Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Έφεση και από την ΟΙΕΛΕ - Συνεχίζεται η απεργία
Η έφεση κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα έφεση (επισυνάπτεται) δια του νόμιμου παραστάτη της Γιώργου Μελισσάρη κατά της πλήρως λανθασμένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή που κατέθεσε εναντίον μας η Υπουργός Παιδείας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών από τις διαδικασίες αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εφέσεις έχουν ασκήσει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Η έφεση μας κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη.

Απαράδεκτη, διότι το δικαστήριο ανάγκασε τις Ομοσπονδίες να προσέλθουν σε δικαστική διαδικασία μόλις 2 ώρες (!) αφού είχε επιδοθεί η κλήτευση και αρνήθηκε αιτήματα αναβολής που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ για σοβαρότατους λόγους, χωρίς να αιτιολογήσει καν την απόρριψη του αιτήματος.

Νομικά αβάσιμη, διότι προβαίνει σε λανθασμένη υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε διατάξεις του Ν. 1264/1982 και 2224/1994 που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. Πιο συγκεκριμένα, έχει κρίνει την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ παράνομη, διότι α) δεν προχωρήσαμε στην υποχρεωτική διαδικασία δημόσιου διαλόγου και β) διότι δεν προχωρήσαμε στη διαδικασία ορισμού προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Και οι δύο αυτές διαδικασίες αφορούν αποκλειστικά τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, άρα η κρίση της απεργίας της ΟΙΕΛΕ ως παράνομης είναι απολύτως λανθασμένη, καθώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν εργοδότη το δημόσιο.

Η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά, σε επαφή με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες για τη χάραξη πορείας

Η απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία δεν είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά θα εφαρμοστεί μόνο όταν τελεσιδικήσει (κριθεί παράνομη και στο Εφετείο).

Επομένως, μέχρι την έκδοση της απόφασης και του Εφετείου η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά!

Τέλος, τα επιτελεία των τριών Ομοσπονδιών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου και η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο πρόσφατο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τροφοδοτούν τον κόσμο της εκπαίδευσης με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη για να αντιμετωπιστεί η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης.

Δείτε εδώ όλο το κείμενο της έφεσης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

αταγγελίες για εκπαιδευτήρια Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
Καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες στα εκπαιδευτήρια Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
ΟΙΕΛΕ: «Κάτω από το πέπλο του χριστιανικού και μη κερδοσκοπικού σχολείου κρύβεται εργασιακός μεσαίωνας…»
Καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες στα εκπαιδευτήρια Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς