Νόμος-Πλαίσιο: Νέο «άδειασμα» Κεραμέως - Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων χωρίς συμμετοχή της
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας

Το πρώτο έμμεσο «άδειασμα» από τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ για το νέο νόμο-πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων εισέπραξε σήμερα η κ.Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας, όπως έκαναν σε όλες τις προηγούμενες Συνόδους τους.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Κεραμέως, τόσο με επιστολή της προς τους πανεπιστημιακούς όσο και με τηλεφωνήματα προς πρυτάνεις, είχε επιχειρήσει να τους πείσει προκαταβολικά για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιό της. Ωστόσο οι πρυτάνεις, κατά τις πληροφορίες, επέλεξαν να συζητήσουν αρχικά το νομοσχέδιο μόνοι τους, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο κοινής ανακοίνωσης στο τέλος της έκτακτης Συνόδου, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα επιδιώξουν συνάντηση με την κ.Κεραμέως για διαβουλεύσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι πρυτάνεις που αντιδρούν πολύ έντονα στη θέσπιση, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν από την κ.Διαμαντοπούλου και οδηγήθηκε σε αποτυχία) του θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ και ακόμα περισσότερο, διαφωνούν στην επιλογή του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων, χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων πανεπιστημιακών μέσω πρυτανικών εκλογών, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κατά τα φαινόμενα, οι νέες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών -ήδη η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ) έχει εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του νόμου-πλαισίου- θα εκφραστούν με έντονο τρόπο, ενώ ζητούμενο είναι εαν οι πρυτάνεις θα προχωρήσουν σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα υπογραμμίζουν σημείο προς σημείο τα αρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνούν πλήρως.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές από την πελυρά τους έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά καιμοργανώνουν διπλό συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: 29-31/5 το 14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής
«14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής»: Παρουσίαση της έρευνας που διεξάγεται στην Ελλάδα στη Χημική Μηχανική
ΑΠΘ: 29-31/5 το 14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής