Φίλης - Τζούφη: Να υπάρξει παράταση για την υποβολή των διδακτορικών διατριβών
Ο Ν. Φίλης και η Μ. Τζούφη, ζητούν να υπάρξει παράταση για την υποβολή ων τελικών παραδοτέων των διδακτορικών τους διατριβών

Με αναφορά, που κατέθεσαν στη Βουλή, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια τομεάρχης  Μερόπη Τζούφη έθεσαν ενώπιον των υπουργών Παιδείας και Ανάπτυξης τα αιτήματα των υποψήφιων διδακτορισσών/ων – υποτρόφων του ΙΚΥ αναφορικά με την ανάγκη να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των τελικών παραδοτέων των διδακτορικών τους διατριβών. 

Οι βουλευτές κατέθεσαν στους υπουργούς το συλλογικό κείμενο 181 υποψήφιων διδακτορισσών/ων – υποτρόφων, οι οποίοι θέτουν εκ νέου τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, διατυπώνουν μια σειρά αιτημάτων με στόχο να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για την παράδοση των διδακτορικών τους διατριβών και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να υπάρξει πολιτική βούληση και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους με αρτιότητα, νηφαλιότητα και ψυχική ηρεμία.

Επιπλέον, με την αναφορά τονίζεται ότι ο χαμένος χρόνος, το υλικό κόστος και οι ψυχικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης δεν δύνανται να αντισταθμιστούν με την υφιστάμενη παράταση που έχει δοθεί στους υποτρόφους (Δεκέμβριος του 2022), καθώς και ότι εάν δεν παραδοθούν τα Τελικά Παραδοτέα έως το Δεκέμβριο του 2022, οι υπότροφοι καλούνται να επιστρέψουν το σύνολο των τροφείων που έχουν ήδη λάβει, δηλαδή, 27.060€ για όσες/ους έλαβαν 36μηνη υποτροφία και έχουν ήδη καταβληθεί τροφεία για 33 μήνες.

Επισημαίνεται ότι οι υπότροφοι ζητούν την παράταση καταβολής των Τελικών Παραδοτέων που να αντιστοιχεί, κατά το ελάχιστο, στη συνολική διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, και την κατάργηση της υποχρέωσης επιστροφής τροφείων, από όλες τις συμβάσεις που εμπίπτουν στο σχετικό ΕΣΠΑ και όλες τις μελλοντικές προκηρύξεις και συμβάσεις διδακτορικών υποτροφιών. 

Επιπλέον, ζητούν μέριμνα όλων των αρμόδιων φορέων για μια οικονομική ενίσχυση (κονδύλι), που θα καλύπτει την ανάγκη για οικονομική στήριξη των ΥΔ Υποτρόφων του ΙΚΥ, οι οποίοι έκαναν χρήση της οριζόντιας παράτασης που δόθηκε από το ΙΚΥ στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

astinomia
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
Η άτυχη γυναίκα στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει το σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
πανεπιστημιο πειραια.jpg
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Τουρισμό
Θα γίνουν παρουσιάσεις από καθηγητές του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών και συζητήσεις σε πάνελ με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων για θέματα που...
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον Τουρισμό
politics
Τι «ωραίος κόσμος», ο κόσμος που αγωνιά για την εξουσία και το χρήμα!
Tα προβλήματα και οι ανάγκες της κοινωνίας δεν μπορούν να επιχωματωθούν. Η πολιτική και η ιδεολογία θα έχουν τον πρώτο λόγο
Τι «ωραίος κόσμος», ο κόσμος που αγωνιά για την εξουσία και το χρήμα!