Νόμος-Πλαίσιο: Νέο «άδειασμα» Κεραμέως - Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων χωρίς συμμετοχή της
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας

Το πρώτο έμμεσο «άδειασμα» από τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ για το νέο νόμο-πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων εισέπραξε σήμερα η κ.Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας, όπως έκαναν σε όλες τις προηγούμενες Συνόδους τους.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Κεραμέως, τόσο με επιστολή της προς τους πανεπιστημιακούς όσο και με τηλεφωνήματα προς πρυτάνεις, είχε επιχειρήσει να τους πείσει προκαταβολικά για το πόσο καλό είναι το νομοσχέδιό της. Ωστόσο οι πρυτάνεις, κατά τις πληροφορίες, επέλεξαν να συζητήσουν αρχικά το νομοσχέδιο μόνοι τους, ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο κοινής ανακοίνωσης στο τέλος της έκτακτης Συνόδου, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα επιδιώξουν συνάντηση με την κ.Κεραμέως για διαβουλεύσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι πρυτάνεις που αντιδρούν πολύ έντονα στη θέσπιση, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν από την κ.Διαμαντοπούλου και οδηγήθηκε σε αποτυχία) του θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ και ακόμα περισσότερο, διαφωνούν στην επιλογή του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων, χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων πανεπιστημιακών μέσω πρυτανικών εκλογών, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κατά τα φαινόμενα, οι νέες αντιδράσεις των πανεπιστημιακών -ήδη η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΔΕΠ) έχει εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του νόμου-πλαισίου- θα εκφραστούν με έντονο τρόπο, ενώ ζητούμενο είναι εαν οι πρυτάνεις θα προχωρήσουν σε κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα υπογραμμίζουν σημείο προς σημείο τα αρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία διαφωνούν πλήρως.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές από την πελυρά τους έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά καιμοργανώνουν διπλό συλλαλητήριο μεθαύριο Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytokinito
Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει

Γιατί αλλάζει χρώμα το λάδι

Η βασική αιτία που το λάδι σκουραίνει είναι τα κατάλοιπα που δημιουργούνται κατά την καύση...

Γιατί σκουραίνει το λάδι του κινητήρα και πότε πρέπει να σας προβληματίσει
kairos-kryo.jpg
Λιγότερες βροχές, περισσότερος… χειμώνας σήμερα - Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Φεύγουν οι βροχές, μένει το κρύο και οι βοριάδες - Ο καιρός ανά περιοχή
Λιγότερες βροχές, περισσότερος… χειμώνας σήμερα - Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη