taksi-mathites-sxoleia-ekpaideusi
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Παρά τις πιέσεις και το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας αλλά και πολλοί Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης και κάποιοι διευθυντές σχολείων το 69% των σχολείων έχουν δηλώσει απεργία αποχή στην αξιολόγηση

Σύμφωνα με νέες ενημερώσεις από τις ΕΛΜΕ και του Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την τρέχουσα εβδομάδα έχουμε τις παρακάτω καταγραφές (ενδεικτικά)

-Σε Ικαρία - Φούρνους απεργία αποχή δήλωσαν όλα τα σχολεία πλην του ΕΕΕΕΚ.

- 73 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ στην ΕΛΜΕ Πειραιά συμμετέχουν στην απεργία αποχή - Η ΕΛΜΕ Πειραιά διευκρινίζει ότι όσα σχολεία δεν αναφέρονται μέχρι τώρα ΔΕΝ σημαίνει ότι συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Είναι ελάχιστα τα σχολεία που μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση κατά πλειοψηφία και προχωρούν τις διαδικασίες της αξιολόγησης (ακόμα και σε αυτά πολλοί εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή).

-Μέχρι στιγμής υπογράφουν για απεργία αποχή με συντριπτική πλειοψηφία 11 από τα 18 σχολεία της δευτεροβάθμιας στη Θεσπρωτία. Επίσης όλα τα δημοτικά σχολεία εκτός από το Ειδικό συμμετέχουν στην απεργία αποχή 

ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ .

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

-Σύλλογος Σύρου - Τήνου - Μυκόνου:  Έχουν αποφασίσει συμμετοχή στην απεργία - αποχή 15 απ' τα 18 Δ.Σ. και 18 απ' τα 22 Νηπιαγωγεία. Στις περισσότερες σχολικές μονάδες καταγράφονται πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής ή ομοφωνία! Ποσοστό συμμετοχής σχολικών μονάδων: 82,5%

-Στο  Σύλλογο Νίκαιας-Πειραιά μέχρι στιγμής στην απεργία-αποχή συμμετέχουν 29 από τα 30 Δημοτικά και 25 στα 30 Νηπιαγωγεία!

-Συμμετοχή στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω 100% συμμετοχή στην απεργία αποχή, δηλαδή 20 στα 20 Δημοτικά και 23 στα 23 Νηπιαγωγεία!!

-Σύλλογος Μακρυγιάννης: Συμμετέχουν στην απεργία αποχή 21/23 Δημοτικά και 26/28 Νηπιαγωγεία, με ομόφωνες αποφάσεις ή με συντριπτικά ποσοστά. Ποσοστό συμμετοχής: 92%

-Στοιχεία συμμετοχής των σχολικών μονάδων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» στην απεργία –αποχή: 19 από τα 19 δημοτικά σχολεία και 19 από τα 21 νηπιαγωγεία. Ποσοστό: 95% υπέρ της απεργίας – αποχής

-Σύλλογος Κορυδαλλού/Αγ. Βαρβάρας : Στην απεργία αποχή συμμετέχουν 20 στα 22 Δημοτικά και 27 στα 31 νηπιαγωγεία.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων πήρε μέρος στην απεργία αποχή για τον απολογισμό των σχολικών μονάδων που σε πρώτη φάση είχε ημερομηνία κατάθεσης την 30η Σεπτεμβρίου ενώ ακόμη και με βάση τα στοιχεία του ΙΕΠ που αφορούν κατάθεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της έκθεσης αξιολόγησης του σχολικού έτους 2020-21 η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι μαζική και ανέρχεται στο 69% των σχολικών μονάδων.

Όπως σημειώνει ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας ο αριθμός των δημόσιων σχολείων στο τέλος του 2019 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουμε ήταν 12.643 (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ). Υπάρχουν επίσης άλλα 999 ιδιωτικά, δηλ σύνολο 13.642.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έχουν υποβάλει έκθεση αποτίμησης 4.817 συνολικά μέχρι τώρα, δηλ 36%.

Αν υποθέσει κανείς όμως ότι στα ιδιωτικά έγινε παντού αποτίμηση, τότε ο αριθμός των δημόσιων σχολείων που υπέβαλαν είναι περίπου 3.900 σε σύνολο 12.643, δηλ 31%. Επομένως, η αποχή είναι επισήμως στο 69%, χωρίς να υπολογίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία υπήρξαν και άλλα φαινόμενα πχ ο διευθυντής να ανεβάζει μόνος του έκθεση ή να ανεβαίνουν κενές εκθέσεις κτλ.

Παρά τις πιέσεις, τις απειλές πειθαρχικών, τον εκφοβισμό από διάφορα στελέχη, τις δικαστικές αποφάσεις, κ.ά., τουλάχιστον 70% των σχολείων, προχώρησαν στην απεργία αποχή. Είναι μια μεγάλη, συντριπτική ήττα του Υπουργείου, για δεύτερη φορά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Musakhan
Μουσάχαν: Η Παλαιστινιακή συνταγή που παντρεύει τη γεύση με την παράδοση
Το Μουσάχαν είναι ένα παραδοσιακό παλαιστινιακό φαγητό που εδώ και αιώνες τιμά τις ρίζες και τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής.
Μουσάχαν: Η Παλαιστινιακή συνταγή που παντρεύει τη γεύση με την παράδοση
pedro pascal
Το απλό πρόγραμμα γυμναστικής του Pedro Pascal που τον κρατά σε εξαιρετική φόρμα στα 50
Στα 50 του, ο Pascal αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για ένα καλογυμνασμένο σώμα και το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν απαιτεί καν εξοπλισμό.
Το απλό πρόγραμμα γυμναστικής του Pedro Pascal που τον κρατά σε εξαιρετική φόρμα στα 50
malia
Η μαγεία των μακριών μαλλιών: Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ στη Λιθουανία
Στη Λιθουανία, τα μακριά μαλλιά δεν είναι απλώς ένα στοιχείο εμφάνισης, αλλά κουβαλούν μέσα τους μια ισχυρή παράδοση, λαογραφία και για κάποιους...
Η μαγεία των μακριών μαλλιών: Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ στη Λιθουανία