παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού
Στη φωτογραφία ένα από τα όμορφα, αγνά δώρα των μαθητών στους δασκάλους τους. Η Υπουργός Παιδείας πάλι τους «τιμά» με αγωγές, αυταρχισμό και συνεχιζόμενη αναστάτωση στα σχολεία

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών σήμερα, που καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία και η Ελληνίδα Υπουργός Παιδείας κάνει δώρο στους εκπαιδευτικούς της χώρας ακόμα μια αγωγή, αλλά κι ένα μπάχαλο με τις τοποθετήσεις στα σχολεία.

Η αγωγή, την οποία η κ.Κεραμέως κατέθεσε χθες ώστε να προλάβει τον «δώρο» για τον εορτασμό (και θα συζητηθεί σήμερα χωρίς να αμφιβάλουμε για το αποτέλεσμα)  αφορά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή από τους Μέντορες και Συντονιστές μετά από τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την ίδια απόφαση της ΔΟΕ, κατόπιν προηγούμενης προσφυγής της ίδιας υπουργού.

Το «μπάχαλο» πάλι, αφορά στην εκρηκτική κατάσταση, που οδηγεί σε αναστάτωση αλλά διαρρηγνύει και το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία με επίπτωση και στο έργο των εκπαιδευτικών και φανερώνει με εκκωφαντικό τρόπο πού οδηγεί η πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η χρόνια αδιοριστία. Μιλάμε για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, όπου τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν παλινωδίες και απίστευτη ταλαιπωρία και ανασφάλεια για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα αναπληρωτές.

Πέρυσι, η συμπαθής υπουργός είχε κάνει μια επικολυρική δήλωση, μιλώντας για«όλους εκείνους που μας μαθαίνουν γράμματα και αξίες, για εκείνους που μας καθορίζουν, για εκείνους που είναι η δεύτερη οικογένειά μας, που θα θυμόμαστε για πάντα». Εφέτος αναμένουμε την ανάλογη δήλωση, αλλά ήδη η κ.Κεραμέως θυμήθηκε τους εκπαιδευτικούς αφενός βάζοντας τους μαθητές να κάνουν ζωγραφιές για να τιμήσουν εκείνους που η ίδια τη μια στιγμή λοιδωρεί συστηματικά και την επόμενη εκθειάζει υποκριτικά...

παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικων

Πώς τιμά τους εκπαιδευτικούς η υπουργός

Λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας δίχως διαβούλευση και διάλογο, φέρεται κατά των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών και επιδίδεται σε κοινωνικούς αυτοματισμούς που θέλουν τους εκπαιδευτικούς «αντιδραστικούς» ή «τεμπέληδες», σέρνει στα δικαστήρια ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, δεν έλαβε υπόψη τις εκκλήσεις των αναπληρωτών, οι οποίοι ειδικά τα τελευταία χρόνια δίνουν σχεδόν το μισό μισθό τους σε νοίκια ή αναγκάζονται να μένουν σε σκηνές και αυτοκίνητα, αδιαφορεί για την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και τη μετατροπή τους σε συμβολαιογράφους επιδόσεων, επιβάλλει δήθεν «καινοτομίες» (Μέντορες, Ενδοσχολικούς Συντονιστές κα) που επιχειρεί να δημιουργήσει ομαδοποιήσεις και εξουσιαστικές βαθμίδες μέσα στα σχολεία, κόβοντας σε φέτες τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και αποδυναμώνοντας την όποια συνοχή τους, αδιαφορεί για τους εκπαιδευτικούς που κομματιάζονται σε τρία και πέντε σχολεία, που κάνουν ό,τι μάθημα υπάρχει όπου υπάρχει, ζωές που μετριούνται σε ώρες στο myschool, εκπαιδευτικοί που θα μετακινούνται όπου ζητηθεί και όταν ζητηθεί.

Να πώς οι «καθημερινοί ήρωες» της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού πέφτουν όλη την υπόλοιπη σχολική χρονιά στη λάσπη «του αντιδραστικού» και του «τεμπέλη». 

Καταλήγοντας, θυμίζουμε: «Ως δάσκαλοι, πρέπει να κάνουμε τα αιτήματά μας να εισακουστούν και να διαφυλάξουμε τις αξίες της δημοκρατίας. Η τεχνογνωσία μας πρέπει να αποτυπωθεί στην εκπαιδευτική πολιτική, καθώς οι δάσκαλοι γνωρίζουν καλύτερα τι χρειάζονται οι δάσκαλοι» (Πρόεδρος της ETUCE, - Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών - Λάρι Φλάναγκαν).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

usa-police-astynomia.jpg
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
«Ο φάκελος άνοιξε και τα γεγονότα είναι εγκληματικής φύσης», διευκρίνισε η εισαγγελέας, εξηγώντας ότι η ανακάλυψη έγινε το πρωί, έπειτα από «κλήση...
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
λωριδα-δρομος
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η πτώση των βράχων στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας