Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxoleia-foto-memaska-apolimansi
Nikos Libertas / SOOC
10 ευρώ για το rapid test των μαθητών καλούνται να δώσουν οι γονείς μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε δημοτικό σχολείο στα Χανιά

Από την… τσέπη τους καλούνται να πληρώσουν τα «δωρεάν» rapid test για τους μαθητές σε δημοτικό σχολείο στα Χανιά, οι γονείς, μετά από τον εντοπισμό κρούσματος σε τάξη.

Στην πόλη των Χανίων υπάρχει μόνο ένα σημείο, όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ κι αυτό είναι στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων. Η διενέργεια των τεστ αρχίζει στις 09:00 το πρωί και οι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν χρόνο από το μάθημα, αν απουσιάσουν εκείνη την ώρα. Για τον λόγο αυτό το σχολείο πρότεινε στους γονείς να απευθυνθούν στα δύο ιδιωτικά μικροβιολογικά των Κουνουπιδιανών, τα οποία ανοίγουν μετά τις 7:00 και διενεργούν τεστ με κόστος 10 ευρώ.

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι οι στενές επαφές του κρούσματος, δηλαδή οι συμμαθητές του παιδιού, θα πρέπει «να υποβάλλονται επιπλέον των δύο υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων ανά εβδομάδα (αυτοδιαγνωστικών, στην περίπτωση των μαθητών και εργαστηριακών διαγνωστικών, στην περίπτωση των μελών του προσωπικού) σε διαγνωστικό εργαστηριακό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δύο φορές στο διάστημα των 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr,  στο 2ο δημοτικό σχολείο Κουνουπιδιανών, βρέθηκε τη Δευτέρα, μαθήτρια θετική στον κορονοϊό. Επειδή το παιδί δεν είχε πάει σχολείο την ημέρα εκείνη, οι υπόλοιποι μαθητές δεν υπεβλήθησαν σε rapid test, αλλά κλήθηκαν να κάνουν self test.

Σύμφωνα με την οδηγία που τους δόθηκε γραπτώς από το σχολείο, την Παρασκευή, δηλαδή επτά μέρες μετά την τελευταία επαφή τους με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα πρέπει να προσέλθουν στην τάξη με βεβαίωση αρνητικού rapid test από επίσημο φορέα.

«Μας ενημέρωσαν ότι τα παιδιά δικαιούνται δωρεάν rapid test αλλά ο μόνος φορέας που αναλαμβάνει δωρεάν rapid test είναι ο ΕΟΔΥ, στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων. Με επίσημο μέιλ, το σχολείο μας γνωστοποίησε πως τα τεστ στο Δημαρχείο όμως, ξεκινούν στις 9:00 το πρωί και μας είπαν πως αν δεν θέλουμε να χάσουν τα παιδιά το μάθημα, να απευθυνθούμε στα δύο ιδιωτικά μικροβιολογικά των Κουνουπιδιανών τα οποία ανοίγουν μετά τις 7:00, με κόστος 10 ευρώ!» δήλωσε γονέας.

Να έρχεται συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σχολείο ζητούν οι γονείς

«Ακόμα και στις 7:00 να πάμε βέβαια, υπάρχει μια διαδικασία και μέχρι να λάβουμε την βεβαίωση κλπ, τα παιδιά θα χάσουν το σχολικό λεωφορείο, εμείς θα πρέπει να τα πάμε στο σχολείο, καθυστερώντας στην εργασία μας, χάνοντας μεροκάματο κλπ» εξηγεί ο γονέας και προσθέτει: «Δεν θα έπρεπε να έρθει το συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σχολείο να πάρει δείγματα από τα παιδιά και να γίνουν εκεί τα τεστ εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα; Γιατί να επωμίζονται οι γονείς το κόστος και την ευθύνη της εξέτασης με όλη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται;».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί μετά από κρούσματα σε σχολεία του Δήμου Πλατανιά, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να δημιουργηθεί σταθερό σημείο δειγματοληψιών στον Ταυρωνίτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα