Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, άγνωστοι διακινούν παραποιημένες γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ υπονομεύοντας την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Παραποιημένες γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ για το συνδικαλιστικό δικαίωμα της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση διακινούν άγνωστοι, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Το σωματείο των εκπαιδευτικών καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην προωθούν μέσω email τις θέσεις αυτές των ατόμων που υπονομεύουν την απεργία-αποχή.

Έως τώρα, η απεργία - αποχή από την αξιολόγηση συγκεντρώνει πολύ μεγάλα ποσοστά σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως γνωστοποιούν πλήθος ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΔ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ… ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ (!) ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ EMAIL ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταδικάζει τις αντιδραστικές θέσεις των διαφόρων… ανωνύμων οι οποίοι ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ τις γνωμοδοτήσεις της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ για το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο συνδικαλιστικό δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Ειδικότερα, κάποιοι …επιτήδειοι στην τέχνη της παραπληροφόρησης που δρουν ανώνυμα και σκοτεινά και επιθυμούν διακαώς την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και συνολικά της συλλογικής πάλης, στέλνουν στα σχολεία του νομού μας ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΥ, αναφερόμενοι αναλυτικά στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ(!) του 1929(!),, με στόχο να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου, ανασφάλειας και τρομοκρατίας, όπως δείχνει το εξής απόσπασμα:

«Ειδικότερα όμως ιδιώνυμο χαρακτηρίστηκε το αδίκημα της εφαρμογής ιδεών που αποσκοπούν στην δια βιαίων μέσων ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος όπως αυτό ορίστηκε από τον Ν.4229/1929. ιδιώνυμο .αδίκημα που τιμωρείται με βάση ιδιαίτερο νόμο, διαχωριζόμενο από τη γενικότερη κατηγορία αδικημάτων και τιμωρείται με ξεχωριστές ποινές από τις συνηθισμένες .Πρόκειται για τον Ν. 4229/1929 «περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών που ποινικοποιούσε τις ανατρεπτικές ιδέες», ο οποίος στρέφονταν κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τον οποίο πέρασε ο Βενιζέλος ως Πρωθυπουργός με τον Τσαλδάρη στην αντιπολίτευση ….»

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω θέσεις, που προβάλλονται τεχνηέντως στο πλαίσιο τάχα της ενημέρωσης(!) και της ιστορικής διαφώτισης των συναδέλφων, καθρεπτίζουν τους θιασώτες της πιο μαύρης και σκοτεινής περιόδου της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας.

Αποτελούν ισχυρό τεκμήριο μιας αντιδραστικής προπαγάνδας που στόχο έχει την κατάπνιξη των βασικών πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη διάλυση του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος και την τρομοκράτηση των συναδέλφων’

Στη συγκεκριμένη συγκυρία οι σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές αυτές απόψεις διακινούνται, με στόχο να υπονομεύσουν τη δημοκρατικά και κατά απόλυτη πλειοψηφία ειλημμένη απόφαση της ΟΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ τονίζει ότι η ΟΛΜΕ- τηρώντας τις συλλογικές και δημοκρατικές καταστατικές αρχές, αλλά και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της συνδικαλιστικής και συλλογικής πάλης και παράλληλα ακολουθώντας τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ-καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο , νόμιμο και αδιαπραγμάτευτο συνδικαλιστικό δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ των σχολείων να ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ μέσω του email του σχολείου απόψεις ΑΝΩΝΥΜΩΝ και θέσεις αντιδραστικές που έχουν στόχο την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ των συλλογικών αποφάσεων και αγώνων. Τονίζει ότι ΧΡΕΟΣ των Διευθυντών είναι η ενημέρωση των συλλόγων σχετικά με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ και όλων των παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του σωματείου, καθώς και των εκπροσώπων τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι Διευθυντές, εσκεμμένα ή όχι, δρουν αντισυλλογικά, αντιδημοκρατικά και αντισυνδικαλιστικά και για το λόγο αυτό θα ελεγχθούν δημοκρατικά από το σωματείο.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τονίζει ότι κυρίαρχη βούληση της ΟΛΜΕ είναι η απόφαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου της, που είναι η Γ.Σ της ΟΛΜΕ που αποφάσισε κατά απόλυτη πλειοφηφία (98%) ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Καλεί τους συναδέλφους να ΔΗΛΩΣΟΥΝ μαζικά ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ στην επικείμενη συνεδρία των συλλόγων για την Αξιολόγηση και να συστρατευθούν στον ΚΟΙΝΟ αγώνα που προασπίζεται το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, την παιδαγωγική ελευθερία, την εργασιακή δημοκρατία και τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.·

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ·
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ·
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ -ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας, Τσακαλώτος
Γιατί ο Τσίπρας θέλει εκλογή προέδρου από τη βάση: Το ΚΙΝΑΛ, ο Σάντερς και οι διαφωνίες της «Ομπρέλας»

Τη μετάβαση σ’ ένα πιο δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα σηματοδοτεί η πρόταση του Αλέξη...

Γιατί ο Τσίπρας θέλει εκλογή προέδρου από τη βάση: Το ΚΙΝΑΛ, ο Σάντερς και οι διαφωνίες της «Ομπρέλας»
EKPA
ΑΕΙ: Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας του Harvard με το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συνεργασία του Harvard με το Ε.Κ.Π.Α. μέσω του νέου Κόμβου Αριστείας του Ε.Κ.Π.Α. για το Άσυλο και τη Μετανάστευση
ΑΕΙ: Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας του Harvard με το Πανεπιστήμιο Αθηνών