Αξιολόγηση: Για τις 25 Ιανουαρίου προσδιορίστηκαν οι εφέσεις των Ομοσπονδιών
Αναμένεται όμως αίτημα επίσπευσης από το Υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει να εκδικαστούν ακόμα και εντός της εβδομάδας

Για τις 25 Ιανουαρίου του 2022 προσδιορίστηκε η εκδίκαση της έφεσης των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία αποχή από την αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση η απεργία-αποχή μπορεί να συνεχιστεί κανονικά δεδομένου ότι η πρωτόδικη απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει επίσπευση εκδίκασης της υπόθεσης επικαλούμενο τους λόγους επείγοντος της διαδικασίας, οπότε δεν είναι απίθανο τελικά η υπόθεση να εκδικαστεί ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο πρώην αιρετός και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Νεκτάριος Κορδής ανέφερε μιλώντας στο alfavita.gr ότι ελπίζει το υπουργείο να μην καταφύγει και πάλι σε μεθοδεύσεις με την επίσπευση της διαδικασίας, αν και είναι το πιο πιθανό.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης, έγραψε στο προφίλ του σε ΜΚΔ:

"Η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2022. Προφανώς το ΥΠΑΙΘ θα προσπαθήσει να φέρει την εκδίκαση νωρίτερα όμως αυτή τη στιγμή η ημερομηνία είναι για αρχές του 2022. Η συμμετοχή μας επομένως στην απεργία αποχή της ΔΟΕ είναι κανονικά σε ισχύ μέχρι την οριστική-τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου και μέχρι τότε νομίμως συμμετέχουμε στην απεργία αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Προχωράμε μαζικά και ανυποχώρητα.

Θα νικήσουμε για άλλη μια φορά!"

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΑΔΕΔΥ έκανε δεκτό το αίτημα των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση σε μια κίνηση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Το εξώδικο της ΑΔΕΔΥ

Την ίδια ώρα, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προκηρύξει απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ειδικότερα, η απεργία αποχή αφορά κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών υπηρετούντων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. 

Παράλληλα έστειλε Εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι η αποχή των εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαιδεύσεως που εκπροσωπεί η ΑΔΕΔΥ από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982 και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσεως, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

Τι είχε προηγηθεί

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ είχαν ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ, να κηρύξει και εκείνη απεργία αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει την απεργία αποχή των εκπαιδευτικών παράνομη μετά από αγωγή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των απεργών εκπαιδευτικών ώστε να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κηρύξει άμεσα απεργία-αποχή», σημειώνεται σχετικά.

Η ΑΔΕΔΥ έκανε δεκτό το αίτημα των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση σε μια κίνηση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε χτες Δευτέρα και τελείωσε στις 4.00μμ πήρε απόφαση για προκήρυξη απεργίας αποχής από το ν. 4823 για όλα τα άρθρα που αναφέρονται στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση και τις εφαρμοστικές εγκυκλίους και Υ.Α.Θα σταλεί επίσημη ανακοίνωση από την ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε στηρίξει και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν την 1η Οκτώβρη 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ, «ως απάντηση στην τρομοκράτηση και την καταστολή της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας». 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

bullying
Ανήλικη παραβατικότητα: Τι προτείνουν οι ειδικοί για το κοινωνικό φαινόμενο
Πώς εκφράζεται σήμερα το κοινωνικό φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων - Τι προτείνουν οι ειδικοί
Ανήλικη παραβατικότητα: Τι προτείνουν οι ειδικοί για το κοινωνικό φαινόμενο
koinonia.jpg
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
«. Ούτε γνωρίζουμε πως θα ορίζονται και πως θα είναι οι επαναστάσεις στην εποχή του "μετοχικού καπιταλισμού", του καπιταλισμού των διευρυμένων...
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου