Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες να αναρτηθούν έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υλοποιήσει δράση στις Σχολικές Μονάδες Π/θμιας Εκπ/σης και τα Γυμνάσια της χώρας.

Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών/μαθητριών να αφιερώσουν μία (1) διδακτική ώρα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για να φιλοτεχνήσουν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, καλλιτεχνικό υλικό (π.χ. ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, κάρτες) με στόχο να εκφράσουν οι μαθητές/μαθήτριες την ευγνωμοσύνη τους προς τους δασκάλους τους.

Επιπλέον στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών/μαθητριών, των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και της έννοιας της προσφοράς. Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τη δημιουργία των παιδιών τους σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι η ακόλουθη: - Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν ή γράφουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) τη δημιουργία τους. - Οι γονείς ή οι μαθητές/μαθήτριες την φωτογραφίζουν με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).

Εναλλακτικά, οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να αξιοποιήσουν στον υπολογιστή τους κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής, π.χ. paint και να αποθηκεύσουν τη δημιουργία τους σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png). - Οι γονείς/κηδεμόνες με τα συνθηματικά πρόσβασης1 του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν τη δημιουργία του. - Με την επιτυχή υποβολή λαμβάνουν το μήνυμα: «Η δημιουργία σας υποβλήθηκε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας». Η διαδικασία υποβολής έχει ολοκληρωθεί.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε δημιουργία πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/μαθήτριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της. Επειδή οι καλλιτεχνικές δημιουργίες θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται σε αυτές το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα υποβληθούν θα ελεγχθούν από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προς την καταλληλότητά τους.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες να αναρτηθούν έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΚΕ
ΔΑΚΕ Ζακύνθου κατά ΟΛΜΕ για την PISA: «Φοβάται τη σύγκριση και την αξιολόγηση»
Σφοδρή επίθεση στην ΟΛΜΕ για τη στάση της απέναντι στις διεθνείς εξετάσεις και τις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πρακτικές
ΔΑΚΕ Ζακύνθου κατά ΟΛΜΕ για την PISA: «Φοβάται τη σύγκριση και την αξιολόγηση»
Εισβολή Ρουβίκωνα σε δημοτικό συμβούλιο – Πέταξαν σακούλες με σκουπίδια στην αίθουσα
Ηράκλειο: «Ντου» του Ρουβίκωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέταξαν σκουπίδια (vid)
«Κάνατε το Ηράκλειο χωματερή» – Άφησαν σακούλες με σκουπίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αντίδραση του Δημάρχου
Ηράκλειο: «Ντου» του Ρουβίκωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέταξαν σκουπίδια (vid)