sinodos_pritaneon_kerameos
Πρωτοφανές: Αντί για μία, οργανώνουν δύο...έκτακτες Συνόδους οι πρυτάνεις, ώστε στη δεύτερη να παραστεί -με τηλεδιάσκεψη- και η Υπουργός Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας ...αυτοπροσκλήθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων!

Η κ.Κεραμέως, κατά πληροφορίες μας, όταν έμαθε ότι οι πρυτάνεις δεν την κάλεσαν στην έκτακτη Σύνοδο που οργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου, επεμεινε να οργανώσουν και δεύτερη Σύνοδο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, προκειμένου να παραστεί και η ίδια για να τους εξηγήσει πόσο καλός είναι ο νόμος-πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων!

Θα μπορούσε να είναι κωμωδία: Οι πρυτάνεις, πολλοί εκ των οποίων είναι εξαγριωμένοι με το νομοσχέδιο Κεραμέως και ιδίως ως προς τα Συμβούλια Διοίκησης που στο εξής θα επιλέγουν πρύτανη ανάμεσα από τα εσωτερικά τους μέλη, αποφάσισαν μόλις δημοσιοποιήθηκε το νομοσχέδιο στη διαβούλευση, να οργανώσουν έκτακτη Σύνοδο το ερχόμενο Σάββατο, για να συζητήσουν χωρίς την πιεστική παρουσία Κεραμέως. Η ίδια όμως, «αυτοπροσκλήθηκε»!

Το γεγονός της αγανάκτησης πολλών πρυτάνεων -και γενικά των πανεπιστημιακών- από το νομοσχέδιο Κεραμέως, επεσήμανε εξάλλου και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του:

«Επί της αρχής το στηρίζω αλλά υπάρχουν άρθρα μέσα τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε πριν έρθουν στην ολομέλεια. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις όχι από την κοινοβουλευτική ομάδα δηλαδή παραδείγματος χάριν ο σύλλογος του επιστημονικού προσωπικού των πανεπιστημίων έβγαλε μια ανακοίνωση πάρα πολύ σκληρή που ήταν ομόφωνη, που σημαίνει ότι και οι καθηγητές οι προσκείμενοι στη ΝΔ και οι υπάρχοντες πρυτάνεις οι προσκείμενοι διαφωνούν με ένα πολύ συγκεκριμένο άρθρο που έχει να κάνει με συμβούλια διοίκησης και τον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων», είπε και πρόσθεσε:

«Το κυριότερο από όλα είναι ότι το 2020 ψηφίσαμε ένα νόμο που λέγαμε σύμφωνα με το προεκλογικό μας πως εκλέγονται οι πρυτανικές αρχές και αυτό το νόμο τώρα τον ακυρώνουμε εμείς με την ίδια κυβέρνηση και την ίδια υπουργό. Μιλάω για το συγκεκριμένο άρθρο, μην παρεξηγηθώ για το σύνολο του σχεδίου νόμου που το στηρίζω εξ αρχής γιατί είναι ένα καλό νομοσχέδιο»

Οι πρυτάνεις λοιπόν, αρχικά αποφάσισαν ότι στη Σύνοδο τους δεν θα κληθεί η κ.Κεραμέως, «αδειάζοντάς» την κανονικά:

Τι αποφάσισαν αρχικά οι πρυτάνεις

Στη παρούσα έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου δεν θα κληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο θέσεων καθαρά από την πλευρά των Πανεπιστημίων, αναφέρει η απόφαση του προεδρείου της Συνόδου.

Μετά τον καθορισμό των θέσεων της Συνόδου, θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, πάντα εντός του διαστήματος διαβούλευσης, σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου.

Στην Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων θα συμμετάσχουν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και οι Αντιπρυτάνεις.

Το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων καλεί τις   διοικήσεις των Πανεπιστημίων «να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και, παρά τα πιεστικά χρονικά περιθώρια, να διαμορφώσουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, τις οποίες μπορούν, αν είναι εφικτό, να καταθέσουν εγγράφως στο Προεδρείο της Συνόδου, ώστε να επιχειρηθεί κάποια προσπάθεια σύγκλισης»

Η ενόχληση Κεραμέως και το «μασάζ»

Αυτό όμως ενόχλησε την υπουργό Παιδείας, η οποία θέλει οπωσδήποτε να κάνει το λεγόμενο πολιτικό «μασάζ» στους πρυτάνεις, με αποτέλεσμα να τους πιέσει για να συμμετάσχει κι εκείνη στην τηλεδιάσκεψη. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, αποφάσισαν χτες να οργανώσουν δεύτερη Σύνοδο τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί και η επίμονη Υπουργός.

Ετσι η κ.Κεραμέως ανακοίνωσε χτες δια του γραφείου Τύπου της, τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 6/6, με θέμα συζήτησης το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις». Η Υπουργός έχει ζητήσει τις αναλυτικές προτάσεις των ΑΕΙ σχετικά με το σχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση»

Τι να πει κανείς...

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία Καρδίτσα
Κακοκαιρία «Daniel»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς
Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς
Κακοκαιρία «Daniel»: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για αποζημιώσεις ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε πλημμυροπαθείς
Σχολείο
Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων- Στο νοσοκομείο 13χρονος με σπασμένα δόντια
Τον ακινητοποίησε από το κεφάλι, τον πέταξε σε πεζούλι και ο 13χρονος έπεσε με το στόμα στο μάρμαρο
Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων- Στο νοσοκομείο 13χρονος με σπασμένα δόντια