πειραματικά σχολεία
Οι συνέπειες που έχει φέρει στον οικογενειακό προγραμματισμό η μετατροπή του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία

«Μπαλάκι» θα αναγκαστούν να γίνουν οι γονείς στον Δήμο Αμαρουσίου πληρώνοντας τις συνέπειες της «αυθαίρετης και αδικαιολόγητης μετατροπής του 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε Πειραματικά Σχολεία» η οποία αναγκάζει τους γονείς να έχουν το ένα παιδί τους γραμμένο σε Σχολική Μονάδα στη μία μεριά του Δήμου και το άλλο σε σχολείο στην άλλη μεριά. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου δεκάδες οικογένειες που θα έστελναν τα παιδιά τους στο 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, ύστερα από την μετατροπή τους σε Πειραματικά, αναγκάζονται να τα γράψουν στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή στο 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή σε άλλα γυμνάσια (συμβατικά) της πόλης του Αμαρουσίου την ώρα που τα αδέρφια τους, που πηγαίνουν Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο, είναι γραμμένα στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ήταν κοντά στα δύο σχολεία που έγιναν Πειραματικά.

Με άλλα λόγια οι γονείς καλούνται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολικές μονάδες που απέχουν χιλιομετρικά μεταξύ τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό τόσο για την τσέπη τους όσο και για τον προγραμματισμό τους. 

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου ζητάει να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των νέων σχολικών μονάδων που καλούνται να πάνε οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που έμειναν απέξω από τα Πειραματικά Σχολεία που είναι στην περιοχή τους, έτσι ώστε οι γονείς να κάνουν ένα δρομολόγιο. 

Ταυτόχρονα ζητάει συνάντηση με τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.

 Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου                                                    

«Όπως ήδη γνωρίζετε, με απόφαση του ΥΠΑΙΘ, εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα και χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, μετατράπηκε το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου σε Πειραματικά με δυσμενέστατες συνέπειες για την μαθητική νεολαία που κατοικεί στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου. 

Συγκεκριμένα δεκάδες οικογένειες των οποίων τα τέκνα (ηλικίας εγγραφής στο Γυμνάσιο) υπάγονταν για εγγραφή στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, εφόσον δεν κληρώθηκαν για να εγγραφούν στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου, αναγκάστηκαν υποχρεωτικά να εγγραφούν στο 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή στο 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου ή σε άλλα γυμνάσια (συμβατικά) της πόλης του Αμαρουσίου. 

Πολλά από τα παιδιά αυτά (τα οποία θα εγγραφούν στα αντίστοιχα Γυμνάσια που προαναφέραμε) έχουν αδέλφια σχολικής ηλικίας Δημοτικού ή Νηπιαγωγείου τα οποία σύμφωνα με το νόμο υπάγονται προς εγγραφή στις όμορες του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αμαρουσίου αντίστοιχες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να ταλαιπωρούνται μεταφέροντας τα παιδιά τους σε διαφορετικές σχολικές μονάδες και σε δυσανάλογα μακρινές αποστάσεις εντός της πόλης του Αμαρουσίου, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους οικογενειακούς προγραμματισμούς και προϋπολογισμούς. 

Οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας έχουν ήδη δεχθεί αιτήματα οικογενειών – γονέων που κατοικούν στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου  και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα όμορα Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία που φοιτούν ή θα φοιτήσουν αντίστοιχα και τα αδέλφια τους στο Γυμνάσιο (3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου & 6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου) λαμβάνοντας απορριπτικές απαντήσεις, εξαιτίας της αμετακίνητης θέσης του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων στα εν λόγω Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία (τα όμορα των Γυμνασίων που θα δεχθούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες που κατοικούν στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου και δεν κληρώθηκαν για να φοιτήσουν στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου). 

Θεωρούμε ότι η θέση αυτή του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε αρκετές οικογένειες μαθητών/μαθητριών του Αμαρουσίου και σας καλούμε άμεσα να την αναθεωρήσετε εγκρίνοντας την εγγραφή όσων μαθητών/μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων έχουν υποβάλλει αίτημα στα όμορα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία των Γυμνασίων που φοιτούν τα αδέλφια τους εφόσον αυτά (τα αδέλφια) υποχρεωτικά μετακινήθηκαν προς εγγραφή στα συγκεκριμένα Γυμνάσια λόγω της μετατροπής του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Αμαρουσίου σε πειραματικά σχολεία φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων (σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) που χρήζουν τέτοιας ανάγκης. 

Για όλα τα παραπάνω και για να σας καταθέσουμε και δια ζώσης τις απόψεις του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου για το θέμα αιτούμεθα συνάντηση μαζί σας σε χρόνο που θα ορίσετε εσείς». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amazones
Δείτε τα πιο δημοφιλή αρχαία ελληνικά ονόματα στον κόσμο
Τα αρχαία ελληνικά ονόματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα ονόματα που επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους μελλοντικοί γονείς...
Δείτε τα πιο δημοφιλή αρχαία ελληνικά ονόματα στον κόσμο
υπουργειο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στο Α΄τετράμηνο
Τι ισχύει για την διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Α΄τετράμηνο
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στο Α΄τετράμηνο