Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Ο Χ. Βαϊτσίδης και η ΔΑΚΕ για 4η φορά στέλνουν την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια»...
«Με ψεύτικα στοιχεία προσπαθούν να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από την ΓΣ της ΕΛΜΕ»

Σκληρή ανακοίνωση για τη ΔΑΚΕ και τον Χ.Βαϊτσίδη, που προσέφυγαν στα δικασ΄τηρια εναντίον της απόφασης για διαγραφή του τελευταίου από την ΕΛΜΕ, εξέδωσε σήμερα η Ε 'ΕΛΜΕ ΘΕσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, «ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ διαστρεβλώνοντας τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και με απολύτως ψεύτικα στοιχεία, προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κλάδο και τις δικαστικές αρχές»

Ολη η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ο Χ. Βαϊτσίδης και η ΔΑΚΕ για 4η φορά στέλνουν την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια

Με ψεύτικα στοιχεία προσπαθούν να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από την ΓΣ της ΕΛΜΕ

Ο Χ. Βαϊτσίδης και η παράταξή του η ΔΑΚΕ, με δικαστική προσφυγή 25 κυρίως μελών της από το ψηφοδέλτιό της, για 4η φορά μέσα σε ένα μήνα, στέλνουν την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια για να ακυρώσουν την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης που τον διέγραψε. Αντί να σεβαστούν, όπως οφείλουν να κάνουν παρατάξεις που λειτουργούν με συνδικαλιστικές αρχές και με στοιχειώδη ηθική υπόσταση, τις διαδικασίες και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (4/5/2022) που με αυστηρή τήρηση του καταστατικού αποφάσισε τη διαγραφή του Χ.Β., παραπλανούν τα δικαστήρια για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Επιδιώκουν πάση θυσία να μπορούν τα συνδικαλιστικά στελέχη τους να παραβιάζουν το καταστατικό και να έχουν ασυλία, να συμπεριφέρονται με απρέπεια απέναντι σε εργαζόμενες, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Υπογράφουν τις αγωγές κατά της ΕΛΜΕ από κοινού με τον Χ.Β. τον οποίο ο κλάδος διέγραψε, και ανοιχτά ταυτίζονται με τα αίσχη του για συγκεκριμένους λόγους και σκοπιμότητες.

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ διαστρεβλώνοντας τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και με απολύτως ψεύτικα στοιχεία, προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κλάδο και τις δικαστικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα παραδείγματα για το μέγεθος των ψεμάτων που καταθέτουν:

 • Στο Δίκτυο Άλφα ο Χ.Β. προσκόμισε πλαστά έγγραφα για να γίνει μέλος του ΔΣ, όταν αποκαλύφθηκε η απαράδεκτη στάση του και καθαιρέθηκε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ (22/2/2022), γιατί δεν υπήρχαν αντίστοιχες αποφάσεις της ΕΛΜΕ, ισχυρίστηκε ότι έτσι γινόταν παλιότερα!

 • Ο καθαιρεμένος Χ.Β. με ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα, όταν επανήλθε σε αυτό ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων, προσκόμισε γνωμοδότηση δικηγόρου και επιδίωξε να πετάξει την ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα για να παραμείνει πρόεδρός του. Ο ΟΚΑΝΑ γνωμοδότησε για το θεσμικό ρόλο που έχουν οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο, και πρόεδρός του είναι το μέλος που όρισε η ΕΛΜΕ.

 • Η αφερεγγυότητα του Χ.Β. και όσων υπογράφουν τις προσφυγές δεν έχει κανένα όριο. Παρουσιάζεται στις δικαστικές αρχές με τίτλους και θέσεις που δεν κατέχει. Αναφέρει ότι είναι πρόεδρος του Δικτύου Άλφα, γραμματέας του ΔΙΚΕΠΡΕ (όργανο εκπροσώπησης των κέντρων πρόληψης από όλη τη χώρα), αιρετός του κλάδου, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, θέσεις που απώλεσε μετά τη διαγραφή του. Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης οφείλει να τον στείλει σε σχολείο να εργαστεί.

 • Παρουσιάζουν ως σκευωρία από “τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χρήστο Ζαγανίδη και από κάποια μέλη του Δ.Σ.’’ τις καταγγελίες για την συμπεριφορά του και αποκρύπτουν ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ είναι ομόφωνες με σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ..

 • Συνεχίζουν να συκοφαντούν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα αποκρύπτοντας ότι οι καταγγελίες τους εναντίον του Χ.Β. είναι ομόφωνες, ενώ αποκρύπτουν τις ομόφωνες αποφάσεις κατά του Χ.Β. από τον Ζ΄ ΣΕΠΕ και το πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

 • Ψευδώς αναφέρουν ότι από το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί. Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και μάλιστα του δόθηκαν περισσότερες δυνατότητες για να απολογηθεί, αφού πριν την πρόταση διαγραφής του κλήθηκε σε Γενική Συνέλευση (13/4) να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του. Σε αυτή τη ΓΣ δεν προσήλθε. Σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 19/4 αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει πρόταση διαγραφής του σε ΓΣ στις 4/5 και ορίστηκε 5νθήμερη προθεσμία μέχρι 28/4 για να καταθέσει εγγράφως την απολογία του. Δεν απάντησε ποτέ εγγράφως, όπως του ζητήθηκε. Το Δ.Σ. του έδωσε και άλλη δυνατότητα να απολογηθεί και όρισε ΔΣ με μοναδικό θέμα την απολογία του στις 28/4, στην οποία παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε προφορικά επί 1.30 ώρα. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι οι λόγοι για τους οποίους πρότεινε τη διαγραφή του συνεχίζουν να ισχύουν και αποφάσισε την πρότασή του να την εισηγηθεί στην έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ στις 4/5, όπως ορίζει το καταστατικό (άρθρο 8).

 • Στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 ψευδώς αναφέρουν ότι δεν του δόθηκε χρόνος για να απολογηθεί. Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε συγκεκριμένη διαδικασία την οποία ο ίδιος δε σεβάστηκε. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, ο Χ. Β. μίλησε 30 λεπτά, ενώ από τους 17 ομιλητές της ΓΣ οι έξι ήταν μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ που υπογράφουν και τις προσφυγές.

 • Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 και την απαρτία σ’ αυτήν παραβλέπουν το καταστατικό το οποίο όλοι οι συνδικαλιστικοί νόμοι αναγνωρίζουν ως κυρίαρχο στις αποφάσεις των σωματείων. Η Γ.Σ. ήταν έκτακτη και το καταστατικό της ΕΛΜΕ ορίζει ότι «Έκτακτη Γεν. Συνέλευση θεωρείται ότι έχει απαρτία με οσαδήποτε μέλη παρόντα». (άρθρο 31, σημείο 3, του καταστατικού). Εξάλλου, η Γενική Συνέλευση ήταν μαζικότατη και παρευρίσκονταν σε αυτή άνω των 150 ατόμων, μάλιστα λόγω της μαζικής συμμετοχής η ΓΣ δεν πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, αλλά στον αυλή.

 • Τα ψεύδη τους είναι τόσα πολλά που φτάνουν να αντιστρέφουν την πραγματικότητα! Ισχυρίζονται ότι είναι παθόντες κατά τη διάρκεια της ΓΣ και την ψηφοφορία διαγραφής του Χ.Β., ενώ οι ίδιοι ήταν πρωταγωνιστές βίαιων επιθέσεων κατά μελών του ΔΣ, απαξιωτικής και απειλητικής συμπεριφοράς ενάντια στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα που παραβρίσκονταν και μίλησαν με απόφαση της ΓΣ. Αποκορύφωμα της στάσης τους ήταν η πρωτοφανής επέμβαση του Χ.Β. και μελών της ΔΑΚΕ στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η βίαιη, τραμπούκικη επίθεσή τους στα μέλη του Δ.Σ. και σε συναδέλφους. Στην έναρξη της διαδικασίας ο Χ. Β. επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, στην αντιπρόεδρο και με τους συνεργούς του έστειλε στο νοσοκομείο μέλος του ΔΣ. Απείλησαν για τη ζωή του συνάδελφο, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν.

 • Μετά από όλα αυτά, η σύζυγος του Βαϊτσίδη, Θεοδώρα Σάρρου, όταν μπήκε για να ψηφίσει, επιτέθηκε σε μέλη του Δ.Σ. σκίζοντας την κατάσταση ψηφισάντων, ενώ στη συνέχεια, προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση προκειμένου να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για τις βίαιες και παράνομες ενέργειες του Χ. Β. Ο ίδιος ο Χ.Β. κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί ανέφεραν, προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση και να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

 • Αναφέρουν ότι στην εφορευτική επιτροπή δεν συμμετείχε μέλος της ΔΑΚΕ. Παραποιούν το καταστατικό της Ε΄ΕΛΜΕ όπου με σαφήνεια περιγράφεται ότι εκλογή εφορευτικής επιτροπής απαιτείται μόνο για την διενέργεια εκλογών της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ (άρθρο 30, σημείο 5), ενώ την ευθύνη για τη διαδικασία πρότασης διαγραφής έχει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, στο οποίο δεν εκπροσωπείται η ΔΑΚΕ.

 • Τολμούν και λένε ότι στη ΓΣ παραβρίσκονταν άτομα που δεν ανήκουν στην ΕΛΜΕ, αυτοί που κουβάλησαν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΑΚΕ από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υποψήφιους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων του ψηφοδελτίου τους σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ο ίδιος ο Χ.Β. και μέλη της ΔΑΚΕ δημιουργούσαν ένταση με την προκλητική και επιθετική τους συμπεριφορά, ενώ βιντεοσκοπούσαν διαρκώς όλη τη διαδικασία.

 • Ισχυρίζονται ότι δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν, ενώ ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι. Λένε ψέματα! Ήταν δική τους επιλογή να μην ψηφίσουν γιατί επιδίωκαν με κάθε τρόπο να σταματήσει και να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να τηρηθεί το καταστατικό της ΕΛΜΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό, κανονικά μέλη της που μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες, είναι τα οικονομικώς τακτοποιημένα έως το Γενάρη, «Τα κανονικά μέλη οφείλουν να τακτοποιούνται έγκαιρα οικονομικά προς την Ένωση καταβάλλοντας τη συνδρομή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του Γενάρη». (άρθρο 7, σημείο 3). Τα σχετικά άρθρα διαβάστηκαν στη Γενική Συνέλευση. Από τους 25 που κάνουν τις προσφυγές οι 9 ψήφισαν, οι 8 με δική τους επιλογή δεν προσήλθαν, ενώ κάποιοι δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι, ενώ ο ίδιος ο Χ.Β. δεν προσήλθε να ψηφίσει. Η σύζυγός του, Θεοδώρα Σάρρου, προσήλθε κρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα να ψηφίσει και αντί αυτού επιτέθηκε σε μέλη του Δ.Σ. αρπάζοντας και σκίζοντας την κατάσταση ψηφισάντων ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας. Υπάρχει, όμως, ο κατάλογος των μελών της ΕΛΜΕ όπου σημειώνονται όσοι ψήφισαν, ως οικονομικά τακτοποιημένα μέλη (Κ, Μ, Α ).

 • Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε με μυστική ψηφοφορία και κάλπη η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. για διαγραφή του Χ.Β., όπως καταγράφεται στα πρακτικά της ΓΣ που περιλαμβάνουν τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στις 19/4/2022 και στις 28/4/2022 και όπου αιτιολογούνται αναλυτικά οι παραβιάσεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ εκ μέρους του Χ.Β. και οι λόγοι διαγραφής του και η οποία συγκέντρωσε τα 3/4 (90 διαγραφή, 21 μη διαγραφή) των παρόντων μελών της Γενικής Συνέλευσης, όπως το καταστατικό ορίζει. Κατά τη διαδικασία διαγραφής του από τη Γενική Συνέλευση υπήρξε πιστή τήρηση των σχετικών άρθρων του καταστατικού, όπως ακριβώς ορίζονται σε αυτό (άρθρο 2, άρθρο 7, παρ. 1 και 3, άρθρο 8, άρθρο 27, παρ. 1, άρθρο 30, παρ. 4 και 5, άρθρο 31).

Σχετικά με τους 25, κυρίως μέλη του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ, αντί να αποδεχτούν τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και την απόφαση διαγραφής του από μαζικότατη ΓΣ, αναγνωρίζοντας ότι όλα και για όλους έχουν ένα όριο και να πάρουν, τουλάχιστον, αποστάσεις από την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του προέδρου της ΔΑΚΕ Χ.Β., αποφάσισαν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν μαζί του. Ισχύει φυσικά το «ο καθείς όπου ετάχθη». Ο κατήφορός της παράταξής τους δεν έχει τέλος. Μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να διαλύσουν την ΕΛΜΕ το Δεκέμβρη, όταν καλούσαν σε αποχή και οι εκπαιδευτικοί τους γύρισαν την πλάτη και συμμετείχαν στις εκλογές της ΕΛΜΕ, τους εικονικούς προέδρους και αντιπροέδρους που για δύο χρόνια απουσίαζαν από τη δράση της ΕΛΜΕ, τη μαύρη σελίδα που άφησαν στα οικονομικά της ΕΛΜΕ και μια σειρά άλλες καταγγελίες της ΕΛΜΕ στους εκπροσώπους τους για παραβιάσεις του καταστατικού, ας πορευτούν με τις Βαρωνικές πρακτικές του επικεφαλής τους!

Πάει πολύ όμως να πηγαίνουν την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια όλοι αυτοί που δεν παραβρέθηκαν ποτέ σε ΓΣ της ΕΛΜΕ. Ισχυρίζονται ότι δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στη λειτουργία της ΕΛΜΕ, όταν οι ίδιοι συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες για το συνέδριο της ΟΛΜΕ στις 19/5, χωρίς κανείς να τους εμποδίσει. Σέρνουν το σωματείο στα δικαστήρια με ψεύτικα στοιχεία, 9 από αυτούς ψήφισαν για τη διαγραφή του Χ.Β., όπως φαίνεται από τους καταλόγους των ψηφισάντων και κανείς τους δεν εμποδίστηκε, για αυτό και άλλωστε ούτε οι ίδιοι δηλώνουν κάτι σχετικό. Ο Χ.Β. και οι άλλοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν γιατί όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ήταν απασχολημένοι να επιτίθενται στα μέλη του ΔΣ και σε συναδέλφους για να σταματήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να μην υπάρξει απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ στην ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για διαγραφή του Χ.Β. και όχι με τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία. Κάποιοι από τους 25 δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι και σχεδόν όλοι είναι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, ενώ κάποιοι είχαν καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ για ευνοϊκή μεταχείριση στις τοποθετήσεις στα σχολεία από τον Χ.Β.

Ο Χ. Β. και η ΔΑΚΕ καμία σχέση δεν έχουν με συλλογικές αρχές και αξίες που υπερασπίστηκαν στη μαζική ΓΣ στις 4/5 οι εκπαιδευτικοί, που παρά τα έκτροπα και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Χ.Β. και τα μέλη της ΔΑΚΕ κατά των μελών του ΔΣ, εκπαιδευτικών και εργαζομένων του Δικτύου Άλφα για να διαλύσουν τη ΓΣ, παρέμειναν μέχρι το τέλος και με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισαν τη διαγραφή του. Η παράταξή τους μόνο με πρακτικές εργατοπατερισμού και εκφυλιστικών διαδικασιών στα σωματεία μπορεί να επιβιώνει. Ουσιαστικά επιλέγουν να στραφούν όχι μόνο κατά της απόφασης της ΓΣ και εναντίον όσων συμμετείχαν σε αυτήν, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δικαίωμα να μπορούν οι ίδιοι μέσα από ΓΣ, που είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, να παίρνουν αποφάσεις. Στις βαθύτερες επιδιώξεις τους είναι να κλονίσουν την αυτοπεποίθηση των εκπαιδευτικών που με την απόφαση διαγραφής του Χ.Β. στέλνουν σημαντικό μήνυμα ότι η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να λειτουργεί με συλλογικές αποφάσεις και με γνήσιο τρόπο στη δράση της, ενώ οι εκπρόσωποί της οφείλουν με τη στάση τους να επιδεικνύουν το απαραίτητο συνδικαλιστικό ήθος που αρμόζει στις ισχυρές δημοκρατικές παραδόσεις του κλάδου.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ η απόφαση της ΓΣ με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας προωθεί αρχές και αξίες που πρέπει να καθορίζουν τη δράση των σωματείων και των εκπροσώπων τους, γνήσιας έκφρασης, ανιδιοτελούς προσφοράς και ηθικής συνδικαλιστικής στάσης, αντί συμμετοχής για εξυπηρέτηση συμφερόντων, προσωπικού ωφελιμισμού, αυτοπροβολής και σχέσεων εξουσίας. Αποτελούν πυξίδα στην προσπάθεια που κάνουμε για μια ΕΛΜΕ με αγωνιστική φυσιογνωμία και πόλο συσπείρωσης όλων των εκπαιδευτικών. Η απόφαση αποτελεί ορόσημο στη δράση της ΕΛΜΕ και στον αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αποφασίζουν μέσα από ΓΣ των ΕΛΜΕ, ισχυρές τις αποφάσεις των ΓΣ και αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων
Αν τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων είναι ευκολότερα ή είναι δυσκολότερα θα πετύχουν περισσότεροι ή λιγότεροι υποψήφιοι στα ΑΕΙ;
Πανελλήνιες 2024: Μύθος και πραγματικότητα για το βαθμό ευκολίας ή δυσκολίας των θεμάτων
συνταξεις.jpg
Οι προϋποθέσεις για σύνταξη έως εννέα χρόνια νωρίτερα!
Μικρότερα όρια ηλικίας ως και 9 έτη, μαζί και μεγαλύτερη  σύνταξη με κέρδος που αγγίζει τα 250 ευρώ τον μήνα, κρύβουν οι εξαγορές του πλασματικού...
Οι προϋποθέσεις για σύνταξη έως εννέα χρόνια νωρίτερα!
cern-lhd01.png
CERN: Θέσεις πρακτικής άσκησης για Ελληνες φοιτητές - Σε ποια προγράμματα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων όπως φυσική, μηχανική και επιστήμες...
CERN: Θέσεις πρακτικής άσκησης για Ελληνες φοιτητές - Σε ποια προγράμματα