κόπτσης
«Τοποθετήσαμε άμεσα 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς και ξεκινάμε με νέο ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30, με αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αξιολόγηση σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος», είπε σε δηλώσεις του ο γ.γ του ΥΠΑΙΘ

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα και κυρίως με προαιρετική χρήση μάσκας, ξεκίνησε η νέα σχολική χρόνια στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκαν σήμερα (12/9) οι υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος του τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και γγ Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gtimes.gr, οι δυο τους, παρακολούθησαν τον καθιερωμένο Αγιασμό και έδωσαν σε μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και καθηγητές τις ευχές τους, με τα παιδιά να υποδέχονται τη νέα σχολική χρόνια με ένα πλατύ χαμόγελο.

«Τοποθετήσαμε άμεσα 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς»

«Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους 1,5 εκατ. μαθητές που τους υποδεχόμαστε πανέτοιμοι, αλλά και τους 170.000 εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Τοποθετήσαμε άμεσα 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς, είτε διορισμένους, είτε αναπληρωτές και ξεκινάμε με νέο ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30, με αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αξιολόγηση σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος», είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κόπτσης.

Με όλα τα παραπάνω, όπως είπε, «διαμορφώνουμε το σχολείο. Θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο, εκσυγχρονισμένο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό, ανέφερε πως, «τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών, τα οποία έως τώρα έχουν αποδώσει εκπληκτικά».

Σε ερώτηση που σχετίζονταν με τα ειδικά σχολεία, ο γγ Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είπε πως, «πέρυσι διορίστηκαν 4.500 εκπαιδευτικοί, φέτος περίπου 1.500 και θεωρούμε ότι τα ειδικά σχολεία είναι πλήρως καλυμμένα με παράλληλες στηρίξεις στα τμήματα ένταξης.

Το παρακολουθούμε και συνεχώς καλύπτουμε τα κενά και με ψηφιακό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών αυτών, δημιουργούμε ένα συμπεριληπτικό σχολείο και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά αυτά».

Τα σχολεία ξεκινούν «απελευθερωμένα»

Για «σχολεία με περισσότερους καθηγητές» έκανε λόγο ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης (τομέας Εσωτερικών), Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι η νέα σχολική χρόνια, ξεκινά «απελευθερωμένη», καθώς δεν ισχύουν πλέον τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως μάσκες και αποστάσεις.

Οι μαθητές παρέλαβαν τα σχολικά τους βιβλία και από αύριο, Τρίτη, ξεκινούν κανονικά τα μαθήματά τους.

Χωρίς μάσκες οι μαθητές

Θυμίζουμε ότι, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς μάσκες, καθώς η χρήση τους είναι πλέον προαιρετική, και χωρίς τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί όμως υποχρεούνται σε αρνητικό διαγνωστικό τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα εντός σχολείου, θα απομονώνεται σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη και φορώντας μάσκα.

Αν το τεστ είναι θετικό, μένει σε απομόνωση πέντε ημέρες και θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά το διάστημα αυτό εάν δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»
«Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα...
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»