synodos prytaneon
Κανονικά θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως τη Δευτέρα η Νίκη Κεραμέως - Θέμα συζήτησης ο νέος νόμος-πλαίσιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ακαδημαϊκή κοινότητα

Στη Σύνοδο Πρυτάνεων με θέμα το το νέο νόμο - πλαίσιο που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως τη Δευτέρα 6/6 θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Θέμα συζήτησης της Συνόδου θα είναι το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις».

Η υπουργός φέρεται να έχει ζητήσει τις αναλυτικές προτάσεις των ΑΕΙ σχετικά με το σχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πρυτάνεις αποφάσισαν να συγκαλέσουν έκτακτη Σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στα Πανεπιστήμια, χωρίς να καλέσουν την υπουργό Παιδείας, όπως έκαναν σε όλες τις προηγούμενες Συνόδους τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι πρυτάνεις που αντιδρούν πολύ έντονα στη θέσπιση, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν από την κ.Διαμαντοπούλου και οδηγήθηκε σε αποτυχία) του θεσμού των Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ και ακόμα περισσότερο, διαφωνούν στην επιλογή του πρύτανη από τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων, χωρίς την συμμετοχή των υπολοίπων πανεπιστημιακών μέσω πρυτανικών εκλογών, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απολύθηκε καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της - Η ομολογία του ανήλικου
ΗΠΑ: Απολύθηκε καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της - Η ομολογία του ανήλικου
Ελεύθερη με 250.000 δολάρια μέχρι τη δίκη η 37χρονη που αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα
ΗΠΑ: Απολύθηκε καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της - Η ομολογία του ανήλικου
Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Είναι αδιανόητο σχεδόν 2.500 εκπαιδευτικοί να έχουν έρθει αντιμέτωποι με πειθαρχικές διαδικασίες επειδή συμμετέχουν σε απεργιακές δράσεις υπεράσπισης...
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!