Νόμος-Πλαίσιο: Νέο «άδειασμα» Κεραμέως - Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων χωρίς συμμετοχή της
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας

Το πρώτο έμμεσο «άδειασμα» από τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ για το νέο νόμο-πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων εισέπραξε σήμερα η κ.Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας, όπως έκαναν σε όλες τις προηγούμενες Συνόδους τους.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Κεραμέως, τόσο με επιστολή της προς τους πανεπιστημιακούς όσο και με τηλεφωνήματα προς πρυτάνεις, είχε επιχειρήσει να τους πείσει προκαταβολικά για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιό της. Ωστόσο οι πρυτάνεις, κατά τις πληροφορίες, επέλεξαν να συζητήσουν αρχικά το νομοσχέδιο μόνοι τους, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο κοινής ανακοίνωσης στο τέλος της έκτακτης Συνόδου, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα επιδιώξουν συνάντηση με την κ.Κεραμέως για διαβουλεύσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι πρυτάνεις που αντιδρούν πολύ έντονα στη θέσπιση, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν από την κ.Διαμαντοπούλου και οδηγήθηκε σε αποτυχία) του θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ και ακόμα περισσότερο, διαφωνούν στην επιλογή του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων, χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων πανεπιστημιακών μέσω πρυτανικών εκλογών, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κατά τα φαινόμενα, οι νέες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών -ήδη η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ) έχει εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του νόμου-πλαισίου- θα εκφραστούν με έντονο τρόπο, ενώ ζητούμενο είναι εαν οι πρυτάνεις θα προχωρήσουν σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα υπογραμμίζουν σημείο προς σημείο τα αρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνούν πλήρως.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές από την πελυρά τους έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά καιμοργανώνουν διπλό συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημείο θυμάτων των Τεμπών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή
Τέμπη: Εξώδικη διαμαρτυρία συγγενών κατά του Δημοσίου για μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση
Καταγγέλλουν παράβαση της υποχρέωσης παρουσίας του ΝΣΚ στη δίκη για τους ελεγκτές της ΕΑΔ
Τέμπη: Εξώδικη διαμαρτυρία συγγενών κατά του Δημοσίου για μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση
διακριση
Βράβευση των μαθητών και της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής
Η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης συνεχίζει τη μακροχρόνια παράδοση συμμετοχών και διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς στην ειδικότητα της μαγειρικής τέχνης
Βράβευση των μαθητών και της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ξάνθης σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής
χρυση
Συγκέντρωση φοιτητών την Τετάρτη στο Εφετείο που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
Στην ανακοίνωσή του, το ΜΑΣ χαρακτηρίζει τους ναζί φασίστες ως «μαντρόσκυλα του συστήματος» που στοχεύουν στην καταστολή των λαϊκών αγώνων, ενώ...
Συγκέντρωση φοιτητών την Τετάρτη στο Εφετείο που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
Σχολικό λεωφορείο με την επιγραφή Ιόνιος Σχολή
ΟΙΕΛΕ: 24ωρη απεργία στην Ιόνιο Σχολή εν μέσω καταγγελιών για εκποίηση και απολύσεις
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσημες απαντήσεις για το μέλλον της μονάδας στη Φιλοθέη
ΟΙΕΛΕ: 24ωρη απεργία στην Ιόνιο Σχολή εν μέσω καταγγελιών για εκποίηση και απολύσεις