pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Προκλήτική επιστολή της ΔΔΕ Κέρκυρας προς την ΕΛΜΕ με συστάσεις για την άνευ προειδοποιήσεως, παρουσία μελών του Δ.Σ. στα σχολεία

Αδιανόητο: Η ΔΔΕ Κέρκυρας θεωρεί ότι οι επισκέψεις μελών του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ στα σχολεία...διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων!

Με έγγραφο που απέστειλε στην ΕΛΜΕ, η ΔΔΕ Κέρκυρας τους ζητά να ενημερώνουν προτού επισκεφθούν τα σχολεία, αγνοώντας ότι για κάθε επίσκεψη των μελών της ΕΛΜΕ στα σχολεία υπάρχει σχετική δήλωση στο edupass, αλλά και τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες.

«Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι/ες να βάλουν εμπόδια στη δράση μας, συνεπικουρούμενοι από την κυβέρνηση της Ν.Δ, με την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, της περικοπής ελευθεριών -συνδικαλιστικών και άλλων- με την ψήφιση νόμων οι οποίοι από τη μία δίνουν υπερεξουσίες στους Διευθυντές/Διευθύντριες και θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους κι από την άλλη προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, να τους πούμε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν», τονίζει η ΕΛΜΕ και συμπληρώνει:

«Ας καλέσουν την αστυνομία την επόμενη φορά»

Το σχόλιο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τις επισκέψεις μελών του Δ.Σ. στα σχολεία

Δύο φορές έστειλε έγγραφο η ΔΔΕ Κέρκυρας προς την ΕΛΜΕ, για την άνευ προειδοποιήσεως, παρουσία μελών του Δ.Σ. στα σχολεία. Η …. «σύσταση» αυτή της Διεύθυνσης έγινε -προφανώς- μετά από πιέσεις συγκεκριμένων Διευθυντών προς των ΔΔΕ Κέρκυρας, οι οποίοι ενοχλούνται από την παρουσία της ΕΛΜΕ στα σχολεία τους.

Η σύσταση αναφέρει: «Προκειμένου να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε  να συνεννοείστε  με τους/τις διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων, πριν  την οποιαδήποτε επίσκεψή σας σε συλλόγους διδασκόντων». Μάλιστα το δεύτερο email που έφτασε στην ΕΛΜΕ, είχε τη μορφή επίσημου εγγράφου, σε αντίθεση με το πρώτο, το οποίο ήταν απλό κείμενο, γιατί -υποθέτουμε- δεν ικανοποίησε τους Διευθυντές/Διευθύντριες, η απλή μορφή.

Να ενημερώσουμε τη ΔΔΕ και κυρίως τους «ενοχλημένους» Διευθυντές/Διευθύντριες:

  • Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει κατακτήσει -εδώ και χρόνια- την παρουσία της στα σχολεία του νομού. Για να ενημερώσει τους συναδέλφους, να τους κινητοποιήσει, να τους συμπαρασταθεί ή έστω να κρατήσει μια επαφή με τους εκπαιδευτικούς, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

  • Σε κάθε κλήση της ΕΛΜΕ σε σχολείο -έστω και από μόνο έναν συνάδελφο- η ΕΛΜΕ θα βρεθεί στο χώρο εργασίας τους, να συζητήσει με το Σύλλογο Διδασκόντων για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το επιβάλλει άλλωστε το Σύνταγμα και το ορίζουν οι νόμοι που ρυθμίζουν την συνδικαλιστική δράση.

  • Για κάθε επίσκεψη των μελών της ΕΛΜΕ στα σχολεία υπάρχει σχετική δήλωση στο edupass, οπότε, αν θέλουν, μπορούν να είναι ενημερωμένοι για την παρουσία μας.

  • Σε καμία περίπτωση σκοπός μας δεν είναι να διαταράσσεται το κλίμα στα σχολεία. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι στην συντριπτική –οριακά απόλυτη- πλειοψηφία των σχολείων, είμαστε ευπρόσδεκτοι από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.

  • Ας δείξουν την ίδια ευαισθησία οι συγκεκριμένοι Διευθυντές/Διευθύντριες και στα 25ρια και 27ρια τμήματα που έχουν στο σχολείο τους ή για το κλίμα που αυτοί δημιουργούν στα σχολεία που διευθύνουν και μετά να ανησυχήσουν για την παρουσία της ΕΛΜΕ.

  • Όσο υπάρχουν ακόμα κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα είναι καθημερινά στα σχολεία, δίπλα στους Συλλόγους Διδασκόντων, δίπλα στον κάθε συνάδελφο, μπροστάρηδες στους αγώνες και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει τη δράση της ΕΛΜΕ.

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι/ες να βάλουν εμπόδια στη δράση μας, συνεπικουρούμενοι από την κυβέρνηση της Ν.Δ, με την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, της περικοπής ελευθεριών -συνδικαλιστικών και άλλων- με την ψήφιση νόμων οι οποίοι από τη μία δίνουν υπερεξουσίες στους Διευθυντές/Διευθύντριες και θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους κι από την άλλη προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, να τους πούμε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.
Είναι φανερό άλλωστε, ότι δεν είναι η παρουσία μας που τους ενοχλεί, αλλά οι θέσεις που εκφράζουμε, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο όλα τα παραπάνω.

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα βάλουν φρένο σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Η παρουσία των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο, σε όλα τα σχολεία της Κέρκυρας. Όσοι Διευθυντές/Διευθύντριες, θεωρούν ότι το σχολείο είναι τσιφλίκι τους και μάλιστα βάζουν εκβιαστικά και τους εργαζόμενους στο σχολείο (φύλακες, επιστάτες) να συνδράμουν σε αυτό, τους καλούμε να το ξανασκεφτούν.

Ή ας καλέσουν την αστυνομία την επόμενη φορά….

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
zetta makri
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος
Οι άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και όταν πληρούνται οι...
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος