κόπτσης
«Τοποθετήσαμε άμεσα 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς και ξεκινάμε με νέο ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30, με αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αξιολόγηση σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος», είπε σε δηλώσεις του ο γ.γ του ΥΠΑΙΘ

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα και κυρίως με προαιρετική χρήση μάσκας, ξεκίνησε η νέα σχολική χρόνια στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκαν σήμερα (12/9) οι υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος του τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και γγ Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gtimes.gr, οι δυο τους, παρακολούθησαν τον καθιερωμένο Αγιασμό και έδωσαν σε μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και καθηγητές τις ευχές τους, με τα παιδιά να υποδέχονται τη νέα σχολική χρόνια με ένα πλατύ χαμόγελο.

«Τοποθετήσαμε άμεσα 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς»

«Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους 1,5 εκατ. μαθητές που τους υποδεχόμαστε πανέτοιμοι, αλλά και τους 170.000 εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Τοποθετήσαμε άμεσα 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς, είτε διορισμένους, είτε αναπληρωτές και ξεκινάμε με νέο ολοήμερο σχολείο έως τις 17:30, με αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αξιολόγηση σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος», είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κόπτσης.

Με όλα τα παραπάνω, όπως είπε, «διαμορφώνουμε το σχολείο. Θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο, εκσυγχρονισμένο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό, ανέφερε πως, «τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών, τα οποία έως τώρα έχουν αποδώσει εκπληκτικά».

Σε ερώτηση που σχετίζονταν με τα ειδικά σχολεία, ο γγ Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είπε πως, «πέρυσι διορίστηκαν 4.500 εκπαιδευτικοί, φέτος περίπου 1.500 και θεωρούμε ότι τα ειδικά σχολεία είναι πλήρως καλυμμένα με παράλληλες στηρίξεις στα τμήματα ένταξης.

Το παρακολουθούμε και συνεχώς καλύπτουμε τα κενά και με ψηφιακό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών αυτών, δημιουργούμε ένα συμπεριληπτικό σχολείο και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά αυτά».

Τα σχολεία ξεκινούν «απελευθερωμένα»

Για «σχολεία με περισσότερους καθηγητές» έκανε λόγο ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης (τομέας Εσωτερικών), Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας ότι η νέα σχολική χρόνια, ξεκινά «απελευθερωμένη», καθώς δεν ισχύουν πλέον τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως μάσκες και αποστάσεις.

Οι μαθητές παρέλαβαν τα σχολικά τους βιβλία και από αύριο, Τρίτη, ξεκινούν κανονικά τα μαθήματά τους.

Χωρίς μάσκες οι μαθητές

Θυμίζουμε ότι, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς μάσκες, καθώς η χρήση τους είναι πλέον προαιρετική, και χωρίς τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί όμως υποχρεούνται σε αρνητικό διαγνωστικό τεστ μία φορά την εβδομάδα.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα εντός σχολείου, θα απομονώνεται σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη και φορώντας μάσκα.

Αν το τεστ είναι θετικό, μένει σε απομόνωση πέντε ημέρες και θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά το διάστημα αυτό εάν δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ