apth
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Την πρώτη θέση κατέκτησε φοιτητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας

Την πρώτη θέση, μεταξύ 170 φοιτητών από όλο τον κόσμο, κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλης Παντελίδης, στην 8η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας, η οποία διοργανώθηκε από την Ακαδημία Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ.

ΑΠΘ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Στην Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημιακών Τμημάτων και Κολεγίων που συμπεριλαμβάνουν το αντικείμενο της φωτογραφίας στο πρόγραμμα σπουδών τους. Οι φοιτητές συμμετέχουν στον Διαγωνισμό με πρωτότυπα έργα τα οποία δημιουργούνται στο πλαίσιο των σπουδών τους.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού έδωσε το 1ο βραβείο στον φοιτητή του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Βασίλη Παντελίδη για το πρότζεκτ Μονόλογοι/Monologues (2021). «H εν εξελίξει φωτογραφική εργασία αποτελείται από μία σειρά εννοιολογικών αυτό-πορτραίτων. Μια συρραφή ετερόκλητων επεισοδίων που ανιχνεύουν την ανθρώπινη κατάσταση, αποτέλεσμα ζύμωσης μεταξύ του τραγικού και του κωμικού της ζωής. Οι επιμέρους σκηνές υιοθετούν μια θεατρική οπτική όπου η αφαίρεση, το παράδοξο και το παράλογο, καθώς και η επανάληψη, υφαίνουν ένα κλειστοφοβικό νήμα γύρω από το ανθρώπινο υποκείμενο, δίχως κανενός είδους λύτρωση ή λύση» αναφέρει ο φοιτητής Βασίλης Παντελίδης.

ΑΠΘ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Με αφορμή τη διεθνή διάκριση, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «Ως θεσμός με μακροχρόνια παράδοση, η Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας περιλαμβάνει την καλλιτεχνική έκφραση πολλών γενεών νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Όταν οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς καλλιτεχνών του ΑΠΘ διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, μας κάνουν όλους υπερήφανους. Η βράβευση του φοιτητή μας, αντανακλά το υψηλό επίπεδο σπουδών που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίνει τη δυνατότητα στους/στις φοιτητές/-τριες να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και να συνεχίσουν, με όλα τα εφόδια που παίρνουν από το ΑΠΘ, να διεκδικούν τα όνειρά τους».

ΑΠΘ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Η πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, καθηγήτρια Ελευθερία Θανούλη, δήλωσε «είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για άλλη μία από τις δεκάδες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διακρίσεις που πετυχαίνουν κάθε χρόνο, όχι μόνο τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, αλλά και οι φοιτητές/-τριες και οι απόφοιτοί/-ές μας, στις κινηματογραφικές τέχνες και επιστήμες. Γιατί οι φοιτητές/-τριές μας είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών που επιλέγουν συνειδητά να έρθουν να σπουδάσουν στο Τμήμα μας, για να καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».

ΑΠΘ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Την υποβολή των συμμετοχών του Τμήματος Κινηματογράφου στην Παγκόσμια Μπιενάλε Φοιτητικής Φωτογραφίας συντονίζει το μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Έλενα Εφέογλου.

ΑΠΘ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες του πρότζεκτ εδώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
καρυα
Έλληνες σκλάβοι των ναζί στο κάτεργο θανάτου της Καρυάς - Στο φως ντοκουμέντα για το κολαστήριο των Γερμανών

Ήταν ένα τυχαίο εύρημα σε παλαιοπωλείο που άνοιξε τον δρόμο για μία συγκλονιστική έρευνα. Ο Ανδρέας Ασσαέλ, παθιασμένος με την...

Έλληνες σκλάβοι των ναζί στο κάτεργο θανάτου της Καρυάς - Στο φως ντοκουμέντα για το κολαστήριο των Γερμανών
audi_0.jpg
Ανακαλούνται μοντέλα Audi και Volkswagen από την ελληνική αγορά για λόγους ασφαλείας
Προβλήματα στο λογισμικό φρένων και σε αερόσακους οδηγούν σε προληπτικές ανακλήσεις εκατοντάδων οχημάτων
Ανακαλούνται μοντέλα Audi και Volkswagen από την ελληνική αγορά για λόγους ασφαλείας