Φίλης - Τζούφη: Να υπάρξει παράταση για την υποβολή των διδακτορικών διατριβών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Ν. Φίλης και η Μ. Τζούφη, ζητούν να υπάρξει παράταση για την υποβολή ων τελικών παραδοτέων των διδακτορικών τους διατριβών

Με αναφορά, που κατέθεσαν στη Βουλή, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια τομεάρχης  Μερόπη Τζούφη έθεσαν ενώπιον των υπουργών Παιδείας και Ανάπτυξης τα αιτήματα των υποψήφιων διδακτορισσών/ων – υποτρόφων του ΙΚΥ αναφορικά με την ανάγκη να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των τελικών παραδοτέων των διδακτορικών τους διατριβών. 

Οι βουλευτές κατέθεσαν στους υπουργούς το συλλογικό κείμενο 181 υποψήφιων διδακτορισσών/ων – υποτρόφων, οι οποίοι θέτουν εκ νέου τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, διατυπώνουν μια σειρά αιτημάτων με στόχο να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για την παράδοση των διδακτορικών τους διατριβών και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να υπάρξει πολιτική βούληση και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους με αρτιότητα, νηφαλιότητα και ψυχική ηρεμία.

Επιπλέον, με την αναφορά τονίζεται ότι ο χαμένος χρόνος, το υλικό κόστος και οι ψυχικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης δεν δύνανται να αντισταθμιστούν με την υφιστάμενη παράταση που έχει δοθεί στους υποτρόφους (Δεκέμβριος του 2022), καθώς και ότι εάν δεν παραδοθούν τα Τελικά Παραδοτέα έως το Δεκέμβριο του 2022, οι υπότροφοι καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο των τροφείων που έχουν ήδη λάβει, δηλαδή, 27.060€ για όσες/ους έλαβαν 36μηνη υποτροφία και έχουν ήδη καταβληθεί τροφεία για 33 μήνες.

Επισημαίνεται ότι οι υπότροφοι ζητούν την παράταση καταβολής των Τελικών Παραδοτέων που να αντιστοιχεί, κατά το ελάχιστο, στη συνολική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, και την κατάργηση της υποχρέωσης επιστροφής τροφείων, από όλες τις συμβάσεις που εμπίπτουν στο σχετικό ΕΣΠΑ και όλες τις μελλοντικές προκηρύξεις και συμβάσεις διδακτορικών υποτροφιών. 

Επιπλέον, ζητούν μέριμνα όλων των αρμόδιων φορέων για μια οικονομική ενίσχυση (κονδύλι), που θα καλύπτει την ανάγκη για οικονομική στήριξη των ΥΔ Υποτρόφων του ΙΚΥ, οι οποίοι έκαναν χρήση της οριζόντιας παράτασης που δόθηκε από το ΙΚΥ στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coca cola.jpg
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Ευκαιρίες καριέρας σε εμπορικούς, τεχνολογικούς και διοικητικούς τομείς – Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Στα μέσα Ιουνίου οι γραπτές εξετάσεις για για την εισαγωγή ιεροσπουδαστών στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (ΣΜΥΚ)
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Συντάξεις
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι, αυξάνονται τα όρια εισοδήματος και περιουσίας – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια