pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
"Καλούμε τη ΔΟΕ και τα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τόσο τη συγκεκριμένη Διευθύντρια όσο και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια πρακτική."

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων για την προσπάθειά της να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ η συγκεκριμένη Διευθύντρια αντιμετωπίζει ως απειλή τους γονείς των μαθητών του σχολείου, τους/τις συναδέλφους/ισσες της, τα μέλη του Σωματείου και όσους/όσες αντιστέκονται στις εξετάσεις τύπου PISA αλλά και σε όλες τις μορφές αξιολόγησης, στην κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου, στη μετατροπή του σε επιχείρηση, στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

Καταγγελία για τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων

Δεν απειλούμαστε! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Τετάρτη 18/5 στις 8.00π.μ. όλοι/όλες στη συγκέντρωση έξω από το 1ο ΔΣ Άνω Λιοσίων (Πίνδου και Κορινθιακού) - την ίδια μέρα στις 2:00μμ συγκέντρωση στο ΙΕΠ (Τσόχα 36, μετρό Αμπελοκήπων)

Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων για την προσπάθειά της να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Η ανάρτηση κι η υπενθύμιση άρθρων του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπουν ποινές φυλάκισης για όποιες περιπτώσεις κριθούν ότι διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας, αποτελούν πρόκληση και ντροπή για τον κλάδο. Δε δίστασε μάλιστα τα άρθρα αυτά να τα τοιχοκολλήσει δίπλα στις αφίσες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών που καλούσαν σε απεργία και αποχή από τις εξετάσεις PISA.

Μάλιστα ο αυταρχισμός της έφτασε σε τέτοιο σημείο που για να διασφαλίσει ότι οι απειλές θα γίνουν γνωστές σε όλους τους γονείς, έστειλε τα σχετικά άρθρα του νόμου στα email όλων των γονιών της ΣΤ’ τάξης.

Τη στιγμή που ούτε το ΥΠΑΙΘ αλλά ούτε και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν τόλμησαν να επικαλεστούν τέτοιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η εν λόγω Διευθύντρια, βασιλικότερη του βασιλέως, διάλεξε πλευρά! Πιστή στο ρόλο που το Υπουργείο προορίζει για τους Διευθυντές με στόχο την πειθάρχηση, τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση καθηκόντων. Πιστή και πρόθυμη στο δόγμα “νόμος και τάξη”!

Σύγχρονοι «Ιαβέρηδες» που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εφαρμογή του νόμου, αδιαφορώντας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!

Η συγκεκριμένη Διευθύντρια αντιμετωπίζει ως απειλή τους γονείς των μαθητών του σχολείου, τους/τις συναδέλφους/ισσες της, τα μέλη του Σωματείου και όσους/όσες αντιστέκονται στις εξετάσεις τύπου PISA αλλά και σε όλες τις μορφές αξιολόγησης, στην κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου, στη μετατροπή του σε επιχείρηση, στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Συντασσόμενη με την προωθούμενη πολιτική, αγνοεί συνειδητά ότι την ομαλή λειτουργία του σχολείου, την παιδαγωγική ελευθερία και την κριτική σκέψη διαταράσσουν αυτού του τύπου πανελλαδικές εξετάσεις. Εξετάσεις που ρίχνουν την ευθύνη για την επιτυχία ή αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος στις πλάτες των παιδιών.

Κλείνοντας θυμίζουμε ότι το σχολείο δεν είναι υπηρεσία που απευθύνεται σε πελάτες ή επιχείρηση, αλλά χώρος ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και γνώσης που απευθύνεται σε ΟΛΑ τα παιδιά.

Δηλώνουμε ότι δεν απειλούμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε! Σεβόμενοι/ες τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τόσο τη συγκεκριμένη Διευθύντρια όσο και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια πρακτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανέμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς πλοίο

Έρχονται 3500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών λόγω επέκτασης ωραρίου

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xarths me tsouxters
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες βρίσκονται – Ο χάρτης με τις «κόκκινες» περιοχές - Όλα τα βήματα φροντίδας εάν σας τσιμπήσουν
Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες την Κυριακή - Δείτε τον χάρτη (UPD)
mpainten
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις ώστε να μην καταλήγουν όπλα σε χέρια ανθρώπων που κρίνονται επικίνδυνοι και μπλοκάρει τις πωλήσεις όπλων σε...
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο που εισάγει περιορισμούς στην οπλοκατοχή υπέγραψε ο Μπάιντεν