Νόμος-Πλαίσιο: Νέο «άδειασμα» Κεραμέως - Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων χωρίς συμμετοχή της
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας

Το πρώτο έμμεσο «άδειασμα» από τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ για το νέο νόμο-πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων εισέπραξε σήμερα η κ.Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας, όπως έκαναν σε όλες τις προηγούμενες Συνόδους τους.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Κεραμέως, τόσο με επιστολή της προς τους πανεπιστημιακούς όσο και με τηλεφωνήματα προς πρυτάνεις, είχε επιχειρήσει να τους πείσει προκαταβολικά για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιό της. Ωστόσο οι πρυτάνεις, κατά τις πληροφορίες, επέλεξαν να συζητήσουν αρχικά το νομοσχέδιο μόνοι τους, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο κοινής ανακοίνωσης στο τέλος της έκτακτης Συνόδου, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα επιδιώξουν συνάντηση με την κ.Κεραμέως για διαβουλεύσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι πρυτάνεις που αντιδρούν πολύ έντονα στη θέσπιση, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν από την κ.Διαμαντοπούλου και οδηγήθηκε σε αποτυχία) του θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ και ακόμα περισσότερο, διαφωνούν στην επιλογή του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων, χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων πανεπιστημιακών μέσω πρυτανικών εκλογών, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κατά τα φαινόμενα, οι νέες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών -ήδη η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ) έχει εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του νόμου-πλαισίου- θα εκφραστούν με έντονο τρόπο, ενώ ζητούμενο είναι εαν οι πρυτάνεις θα προχωρήσουν σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα υπογραμμίζουν σημείο προς σημείο τα αρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνούν πλήρως.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές από την πελυρά τους έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά καιμοργανώνουν διπλό συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανού
Εκτός νέου πολιτικού φορέα ο Φαραντούρης – Τα πρόσωπα του στενού κύκλου Καρυστιανού
Αυστηρά κριτήρια, αποστάσεις από εν ενεργεία πολιτικούς και ομάδες εργασίας σε πλήρη εξέλιξη για το υπό διαμόρφωση εγχείρημα
Εκτός νέου πολιτικού φορέα ο Φαραντούρης – Τα πρόσωπα του στενού κύκλου Καρυστιανού
αγρότες
Αγρότες σε ρήξη με το Μαξίμου: Λένε «όχι» στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
Μπλόκα επ’ αόριστον σε Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία, καταγγέλλουν προσχηματικό διάλογο και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αγρότες σε ρήξη με το Μαξίμου: Λένε «όχι» στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο alfavita.gr: Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις για μια νέα πορεία της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα της Ν.Δ.
 Η ευθύνη να δείξει ότι υπάρχουν άλλες επιλογές, ότι υπάρχει άλλη πορεία για την χώρα πέφτει στους ώμους του ΠΑΣΟΚ
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο alfavita.gr: Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις για μια νέα πορεία της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα της Ν.Δ.
kakokairia xioni kryo
Καιρός: Αποχαιρετάμε τον χειμώνα-εξπρές και ανεβάζει θερμοκρασίες η χώρα
Υποχωρεί ο παγετός μετά το σύντομο κύμα ψύχους, με τους μετεωρολόγους να βλέπουν θερμοκρασίες άνω των φυσιολογικών και ανοιξιάτικο σκηνικό μέσα στην...
Καιρός: Αποχαιρετάμε τον χειμώνα-εξπρές και ανεβάζει θερμοκρασίες η χώρα