Αξιολόγηση εκπαιδευτικών:Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης
«Προσπαθούν να επιβάλλουν κόντρα στην ρητά εκπεφρασμένη θέληση (μέσω της συμμετοχής στην απεργία- αποχή),  της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών και δασκάλων, μέσω δικαστηρίων, κουνώντας το δάχτυλο και απειλώντας» - Γράφει ο Τάσος Σκάβδης

Όλοι όσοι αγαπάμε και προσπαθούμε για το Δημόσιο σχολείο, η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δηλαδή, αισθανόμαστε αυτές τις μέρες εκτός από οργή και μια πικρία, μια ματαίωση, καθώς η ενδεχόμενη εφαρμογή των νέων νομοθετημάτων, μας μετατρέπει σε υπαλλήλους γραφειοκράτες, υποτιμώντας κι απαξιώνοντας το διδακτικό- παιδαγωγικό μας έργο, την πεμπτουσία δηλαδή του σχολείου. Ήδη σε πολλά σχολεία οι μαθητές στέλνονται σπίτι τους 3 ώρες(!) νωρίτερα από το τέλος του προγράμματος, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τις πρώτες εκ των ατελείωτων γραφειοκρατικών συνεδριάσεων.

Η οργή περισσεύει επιπλέον γιατί οι συνεδριάσεις αυτές, που μόνο προς υγιή αξιολόγηση του σχολείου δε θα συμβάλλουν, στοχεύουν καθαρά στο κουκούλωμα των ευθυνών των κυβερνώντων για την κατάντια του Δημόσιου σχολείου. Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια υποχρηματοδοτούν την εκπαίδευση, που παράγουν τόσα άθλια βιβλία, προγράμματα σπουδών με κριτήριο κομματικές συντεχνίες, που βάζουν κομματόσκυλα για συμβούλους να χαράζουν πολιτικές, εντελώς άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία, που αδιαφορούν, αν δεν προωθούν την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών στα Φροντιστήρια λόγω ανεπάρκειας του σχολείου, όλοι αυτοί μας βάζουν να μην αξιολογήσουμε τα παραπάνω, να τα καταπιούμε και να αξιολογεί ο ένας τον άλλο και να μετράμε με δείκτες την κάθε διαδικασία που γίνεται σχολείο! Αυτά προσπαθούν να τα επιβάλλουν κόντρα στην ρητά εκπεφρασμένη θέληση (μέσω της συμμετοχής στην απεργία- αποχή),  της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών και δασκάλων, μέσω δικαστηρίων, κουνώντας το δάχτυλο και απειλώντας.

Η απλουστευτική και παραπειστική προπαγάνδα της ανεκδιήγητης υπουργού, ότι δε θέλουμε οι εκπαιδευτικοί να αλλάξει τίποτα και κοιτάμε τη βολή μας, είναι αλήθεια ότι πατάει  στην υπαρκτή και λανθασμένη δαιμονοποίηση της έννοιας της αξιολόγησης από συνδικάτα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται όμως για κατάφωρο ψέμα, καθώς, η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, όπως και της κοινωνίας, επιθυμεί υγιή αξιολόγηση στο σύνολο του Δημόσιου σχολείου. Μια αξιολόγηση που πρωτίστως αποφεύγουν και φοβούνται όλοι αυτοί, σαν την νυν υπουργό, που ευθύνονται για το ταξικό σχολείο. Και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να προσπαθήσουμε για να μάθει ότι αυτός ο νόμος- έκτρωμα συγκαλύπτει ευθύνες που πρέπει πρωτίστως να αξιολογηθούν, τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζει το σχολείο. 
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θεσσ
Φθηνότερα εισιτήρια ΚΤΕΛ για τους φοιτητές του Βόλου – Ενεργοποιείται το νέο πακέτο 100 διαδρομών
Συμφωνία με τα Αστικά ΚΤΕΛ για μειωμένο κόστος μετακίνησης - Πακέτο 100 διαδρομών με 70 ευρώ και πληρωμή σε δόσεις για τους φοιτητές
Φθηνότερα εισιτήρια ΚΤΕΛ για τους φοιτητές του Βόλου – Ενεργοποιείται το νέο πακέτο 100 διαδρομών
Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο: Επαφές με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πριν τη παρουσίαση της «Ιθάκης»
Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Παιδεία και τα προβλήματα των αναπληρωτών
Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο: Επαφές με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πριν τη παρουσίαση της «Ιθάκης»
γιατ
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
Η γιατρός έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς χρόνο για ανάπαυση ή σίτιση, επισημαίνοντας το ψυχικό βάρος της διαρκούς ετοιμότητας
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
γενιδ
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
ΓΣΕΕ: Παραίτηση από τον Νίκο Φωτόπουλο για να εισέλθει στο Δ.Σ. ο Κώστας Γενιδούνιας
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια