Νέα ολοήμερα σχολεία: Τι και ποιες ώρες θα διδάσκουν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Αν μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διδασκαλία στο διευρυμένο ωράριο από 16:00 μέχρι 17:30 και το καλύψουν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (που προσλήφθηκαν για το διευρυμένο) μπορούν να είναι μόνο στον πρωινό κύκλο.

Την 1η Σεπτέμβρη, πρώτη ημέρα  επιστροφής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι Σύλλογοι Διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που έχουν οριστεί ως διευρυμένα ολοήμερα σχολεία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία τους.

Δείτε εδώ τα σχολεία που θα εφαρμόσουν διευρυμένο πρόγραμμα

Kάποιες από τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα στα Δημοτικά σχολεία είναι οι εξής:

Στα νέα ολοήμερα σχολεία οι Σύλλογοι Διδασκόντων θα αποφασίσουν για τις  δραστηριότητες που θα  προσφέρονται στους/στις μαθητές/τριες κατά την 4η και 5η ώρα του διευρυμένου προγράμματος (σχολικοί μαθητικοί όμιλοι)  για όλες τις ημέρες της εβδομάδας

Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων θα εξαρτηθεί και από τις ειδικότητες των αναπληρωτών που θα τοποθετηθούν για το διευρυμένο ωράριο.

Μετά την απόφαση  του Συλλόγου Διδασκόντων οι γονείς θα  ενημερωθούν για τις δραστηριότητες από τη διεύθυνση του σχολείου και θα προχωρήσουν σε εγγραφή σύμφωνα με τις προτιμήσεις των παιδιών τους.

Μαθητές/τριες που θα είναι εγγεγραμμένοι/ς μέχρι και 3η ώρα (15.50 αποχώρηση) δεν αποκλείεται να κάνουν μόνο μελέτη μαθημάτων  με εκπαιδευτικό ΠΕ 70 (2η και 3η ώρα) αν το πρόγραμμα δε βγαίνει, εφόσον δραστηριότητες  έχουν μπει πλέον τις επόμενες  δύο ώρες (4η και 5η).

Εκπαιδευτικοί ΠΕ70 με τάξη στο πρωινό καθώς και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μπορούν μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να  διδάσκουν την 4η και 5η  ώρα του ολοήμερου.

Οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν για το νέο ολοήμερο  θα μπορούν να διδάσκουν και στον πρωινό κύκλο μόνο από 11.30 και μετά.

Αν μόνιμοι εκπαιδευτικοί εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διδασκαλία στο διευρυμένο ωράριο από 16:00 μέχρι 17:30 και το καλύψουν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (που προσλήφθηκαν για το διευρυμένο) μπορούν να είναι μόνο στον πρωινό κύκλο.

Από τη σχετική Υ.Α. είναι  ήδη  γνωστό ότι αν είναι αδύνατη η λήψη απόφασης  από τον σύλλογο διδασκόντων, οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον Διευθυντή του σχολείου.

Πηγή: fresh-education.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα