κεραμέως ερτ
Εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2022-23 θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, όπου αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στις νέες συνθήκες που φέρνουν οι συνεργασίες των ξένων Πανεπιστημίων με τα ελληνικά.

Τι φέρνουν τα ξένα Πανεπιστήμια

Όπως ανέφερε η υπουργός, τα ξένα πανεπιστήμια φέρνουν νέες δυνατότητες σύναψης ακαδημαϊκών δεσμών, δίνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία του πανεπιστημίου Yale με το ΕΚΠΑ. Τόνισε, ακόμα, πως οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα χωρίς χρηματικό αντίτιμο, κάτι που αποτελεί κατά την ίδια ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα δεν θα ήταν σε θέση να ενταχθεί σε κάτι «απλησίαστο», το οποίο πλέον γίνεται «απτό».

Συμπληρωματικές πληροφορίες δόθηκαν για το χρόνο που θα μπορούν οι φοιτητές να φοιτήσουν στα τμήματα των ξένων πανεπιστημίων και για τις δραστηριότητες που έχουν ανακοινωθεί.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τόνισε ότι η διαδικασία θα διενεργείται σε 3 επίπεδα.

Το πρώτο είναι η αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, το δεύτερο η Ελληνική PISA και το τρίτο η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στην ερώτηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως απάντησε πως αυτή θα ξεκινήσει εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2022-23.

ΔΟΑΤΑΠ

Μιλώντας για τη λειτουργία του ΔΟΑΤΑΠ, υποστήριξε ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης των αιτήσεων για αναγνώριση τίτλων της αλλοδαπής θα μειωθεί δραστικά από μερικές εβδομάδες, μέχρι και δύο μήνες, σε αντίθεση με τον χρόνο που χρειαζόταν στο παρελθόν.

«Στην ακαδημαϊκή (αναγνώριση) πλέον δεν θα καταθέτεις αίτηση. Αν έχεις τελειώσει για παράδειγμα στη Γερμανία και θες να συνεχίσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταπτυχιακό ή διδακτορικό θα πηγαίνεις απλά κατ' ευθείαν στο πανεπιστήμιο. Υπάρχει ψηφιακό μητρώο ήδη σε λειτουργία, βλέπει το πανεπιστήμιο, αν το πανεπιστήμιο από το οποίο προέρχεσαι είναι αναγνωρισμένο και τελείωσες, πας κατ' ευθείαν. Πάει η ταλαιπωρία του κόσμου.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή