Νέα ολοήμερα σχολεία: Τι και ποιες ώρες θα διδάσκουν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Αν μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διδασκαλία στο διευρυμένο ωράριο από 16:00 μέχρι 17:30 και το καλύψουν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (που προσλήφθηκαν για το διευρυμένο) μπορούν να είναι μόνο στον πρωινό κύκλο.

Την 1η Σεπτέμβρη, πρώτη ημέρα  επιστροφής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι Σύλλογοι Διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που έχουν οριστεί ως διευρυμένα ολοήμερα σχολεία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία τους.

Δείτε εδώ τα σχολεία που θα εφαρμόσουν διευρυμένο πρόγραμμα

Kάποιες από τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα στα Δημοτικά σχολεία είναι οι εξής:

Στα νέα ολοήμερα σχολεία οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα αποφασίσουν για τις  δραστηριότητες που θα  προσφέρονται στους/στις μαθητές/τριες κατά την 4η και 5η ώρα του διευρυμένου προγράμματος (σχολικοί μαθητικοί όμιλοι)  για όλες τις ημέρες της εβδομάδας

Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων θα εξαρτηθεί και από τις ειδικότητες των αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν για το διευρυμένο ωράριο.

Μετά την απόφαση  του Συλλόγου Διδασκόντων οι γονείς θα  ενημερωθούν για τις δραστηριότητες από τη διεύθυνση του σχολείου και θα προχωρήσουν σε εγγραφή σύμφωνα με τις προτιμήσεις των παιδιών τους.

Μαθητές/τριες που θα είναι εγγεγραμμένοι/ς μέχρι και 3η ώρα (15.50 αποχώρηση) δεν αποκλείεται να κάνουν μόνο μελέτη μαθημάτων  με εκπαιδευτικό ΠΕ 70 (2η και 3η ώρα) αν το πρόγραμμα δε βγαίνει, εφόσον δραστηριότητες  έχουν μπει πλέον τις επόμενες  δύο ώρες (4η και 5η).

Εκπαιδευτικοί ΠΕ70 με τάξη στο πρωινό καθώς και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μπορούν μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να  διδάσκουν την 4η και 5η  ώρα του ολοήμερου.

Οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν για το νέο ολοήμερο  θα μπορούν να διδάσκουν και στον πρωινό κύκλο μόνο από 11.30 και μετά.

Αν μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διδασκαλία στο διευρυμένο ωράριο από 16:00 μέχρι 17:30 και το καλύψουν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (που προσλήφθηκαν για το διευρυμένο) μπορούν να είναι μόνο στον πρωινό κύκλο.

Από τη σχετική Υ.Α. είναι  ήδη  γνωστό ότι αν είναι αδύνατη η λήψη απόφασης  από τον σύλλογο διδασκόντων, οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον Διευθυντή του σχολείου.

Πηγή: fresh-education.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα