Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απορρίφθηκαν για 2η φορά τα ασφαλιστικά μέτρα Βαϊτσίδη - ΔΑΚΕ
Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά από τα δικαστήρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Χ. Βαϊτσίδη και της ΔΑΚΕ για να μην ισχύσει η διαγραφή του από την ΕΛΜΕ - Η ΔΑΚΕ στρέφεται κατά της ΕΛΜΕ με νέες δικαστικές προσφυγές

Δεν πέρασε η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Χρήστου Βαϊτσίδη που συνυπογράφεται και από άλλους 24, κυρίως μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, που εκδικάστηκε χθες (8/6) για να μην ισχύσει η διαγραφή του από την ΕΛΜΕ. 

«Η δεύτερη δικαστική απόρριψη αποτελεί δικαίωση του σωματείου, που εκτός από  την χάραξη αγωνιστικής πορείας του κλάδου, εκφράζει με γνησιότητα και ηθική υπόσταση τις συλλογικές του αποφάσεις και υπερασπίζεται αρχές και αξίες. Αποτελεί ισχυρό μήνυμα των εκπαιδευτικών που με τη μαζική συμμετοχή τους στη ΓΣ που αποφάσισε τη διαγραφή του Χ.Β., ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στις συλλογικές διαδικασίες των ΓΣ και την ΕΛΜΕ» σημειώνει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της.

Συνεχίζοντας σημειώνεται: «Η προσπάθεια του Χ.Β. και της ΔΑΚΕ που με απολύτως ψεύτικα στοιχεία επιχειρούν να παραπλανήσουν τον κλάδο και τις δικαστικές αρχές, δεν έγινε αποδεκτή. Οι ισχυρισμοί του Χ.Β. και της ΔΑΚΕ ότι η διαγραφή του για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα ήταν πολιτική σκευωρία, ότι δεν υπήρχε απαρτία στη ΓΣ, ότι δεν επιτράπηκε να ψηφίσουν οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ, ότι δεν προσκόμισε πλαστά έγγραφα για να γίνει μέλος του ΔΣ του Δικτύου Άλφα, ότι δεν του επιτράπηκε να απολογηθεί, αποδείχτηκαν έωλοι και δεν επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να συμμετέχει στις διαδικασίες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων και να μην εργάζεται. Το ίδιο έωλα είναι και δεν έγιναν αποδεκτά και τα στοιχεία που κατέθεσαν ότι δεν τηρήθηκε το καταστατικό στη διαδικασία διαγραφής του. Η Διεύθυνση Β/Θμιας Εκπ/σης οφείλει να επαναφέρει τον Χ.Β. στο σχολείο του για να εργαστεί αφού δεν είναι πλέον μέλος της ΕΛΜΕ.

Επίσης δεν έγιναν αποδεκτά τα όσα ισχυρίζονται οι 24 συνυπογράφοντες την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ότι από δω και πέρα δεν θα τους επιτρέπεται η συμμετοχή στη λειτουργία της ΕΛΜΕ, ενώ ήδη έχουν πάρει όλοι τους μέρος στις εκλογές για το 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ που έγιναν μετά τη διαγραφή του Χ.Β. και κάποιοι από αυτούς εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, ενώ το 1/3 περίπου από αυτούς πήρε μέρος στο συνέδριο της ΕΔΟΘ που επίσης έγινε μετά τη διαγραφή του, από τις 13/5 έως τις 15/5. Κανείς τους δεν εμποδίστηκε, άλλωστε κανείς από αυτούς δεν συμμετέχει στις ΓΣ και τις δράσεις της ΕΛΜΕ, εκτός από το να ψηφίζει τη ΔΑΚΕ στις εκλογές. Αποδείχτηκε ότι τα ψέματά τους έχουν κοντά ποδάρια.

Ορισμένους από τους 24 τους συμπεριέλαβαν στη λίστα δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ με τις γνωστές βαρωνικές πρακτικές του Χ.Β. και των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ και δεν τους είχαν καν ρωτήσει, απλώς τους χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Θα έπρεπε να το καταδικάσουν και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα αίσχη του Χ.Β. Αυτοχαρακτηρίζονται αν δεν το κάνουν, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στρέφονται κατά της ΕΛΜΕ με ψεύτικα στοιχεία, ενώ αποδεικνύεται ότι οι εξυπηρετήσεις της ΔΑΚΕ καλά κρατούν.  

Ο Χ.Β. και όλος ο μηχανισμός που τον στήριξε για  να συνεχίσει να απολαμβάνει την ασυλία που του παρέχουν το κόμμα του, διοικητικά στελέχη, η τοπική και η κεντρική ΔΑΚΕ, απέτυχε να ακυρώσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. και τη βούληση της Γ.Σ.. Χρησιμοποίησαν ψεύδη, απειλές, βία, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συναδέλφους, κάλεσαν την αστυνομία για να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Γ.Σ. και της ψηφοφορίας και όταν δεν το κατάφεραν, έσυραν το σωματείο στα δικαστήρια, αποδεικνύοντας ότι λειτουργούν ανοιχτά εναντίον του και χωρίς κανένα όριο και καμία αναστολή. Μετά τις δύο δικαστικές προσφυγές τους κατά της ΕΛΜΕ που κατέπεσαν, ο Χ.Β. και οι άλλοι 24 έκαναν άλλες τρεις προσφυγές που θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα! Πόσες ακόμη δικαστικές προσφυγές για να διασώσει η ΔΑΚΕ τον Βαϊτσίδη!

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν θέση και να απαιτήσουν να σταματήσει το μπαράζ δικαστικών προσφυγών της ΔΑΚΕ εναντίον της Ε΄ ΕΛΜΕ. Να στηρίξουν οικονομικά και νομικά τον αγώνα που δίνει η ΕΛΜΕ για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών, των καταστατικών αρχών και των αποφάσεων των Γ.Σ. που με τη συμμετοχή τους παίρνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να αποτελούν ασπίδα υπεράσπισης των αποφάσεων της ΕΛΜΕ. Με τη μαζική συμμετοχή τους στη Γ.Σ. για τη διαγραφή του Χ.Β. συνέβαλαν από κοινού με το Δ.Σ. να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της Γ.Σ., είναι οι πρωταγωνιστές στην καταδίκη όσων θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα σε βάρος των εργαζομένων και του σωματείου.  

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη βραδιά οικονομικής ενίσχυσης  που οργανώνει η ΕΛΜΕ στις 17/6, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση) με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων της ΕΛΜΕ στα δικαστήρια και των δικαστικών προσφυγών των μελών του ΔΣ και συναδέλφων που δέχτηκαν τις βίαιες επιθέσεις του Χ.Β. και μελών της ΔΑΚΕ». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...