Thumbnail
Γονείς Πετρούπολης: Αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις, η διεύρυνση αυτή θα μετατρέψει τα σχολεία σε παιδοφυλαχτήρια, σε κανονικά parking παιδιών

«Ενώ το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα μπορούσε να δώσει λύσεις ουσιαστικές σε παιδιά οικογενειών που οι γονείς εργάζονται, με μόνιμο δάσκαλο που θα έχει σταθερή παρουσία και θα βοηθάει τα παιδιά, με χώρους που τα παιδιά θα μπορούν να σιτίζονται και να ξεκουράζονται, χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να δώσει το άλλοθι στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας των γονέων και κηδεμόνων τους»

Αυτό τονίζουν οι γονείς της Πετρούπολης σχετικά με την απόφαση για τα Ολοήμερα σχολεία διευρυμένου ωραρίου, και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας την επαναφορά της οργανικής θέσης του δασκάλου Ολοήμερου και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, την κατασκευή νέων σχολείων, κα.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε στις αρχές του Αυγούστου το ΦΕΚ που καθορίζει τα σχολεία που θα έχουν διευρυμένο σχολικό ωράριο από την επόμενη σχολική χρονιά. Στην λίστα των σχολείων αυτών περιέχονται όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πετρούπολης. Μετά τη δημοσίευση αυτή περιμένουμε να δούμε τα ΦΕΚ που θα αφορούν:

1.                   Την επαναφορά της οργανικής θέσης του δασκάλου Ολοήμερου και την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού έτσι ώστε να είναι εφικτή η μελέτη μέσα στο σχολείο με μια αναλογία 1 δάσκαλος ανά 15 μαθητές.

2.                   Την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, δεν νοείται εν έτει 2022 μαθητές τεσσάρων και πέντε ετών να περνούν 10 ώρες καθημερινά μέσα σε κοντέινερ.

3.                   Την πρόσληψη όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, καθαριστές) που θα βοηθήσουν την υλοποίηση αυτής της διεύρυνσης, σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά.

4.                   Την μελέτη και υλοποίηση προγράμματος βελτίωσης των υποδομών των σχολικών μονάδων ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονοι χώροι που θα χρειαστούν για τις διάφορες δραστηριότητες(χώροι εστίασης και ξεκούρασης).

5.                   Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης με την οποία θα χρηματοδοτηθούν όλες οι παραπάνω ενέργειες.

Εμείς ως γονείς του Δήμου Πετρούπολης βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα σχολεία της πόλης μας (νηπιαγωγεία σε κοντέινερ, αίθουσες που δεν πληρούν κανέναν όρο για να είναι αίθουσες και δημιουργήθηκαν χωρίς άδεια, κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας που μετά βίας θα καλύπτει το μισό σχολικό ωράριο, δεν υπάρχει –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-σε κανένα σχολείο ειδικοί χώροι εστίασης και ξεκούρασης κ.α.) θεωρούμε ότι αν δεν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θέσαμε παραπάνω η διεύρυνση αυτή θα μετατρέψει τα σχολεία σε παιδοφυλαχτήρια, σε κανονικά parking παιδιών.

Ενώ το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα μπορούσε να δώσει λύσεις ουσιαστικές σε παιδιά οικογενειών που οι γονείς εργάζονται, με μόνιμο δάσκαλο που θα έχει σταθερή παρουσία και θα βοηθάει τα παιδιά, με χώρους που τα παιδιά θα μπορούν να σιτίζονται και να ξεκουράζονται, χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να δώσει το άλλοθι στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας των γονέων και κηδεμόνων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ (2)
Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ακόμα ένα «άδειασμα» από τη σχολή ΗΜΜΥ του ΑΠΘ
Το Τμήμα, όπως έχουν κάνει και άλλα πανεπιστημιακά Τμήματα, σχολές, σύλλογοι ΔΕΠ και Σύγκλητοι, εκφράζει τη ρητή και έντονη διαφωνία του με το πνεύμα...
Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ακόμα ένα «άδειασμα» από τη σχολή ΗΜΜΥ του ΑΠΘ
Γιώργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας: «Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας»
«Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Γιώργος Τσίπρας: «Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας»
πορνογραφια
Φρίκη στη Δράμα: Χειροπέδες σε 40χρονο για κατοχή αρχείων παιδικής πορνογραφίας- Τι έστελνε σε 14χρονο
Ο 40χρονος είχε σε κινητό και υπολογιστή αρχεία παιδικής πορνογραφίας
Φρίκη στη Δράμα: Χειροπέδες σε 40χρονο για κατοχή αρχείων παιδικής πορνογραφίας- Τι έστελνε σε 14χρονο
Κυριάκος Πιερρακάκης
Δείτε ΤΩΡΑ live τη συζήτηση στην επιτροπή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, στις 10 το πρωί, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας
Δείτε ΤΩΡΑ live τη συζήτηση στην επιτροπή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια