Ο Ν. Φίλης και η Μ. Τζούφη, ζητούν να υπάρξει παράταση για την υποβολή ων τελικών παραδοτέων των διδακτορικών τους διατριβών

Με αναφορά, που κατέθεσαν στη Βουλή, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια τομεάρχης  Μερόπη Τζούφη έθεσαν ενώπιον των υπουργών Παιδείας και Ανάπτυξης τα αιτήματα των υποψήφιων διδακτορισσών/ων – υποτρόφων του ΙΚΥ αναφορικά με την ανάγκη να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των τελικών παραδοτέων των διδακτορικών τους διατριβών. 

Οι βουλευτές κατέθεσαν στους υπουργούς το συλλογικό κείμενο 181 υποψήφιων διδακτορισσών/ων – υποτρόφων, οι οποίοι θέτουν εκ νέου τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, διατυπώνουν μια σειρά αιτημάτων με στόχο να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για την παράδοση των διδακτορικών τους διατριβών και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να υπάρξει πολιτική βούληση και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους με αρτιότητα, νηφαλιότητα και ψυχική ηρεμία.

Επιπλέον, με την αναφορά τονίζεται ότι ο χαμένος χρόνος, το υλικό κόστος και οι ψυχικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης δεν δύνανται να αντισταθμιστούν με την υφιστάμενη παράταση που έχει δοθεί στους υποτρόφους (Δεκέμβριος του 2022), καθώς και ότι εάν δεν παραδοθούν τα Τελικά Παραδοτέα έως το Δεκέμβριο του 2022, οι υπότροφοι καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο των τροφείων που έχουν ήδη λάβει, δηλαδή, 27.060€ για όσες/ους έλαβαν 36μηνη υποτροφία και έχουν ήδη καταβληθεί τροφεία για 33 μήνες.

Επισημαίνεται ότι οι υπότροφοι ζητούν την παράταση καταβολής των Τελικών Παραδοτέων που να αντιστοιχεί, κατά το ελάχιστο, στη συνολική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, και την κατάργηση της υποχρέωσης επιστροφής τροφείων, από όλες τις συμβάσεις που εμπίπτουν στο σχετικό ΕΣΠΑ και όλες τις μελλοντικές προκηρύξεις και συμβάσεις διδακτορικών υποτροφιών. 

Επιπλέον, ζητούν μέριμνα όλων των αρμόδιων φορέων για μια οικονομική ενίσχυση (κονδύλι), που θα καλύπτει την ανάγκη για οικονομική στήριξη των ΥΔ Υποτρόφων του ΙΚΥ, οι οποίοι έκαναν χρήση της οριζόντιας παράτασης που δόθηκε από το ΙΚΥ στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα