Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
paidia_covid
Αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά που νοσούν με κορονοϊό - Το 26% των κρουσμάτων ηλικίας 4-18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.493, αποτελώντας το 26% (-3.7% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Αναλυτικά το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2021-10-17.

Mε βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.279.

Δείτε το διάγραμμα

statistika_koronoios

Τζανάκης: «Το 30% των κρουσμάτων είναι μαθητές έως 17 ετών

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το ποσοστό των νέων που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή αγγίζει το 15%-20% κι εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν νέοι, «γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι ένα ρεζερβουάρ ανθρώπων, οι οποίοι θα νοσήσουν βαριά σε ένα μικρότερο ποσοστό από τους μεγαλύτερους βέβαια».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είναι κρίσιμος παράγοντας οι νοσηλείες που θα δώσουν αυτά τα πολλά κρούσματα. «Θα συνεχίσει αυτό το 7%-8% επί των κρουσμάτων στις νοσηλείες; Για εμένα καμπανάκι είναι οι νοσηλείες στις απλές κλίνες. Όταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 350 καθημερινά και προσεγγίσουν τις 400, αυτό είναι ένα σημαντικό καμπανάκι ότι έχουμε πρόβλημα. Τα πολλά κρούσματα δεν είναι η κρίσιμη παράμετρος καθότι γίνονται πολλά τεστ και εντοπίζονται ασυμπτωματικοί ή ολογοσυμπτωματικοί, ενώ 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά έως 17 ετών», είπε.

Πληρότητα στα αμφιθέατρα άνω του 100%

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα στις νεαρές ηλικίες αυξάνονται, φοιτητές καταγγέλλουν πως στα πανεπιστήμια υπάρχει πληρότητα 100% στα αμφιθέατρα. 

Μάλιστα, σε μια οργισμένη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε φοιτητής του ΠΑΔΑ, στην οποία τονίζει πως «Η πληρότητα ξεπερνάει το 100%. Άτομα κάθονται στο πάτωμα και ο ένας πάνω στον άλλον. Δεν έχουν όλα τα πανεπιστήμια τις αίθουσες με τέλειο αερισμό και παντού παράθυρα».

Συμπληρώνει πως «αναγκαζόμαστε να κάνουμε μερικές φορές τηλεκπαίδευση ή να παρακολουθήσουμε μαγνητοσκοπημένη διάλεξη γιατί η πληρότητα ξεπερνάει το 100% και μας απαγορεύεται η είσοδος στο αμφιθέατρο». 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα