Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Έφεση και από την ΟΙΕΛΕ - Συνεχίζεται η απεργία
Η έφεση κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα έφεση (επισυνάπτεται) δια του νόμιμου παραστάτη της Γιώργου Μελισσάρη κατά της πλήρως λανθασμένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή που κατέθεσε εναντίον μας η Υπουργός Παιδείας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών από τις διαδικασίες αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εφέσεις έχουν ασκήσει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Η έφεση μας κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη.

Απαράδεκτη, διότι το δικαστήριο ανάγκασε τις Ομοσπονδίες να προσέλθουν σε δικαστική διαδικασία μόλις 2 ώρες (!) αφού είχε επιδοθεί η κλήτευση και αρνήθηκε αιτήματα αναβολής που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ για σοβαρότατους λόγους, χωρίς να αιτιολογήσει καν την απόρριψη του αιτήματος.

Νομικά αβάσιμη, διότι προβαίνει σε λανθασμένη υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε διατάξεις του Ν. 1264/1982 και 2224/1994 που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. Πιο συγκεκριμένα, έχει κρίνει την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ παράνομη, διότι α) δεν προχωρήσαμε στην υποχρεωτική διαδικασία δημόσιου διαλόγου και β) διότι δεν προχωρήσαμε στη διαδικασία ορισμού προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Και οι δύο αυτές διαδικασίες αφορούν αποκλειστικά τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, άρα η κρίση της απεργίας της ΟΙΕΛΕ ως παράνομης είναι απολύτως λανθασμένη, καθώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν εργοδότη το δημόσιο.

Η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά, σε επαφή με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες για τη χάραξη πορείας

Η απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία δεν είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά θα εφαρμοστεί μόνο όταν τελεσιδικήσει (κριθεί παράνομη και στο Εφετείο).

Επομένως, μέχρι την έκδοση της απόφασης και του Εφετείου η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά!

Τέλος, τα επιτελεία των τριών Ομοσπονδιών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου και η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο πρόσφατο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τροφοδοτούν τον κόσμο της εκπαίδευσης με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη για να αντιμετωπιστεί η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης.

Δείτε εδώ όλο το κείμενο της έφεσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
Η ψηφιακή τήρηση επιτυγχάνεται με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr) εφεξής ΕΨΠ, στην...
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
σχολείο σταυρος ξαρχακος
Νίκαια: Το 14ο Δημοτικό Σχολείο «βαφτίζεται» σε Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσία του συνθέτη
Η ονοματοδοσία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 30 Μαϊου στις 7.45 μμ στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς
Νίκαια: Το 14ο Δημοτικό Σχολείο «βαφτίζεται» σε Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσία του συνθέτη