ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ερώτηση Χ. Κεφαλίδου προς το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη φύλαξη και ασφάλεια των φοιτητικών εστιών

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Δράμας και Υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χαράς Κεφαλίδου, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις φοιτητικές εστίες. 

Όπως αναφέρεται στην επίκαιρη ερώτηση, οι φοιτητικές εστίες τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε έδρα και συντονιστικό κέντρο ληστειών, κλοπών και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων ενώ καταβάλλονται κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη φύλαξη και ασφάλεια αυτών. 

«Η παράλειψη αναζήτησης ευθυνών για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες από το Υπουργείο Παιδείας είναι γαλαντομίες σε παρανομούντες. Όταν όμως γίνονται σε βάρος του φορολογούμενου είναι και κατάχρηση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς στην Πολιτεία», αναφέρεται στο δελτίο τύπου χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Η παράλειψη αναζήτησης ευθυνών για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες από το Υπουργείο Παιδείας είναι γαλαντομίες σε παρανομούντες. Όταν όμως γίνονται σε βάρος του φορολογούμενου είναι και κατάχρηση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς στην Πολιτεία»

Στην αναζήτηση ευθυνών και την έλλειψη λογοδοσίας για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες, μετά τα γεγονότα στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου (ΦΕΖ), που είχε μεταβληθεί σε ορμητήριο συμμοριών θέτοντας σε διαρκή κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των φοιτητών, αναφέρθηκε η βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, κατά τη σημερινή συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.
Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) είναι αρμόδιο για την οικονομική διαχείριση, τις λειτουργικές δαπάνες των Φοιτητικών Εστιών και έχει την αρμοδιότητα της φύλαξής τους, την καθαριότητα και τη συντήρηση των υποδομών, ανέφερε η βουλευτής.  Το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ διορίζεται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και έχει παραχωρήσει τη φύλαξη όλων των εστιών της χώρας σε εταιρεία security.

Τα χρήματα που έχουν διατεθεί από τα δημόσια ταμεία για τη φύλαξη της ΦΕΖ είναι πολλά. Συγκεκριμένα η συνολική δαπάνη φύλαξης για τη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου και τις Εστίες του ΕΜΠ ανέρχεται σε 1.150.000 Ευρώ για ένα έτος. 

Πολλές, συχνές και σχολαστικές και οι καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου. Παρ’ όλα αυτά, οι φοιτητές και το προσωπικό της ΦΕΖ ζούσαν σε συνθήκες διαρκούς τρόμου, υπό τη συνεχή επίβλεψη εγκληματιών! «Δεν έχει κανένας ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, που συμβαίνει εδώ και 4 χρόνια σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ;» ρώτησε η βουλευτής τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο. 

Η Χαρά Κεφαλίδου καταλήγοντας τόνισε ότι :«Αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα εποπτείας, φύλαξης, αλλά κυρίως λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών, όλα όσα εξαγγέλλονται για ανακαίνιση των Εστιών, νέες κλίνες κλπ., σε μερικά χρόνια θα είναι σαν να ρίχνετε τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη σε βαρέλι δίχως πάτο».
Ο αρμόδιος Υφυπουργός απάντησε με την παράθεση νομοθετικών διατάξεων περί αρμοδιοτήτων του ΙΝΕΒΙΔΙΜ και προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των Φοιτητικών Εστιών, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά δεν απάντησε στο βασικό ερώτημα: «Τελικά κανείς δεν οφείλει να λογοδοτήσει για τη μετατροπή μιας Φοιτητικής Εστίας σε ορμητήριο ποινικών εγκληματιών; Κανείς δεν είναι υπεύθυνος;».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xrysos
Τέρης Χρυσός - Συγκλονιστική εξομολόγηση: Να γιατί θέλω να πεθάνω - Να γιατί έχω φτάσει στα όριά μου
Συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση ψυχής από τον τραγουδιστή, Τέρη Χρυσό, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την οικονομική του κατάσταση
Τέρης Χρυσός - Συγκλονιστική εξομολόγηση: Να γιατί θέλω να πεθάνω - Να γιατί έχω φτάσει στα όριά μου
kallitexnes-diamartyria
Καλλιτέχνες: Ακόμη πιο δυναμικά σε 48ωρη Απεργία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
«Εμπαιγμό» καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες και προχωρούν δυναμικά σε 48ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα και...
Καλλιτέχνες: Ακόμη πιο δυναμικά σε 48ωρη Απεργία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη