ειδικη αγωγή
αξιολόγηση εκπαιδευτικών, Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, μολύβι
Αξιολόγηση: Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί τους διευθυντές να αντισταθούν στις … υποδείξεις των προϊσταμένων τους για άσκηση πίεσης προς τους εκπαιδευτικούς

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλεί τους διευθυντές και τις διευθύντριες να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να ενημερώσουν τους συλλόγους για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, βάσει των οποίων οι συνάδελφοι καλούνται να δηλώσουν Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Επιπλέον, τους καλεί να αντισταθούν στις … υποδείξεις των προϊσταμένων τους για άσκηση πίεσης προς τους εκπαιδευτικούς με στόχο την αποδοχή του αντιδραστικού μέτρου της αξιολόγησης.

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι οι διευθυντές/τριες των σχολείων πρέπει να παραμείνουν ισότιμα μέλη των συλλόγων διδασκόντων και να μη γίνουν χειραγωγοί και managers, ιδιότητες που όχι μόνο δεν συνάδουν με το ρόλο του συνειδητού και δημοκρατικού εκπαιδευτικού, αλλά επιπλέον προσβάλλουν την ιστορία , τις κατακτήσεις, τις αξιώσεις και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ν 4692/2020)

Εν όψει της σύγκλησης της συνεδρίας των συλλόγων για την «Αξιολόγηση», το Δ.Σ της ΕΛΜΕ απευθύνεται- με αίσθημα συλλογικής και δημοκρατικής ευθύνης- στους διευθυντές/τριες των σχολείων.

Τους καλεί να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να ενημερώσουν τους συλλόγους για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, βάσει των οποίων οι συνάδελφοι καλούνται να δηλώσουν Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία της Αξιολόγησης και να προασπιστούν τις συλλογικές, δημοκρατικές, εργασιακές και μορφωτικές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας που κατεδαφίζονται με τον αντιδραστικό νόμο 4823/2021.Το νόμο που συμπληρώνει τον επίσης αντιλαϊκό νόμο 4692/20 και ακυρώνει τόσο το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, όσο και το ρόλο του εκπαιδευτικού ως παιδαγωγού και ελεύθερα σκεπτόμενου δασκάλου, με συνείδηση της αποστολής και των δικαιωμάτων του.

Καλεί επίσης το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τους διευθυντές να αντισταθούν στις … υποδείξεις των προϊσταμένων τους για άσκηση πίεσης προς τους συναδέλφους, με στόχο την αποδοχή του αντιδραστικού μέτρου της Αξιολόγησης και να μη γίνουν οι φορείς για την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού των συλλόγων, μέσω της αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής εγκυκλίου που μετατρέπει το συνδικαλιστικό δικαίωμα σε…πειθαρχικό αδίκημα.

Τονίζει ότι η εν λόγω εγκύκλιος ( Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 ) αποτελεί το πιο ισχυρό τεκμήριο της αντιδημοκρατικής, αντεργατικής και αντιδραστικής πολιτικής που τηρεί το ΥΠΑΙΘ, αφού επιβεβαιώνει στην πράξη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση θεμελιωδών συνδικαλιστικών, συλλογικών και συνταγματικά αναγνωρισμένων δικαιωμάτων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ τονίζει ότι οι διευθυντές/τριες των σχολείων πρέπει να παραμείνουν ισότιμα μέλη των συλλόγων διδασκόντων, πρώτοι μεταξύ ίσων, παιδαγωγοί, δάσκαλοι και συνάδελφοι και να μη γίνουν χειραγωγοί και managers, ιδιότητες που όχι μόνο δεν συνάδουν με το ρόλο του συνειδητού και δημοκρατικού εκπαιδευτικού, αλλά επιπλέον προσβάλλουν την ιστορία , τις κατακτήσεις, τις αξιώσεις και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε όλους τους διευθυντές/τριες να αρνηθούν να μετατραπούν σε μηχανισμό άσκησης πίεσης των συναδέλφων και επιβολής των πιο αντιδραστικών μέτρων της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Τους καλεί να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία της Αξιολόγησης και να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για παιδαγωγική, πνευματική, συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αξιοπρέπεια και για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Ρηγάκης

Η Γενική γραμματέας Κασσιανή Λάμψα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News