Η έφεση κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη

Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε σήμερα έφεση (επισυνάπτεται) δια του νόμιμου παραστάτη της Γιώργου Μελισσάρη κατά της πλήρως λανθασμένης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή εν μέρει την αγωγή που κατέθεσε εναντίον μας η Υπουργός Παιδείας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών από τις διαδικασίες αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εφέσεις έχουν ασκήσει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Η έφεση μας κατατίθεται ζητώντας η απόφαση του δικαστηρίου να κριθεί απαράδεκτη, λόγω της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά και νομικά αβάσιμη.

Απαράδεκτη, διότι το δικαστήριο ανάγκασε τις Ομοσπονδίες να προσέλθουν σε δικαστική διαδικασία μόλις 2 ώρες (!) αφού είχε επιδοθεί η κλήτευση και αρνήθηκε αιτήματα αναβολής που κατέθεσαν ΟΙΕΛΕ και ΔΟΕ για σοβαρότατους λόγους, χωρίς να αιτιολογήσει καν την απόρριψη του αιτήματος.

Νομικά αβάσιμη, διότι προβαίνει σε λανθασμένη υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε διατάξεις του Ν. 1264/1982 και 2224/1994 που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους. Πιο συγκεκριμένα, έχει κρίνει την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ παράνομη, διότι α) δεν προχωρήσαμε στην υποχρεωτική διαδικασία δημόσιου διαλόγου και β) διότι δεν προχωρήσαμε στη διαδικασία ορισμού προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Και οι δύο αυτές διαδικασίες αφορούν αποκλειστικά τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, άρα η κρίση της απεργίας της ΟΙΕΛΕ ως παράνομης είναι απολύτως λανθασμένη, καθώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν εργοδότη το δημόσιο.

Η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά, σε επαφή με τις άλλες δύο Ομοσπονδίες για τη χάραξη πορείας

Η απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία δεν είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά θα εφαρμοστεί μόνο όταν τελεσιδικήσει (κριθεί παράνομη και στο Εφετείο).

Επομένως, μέχρι την έκδοση της απόφασης και του Εφετείου η απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ συνεχίζεται κανονικά!

Τέλος, τα επιτελεία των τριών Ομοσπονδιών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου και η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο πρόσφατο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τροφοδοτούν τον κόσμο της εκπαίδευσης με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δύναμη για να αντιμετωπιστεί η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης.

Δείτε εδώ όλο το κείμενο της έφεσης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΙΓΙΝΑ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ, είχε κατονομαστεί από τα θύματα, ως ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο είχαν διαφορές και είχαν δεχθεί απειλές από...
Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό μητέρας και γιου από μισθωμένους εκτελεστές