Κινητοποίηση έξω από τη Βουλή
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - INTIME NEWS
Με στάσεις εργασίας για τη μη συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης απαντούν οι ΕΛΜΕ - Νέα καλέσματα σε έκτακτες συνελεύσεις για τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων κόντρα στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση

Μετά την απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ να μην συνεχιστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, πολλές ΕΛΜΕ καλούν σε νέες συνεδριάσεις, προκηρύσσοντας στάσεις εργασίας, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών σε μη συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Για παράδειγμα, η ΕΛΜΕ Σάμου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (Δευτέρα 18/10, 12:00 - 14:00), η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κηρύσσει μονόωρες (13:00 - 14:00), δίωρες (12:00 - 14:00) και τρίωρες (11:00 - 14:00) από Δευτέρα 18/10 έως Παρασκευή 22/10 όπως και η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που κι αυτή με τη σειρά της κηρύσσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες 13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με  14:00 και τρίωρες 11:00 έως 2:00 από τη Δευτέρα (18/10) έως Παρασκευή (22/10) για την κάλυψη των εκπαιδευτικών. Αλλά και ο ΣΕΠΕ «η Αθηνά» κηρύσσει μία ώρα στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα, από τις 13.15 έως τις 14.00, δηλαδή μία ωριαία στάση για κάθε σχολείο (ή δύο το πολύ), ώστε να μην διεξαχθούν συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα. Αντίστοιχα και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας μίας ώρας από 13:00 - 14:00 για τον πρωινό κύκλο και από τις 22:00 - 22:35 για το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας για τη Δευτέρα 18/10, την Τρίτη 19/10 και την Τετάρτη 20/10.

Πολλοί είναι και οι σύλλογοι που καλούν τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων να μην συνεδριάσουν για ζητήματα αξιολόγησης αλλά να συμμετάσχουν εκ νέου σε συνελεύσεις για τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων για την ανατροπή της αξιολόγησης.

Ακολουθούν ενδεικτικά, ορισμένες μόνο από τις δεκάδες ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευθεί.

- Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας  μονόωρες  13:00 με 14:00 και δίωρες 12:00 με  14:00 από  την  Τρίτη  (19/10), έως Παρασκευή (22/10) για την “κάλυψη” των συναδέλφων σχολείων. 

- Ε΄' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αν παρόλα διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες  13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με  14:00 και τρίωρες 11:00 έως 2:00 και αντίστοιχες μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας των εσπερινών σχολείων και των Ε.Κ. από  την  Δευτέρα (18/10), έως Παρασκευή (22/10) για την κάλυψη των συναδέλφων. Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση. Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου εργασίας δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν σε αυτές.

Ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης κηρύσσει στάσεις εργασίας, από τις 13.15 έως τις 14.00 από την Τρίτη 19/10 έως και την Παρασκευή 22/10 ώστε να αξιοποιηθούν σε περίπτωση που σε κάποια σχολική μονάδα συγκληθεί Σύλλογος Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 1ωρες και 2ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας όπου χρειάζεται.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς, αύριο, στις 18:30, στο αμφιθέατρο του 6ου  Λυκείου, σε Αγωνιστική Συνέλευση:

Συνάδελφοι – ισσες

μπροστά  στην  αδυσώπητη  επίθεση   της   Υπουργού  των   κολλεγίων  κ. Κεραμέως , μετά  και  το  χθεσινό  πραξικόπημα  στην  συνέλευση  των  προέδρων,   ο κλάδος  κινδυνεύει  να  βρεθεί  κυριολεκτικά  με  την  πλάτη  στο  τοίχο! Η  ανακοίνωση  της  πλειοψηφίας  της  ΟΛΜΕ  στην  ουσία  δηλώνει  ωμά  την  συνθηκολόγηση  της  άνευ  όρων  και  την  εγκατάλειψη  του  κλάδου  στο  έλεος  της  κυβερνητικής  αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής .

Όσοι  αντιλαμβανόμαστε  την  ανάγκη  να  υπάρξει   οργανωμένη  απάντηση   του  κλάδου  στον  κυβερνητικό  οδοστρωτήρα   οφείλουμε  να  βρούμε  τον  απαραίτητο  βηματισμό.

Επειδή   οι  εκκλήσεις  μας  για  έκτακτο  ΔΣ  και  ΓΣ  δεν  γίνονται  αποδεκτές   , καλούμε  λοιπόν  σε  Αγωνιστική  Συνέλευση   όλους  τους  συναδέλφους  ώστε ,  να  ενημερωθούν  όλοι  για  την  κατάσταση  που  διαμορφώθηκε  και  να  υπάρξει  ένας  αγωνιστικός  σχεδιασμός   και  μια  συγκροτημένη  προσπάθεια  ανατροπής  της  αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, κόντρα και  πέρα  από  δυνάμεις  που  συμφωνούν  με  την  εφαρμογή  της, όπως  ανερυθρίαστα  δηλώνουν .

Την  Τρίτη  19/10  και  ώρα  6:30μμ  σας  καλούμε  στο  αμφιθέατρο  του  6ου   Λυκείου

ΣΕΠΕ «η Αθηνά»: Παράτυπες οι συνεδριάσεις για την αξιολόγηση

Παράτυπη χαρακτηρίζει από την πλευρά του κάθε συνεδριάση για την αξιολόγηση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» και καλεί σε συμμετοχή στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 18:00, στο 3ο-4ο ΔΣ Γαλατσίου «ώστε να καθοριστούν  συλλογικά οι αποφάσεις-θέσεις του Συλλόγου για τη συνέχιση του αγώνα , που θα κατατεθούν στην Ολομέλεια Προέδρων του κλάδου, το Σάββατο 23/10».

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18/10, στις 6.00 μμ, στο 3ο-4ο ΔΣ Γαλατσίου, ώστε να καθοριστούν  συλλογικά οι αποφάσεις-θέσεις του Συλλόγου για τη συνέχιση του αγώνα , που θα κατατεθούν στην Ολομέλεια Προέδρων του κλάδου, το Σάββατο 23/10.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους όλων των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας, σε διαδικτυακή ενημέρωση την Τρίτη 19/10, στις 7μμ, ώστε να υλοποιήσουμε συντονισμένα τη συλλογική στάση μας στις σχολικές μονάδες του Συλλόγου, στο σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/84488694633?pwd=TUtGSVFmWVhVUk00VGF1aGlUdHN1Zz09

ΠΑΡΑΤΥΠΗ, ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ, ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Κάνουμε γνωστό πως η απόφαση του Εφετείου δεν έχει καθαρογραφεί και επιδοθεί επίσημα στην Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει πως η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Μέχρι να επιδοθεί η απόφαση, οι σύλλογοι διδασκόντων δεν υποχρεούνται να προχωρήσουν σε καμιά συνεδρίαση για την αξιολόγηση, ενώ δεν μπορούν να κληθούν νόμιμα σε συνεδρίαση παρά μόνο δύο μέρες μετά την επίδοση της απόφασης, αφού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η πρόσκληση για συνεδρίαση του συλλόγου πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες-Προϊσταμένες/ους να μην καλέσουν παράτυπα συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση και σε περίπτωση που ενδεχομένως κάποιοι-ες έχουν προβεί σε πρόσκληση, να την ανακαλέσουν!
Για τη συνέχιση του αγώνα και τα βήματα αυτής της εβδομάδας, έχει σταλεί και επαναπροωθείται αναλυτική ενημέρωση από το Σύλλογο Αθηνά.

Επιτροπή Αγώνα συγκροτεί η Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Υλοποιούμε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (13/10/2021)

Στάσεις εργασίας για τη μη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολείων

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας υπερασπιστήκαμε το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Με τον αγώνα αυτό φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την ανάγκη να δοθούν λύσεις. Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου.

  • Καλούμε τους Διευθυντές , να μην προχωρήσουν  σε καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση και τη  συγκρότηση ομάδων στα σχολεία τους, να σεβαστούν την τεράστια συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και τα συλλαλητήρια και να συνταχθούν με τις αποφάσεις των σωματείων, να αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ.
  • Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων (προγραμματισμός συγκρότηση ομάδων δράσης, στόχοι κ.τ.λ. ) εφόσον δεν έγιναν ως την  10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει  η νομοθεσία, γίνονται από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Οι Διευθυντές να αποδεχθούν τις αποφάσεις των συναδέλφων  που τάχθηκαν με την απεργία αποχή. (Διευκρινίσεις στο τέλος).
  • Αν παρόλα αυτά κάποιος/α διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση των ειδικών συνεδριάσεων, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ (13/10/2021) κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες  13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με  14:00 και τρίωρες 11:00 έως 2:00 από  την  Δευτέρα (18/10), έως Παρασκευή (22/10) για την κάλυψη των συναδέλφων.
  • Οι Διευθυντές να αποδεχθούν τις αποφάσεις των συναδέλφων  που τάχθηκαν με την απεργία αποχή.
  • Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα στην ΕΛΜΕ και καλούμε σε συνάντηση τους συναδέλφους μετά τη Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ την Δευτέρα 18/10, στις 2.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.
  • Υλοποιούμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συμμετοχή στον συντονισμό των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

(Διευκρινίσεις)

Με βάση το άρθρο 47 του 4547/2018 όπως τροποποιήθηκε από το Ν. 4692/2020 η ειδική συνεδρίαση του συλλόγων διδασκόντων γίνεται ως τις 10 Οκτωβρίου «Κατά την έναρξη του σχολικού έτους και το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου κάθε έτους, ο Διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας συγκαλεί σε ειδική συνεδρίαση τον σύλλογο διδασκόντων». Αυτό περιγράφεται και στην Υπουργική Απόφαση (άρθρο 4, Αριθμ. 108906/ΓΔ4) εφαρμογής της αξιολόγησης Μετά τις 10 Οκτωβρίου η αρμοδιότητα για τις ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων περνάει στον Διευθυντή (Ν. 4823/2021 άρθρο 97), ο οποίος «αμέσως μετά την παρέλευση δεκαημέρου από τη λήξη των προθεσμιών …….προβαίνει ……στις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων που εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο, με τη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης» (Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4).

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αργολίδας 

Σύμφωνα με τα άρθρα του Καταστατικού του Συλλόγου μας από 12 -17 και τις σχετικές διατάξεις του Ν. 1264/82, σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει  στις 18-10-2021, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 18:00 στο  4ο Δημοτικό  Σχολείο  Ναυπλίου. Αν   δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 19-10-2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στο  4ο Δημοτικό  Σχολείο  Ναυπλίου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 20-10-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στο 4ο Δημοτικό  Σχολείο  Ναυπλίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας γνωμοδοτεί... πριν το Ι.Ε.Π. ...για το Ι.Ε.Π.
Ας μας ενημερώσει ο  Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαμπαρούτσης σε ποιο όνειρό του είδε την έγκριση του παραπάνω προγράμματος για το σχολικό...
Η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας γνωμοδοτεί... πριν το Ι.Ε.Π. ...για το Ι.Ε.Π.