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς η έξαρση αυτή εμφανίζεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές, οι νοσοκομειακοί γιατροί στα Παίδων, αλλά και οι ιδιώτες παιδίατροι.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς όπως λένε, η έξαρση αυτή εμφανίζεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

“Έχουμε μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά αυτή τη στιγμή. Και στα ιατρεία μας γίνεται ένας πανικός σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Νοσοκομεία”, λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας και συνεχίζει:

“Υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων, όπως είναι οι πνευμονίες, ωτίτιδες, μαστοειδίτιδες, γαστρεντερίτιδες, λαρυγγίτιδες, ό,τι θέλετε…Και έχουμε και πολλά περιστατικά με βήχα έντονο, μάλιστα για μια εβδομάδα ή 10 μέρες. Ταλαιπωρούνται, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά οικογένειες ολόκληρες. Και περιμένουμε και αύξηση των κρουσμάτων Covid-19”, τονίζει.

Η ανησυχητική αυτή εικόνα οδήγησε τους ιδιώτες Παιδιάτρους να ζητήσουν από το Υπουργείο Υγείας την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στους κλειστούς χώρους.

“Όταν κλείσουμε πόρτες και παράθυρα -τώρα που έρχεται το κρύο και τα παιδιά θα συνωστίζονται στους κλειστούς χώρους και θα έχουμε και την πολύ μεγάλη επιβάρυνση από τα παιδικά πάρτι- θα υπάρξει τεράστιο θέμα. Δηλαδή πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Αλήθεια το λέω…”, τονίζει ο γιατρός.

Εκτός, όμως, από την έξαρση των κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής στα παιδιά, πολύ πιο ανησυχητικό χαρακτηρίζει ο γιατρός, το φαινόμενο της ταυτόχρονης λοίμωξης παιδιών από περισσότερους από έναν ή δύο ιούς.

“Βεβαίως έχει εκτοξευθεί η γρίπη, αλλά δεν είναι μόνο η γρίπη. Είναι κι ένα σωρό άλλες ιώσεις: ο RSV, ρινοϊοί, ιοί γαστρεντερίτιδος, παραϊνφλουένζα, που οδηγούν ένα μείγμα που προσβάλλει παιδιά. Νοσηλεύονται μάλιστα στα νοσοκομεία παιδιά με μείγμα ιώσεων. Υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν ταυτόχρονα από τρεις ιούς, για παράδειγμα, RSV, γρίπη, ρινοϊούς μαζί ή κοξάκι”, σημειώνει ο κ. Νταλούκας.

Οι γιατροί έχουν καταγράψει, μάλιστα και αρκετές μικροβιακές λοιμώξεις σε παιδιά, που προκαλούν την πολύ σοβαρή πνευμονιοκοκκική πνευμονία.

Σύμφωνα με τον Παιδίατρο, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση: “Πρόκειται για σοβαρό μικρόβιο. Έχουμε αρκετές λοιμώξεις με πνευμονιόκοκκο. Έχουμε ωτίτιδες, μαστοειδίτιδες. Άρα λοιπόν εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα πρόβλημα, αυτή τη στιγμή. Εγώ στους γονείς που έρχονται στο ιατρείο μου λέω “βάλτε στα παιδιά σας μάσκα”. Αλλά όσα φοράνε μάσκα υφίστανται bulling στο σχολείο, αφού δεν φοράει κανένα παιδί”, σημειώνει με έμφαση ο Παιδίατρος.

Παγώνη: Δεν χρειάζεται να φορέσουν ακόμη μάσκα στα σχολεία

Πάντως η Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας αυτό το θέμα σημείωσε πως η έκκληση των παιδιάτρων βασίζεται στο γεγονός της έξαρσης αυτήν την περίοδο πολλών ιώσεων ταυτόχρονα. 

«Για εμένα προσωπικά τα παιδιά δεν χρειάζεται να φορέσουν ακόμη μάσκα στα σχολεία. Δεν έχουμε αριθμό που να πιέζει την κατάσταση. Υπάρχει η επιτροπή αξιολόγησης που θα βλέπει ανά εβδομάδα τι γίνεται» προσέθεσε.

Τόνισε πως πρέπει να φροντίσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για την γρίπη και τον covid ούτως ώστε να μειωθούν τα κρούσματα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»