αμερικαννοι ακαδημαικοι στο ΕΑΠ
Οι Αμερικάνοι ακαδημαϊκοί τόνισαν τη δυναμική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που αποτελεί εκπαιδευτικό χαρακτηριστικό του Ε.Α.Π για περισσότερα από 25 χρόνια και ευχαρίστησαν τη Διοίκηση του Ιδρύματος για τη φιλοξενία

Η Διοίκηση και η Ακαδημαϊκή Kοινότητα του Ε.Α.Π., την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, υποδέχθηκαν 14 εκπροσώπους από κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, “International Academic Partnerships Programme (IAPP)-Greece”, που εκτελείται σε συνεργασία με το Institute of International Education (ΙΙΕ).

Την αντιπροσωπεία και τα στελέχη του Υπουργείου, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και οι Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της Δ.Ε. Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί και των Συμφώνων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί. Επιπλέον, ο ίδιος παρουσίασε τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας υπογραμμίζοντας το εξαιρετικό έργο που υλοποιείται σε αυτή.

Εν συνεχεία ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε., Καθηγητής Ιωάννης Συμπέθερος, παρουσίασε τη φυσιογνωμία του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι το Ε.Α.Π έχει υιοθετήσει και χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό υψηλού επιπέδου εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υφιστάμενων και νέων καινοτόμων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών από τους Κοσμήτορες των Σχολών του Ε.Α.Π. Kαθηγητές Εμμ. Κουτούζη , Αυγ. Δημητρά και το μέλος ΔΕΠ Καθηγητή Στυλ. Ζερεφό.

Η Διευθύντρια του Προγράμματος Σπουδών «Φυσικές Επιστήμες» και του Εργαστηρίου «Εφαρμοσμένων Μαθηματικών», Καθηγήτρια Μαρ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας του Ε.Α.Π. με το Πανεπιστήμιο «University of South Alabama» .

Τέλος, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ), Αν. Καθηγητής Ε. Κουμανάκος και ο εκπρόσωπος της Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΜΕΑ) Δρ. Αλεξ. Λιάπης παρουσίασαν τις δράσεις και το ερευνητικό έργο που υλοποιείται διαχρονικά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στους εργαστηριακούς χώρους του Πανεπιστημίου.

Οι Αμερικάνοι ακαδημαϊκοί τόνισαν τη δυναμική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που αποτελεί εκπαιδευτικό χαρακτηριστικό του Ε.Α.Π για περισσότερα από 25 χρόνια και ευχαρίστησαν τη Διοίκηση του Ιδρύματος για τη φιλοξενία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο αιγαιου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ξεκινήσουν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια όπως ορίζει η νομοθεσία μοριοδότησης δασκάλνω και καθηγητών έως τις 31 Μαρτίου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών