ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού: Εγκύκλιος με νέες οδηγίες
Τι προβλέπεται για τη μισθοδοσία, ποια δικαιολογητικά απαιτούνται, τι προβλέπεται για τις άδειες

Εγκύκλιο με ενημέρωση για τις διαδικασίες καταβολής του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού, δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας

H εγκύκλιος

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή του ειδικού επιμισθίου των αποσπασμένων εκπαιδευτικών/διοικητικών υπαλλήλων/αναπληρωτών Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό, η οποία από την 1 η Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιείται με μισθοδοτικές καταστάσεις (σε δεδουλευμένη βάση) μέσω των υπηρεσιών των οργανικών θέσεων που καταβάλλουν την τακτική μισθοδοσία των ανωτέρω (άρθρο 19Α του Ν. 4415/2016, όπως προστέθηκε με το άρθρο 183 του Ν. 4823/2021) σας ενημερώνουμε ότι τα κύρια δικαιολογητικά (αίτηση - υπεύθυνη δήλωση και χορηγηθείσες άδειες) θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά προς τις οικείες υπηρεσίες των οργανικών θέσεων των δικαιούχων, στις αρχές κάθε μήνα (αρχής γενομένης από 1-10-2021)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΑΞ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ / ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

1. Υπουργική απόφαση απόσπασης εκάστου εκπαιδευτικού (στην αρχή και στο τέλος του διδακτικού έτους).
2. Απόφαση με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του σχολικού και διδακτικού έτους, διακοπών και αργιών ανά Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης (ΓΣΕ) και περιοχή αρμοδιότητάς τους για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ξεχωριστά, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 43 του ν. 4722/2020 (Α’ 177). Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται η διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4415/2016 (Α ́ 159), όπως ισχύει.
3. Πράξη ανάληψης αρμοδίως στο Συντονιστικό Γραφείο ή στις Διπλωματικές/Προξενικές Αρχές ή στη σχολική μονάδα ή στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του κεφ. Α1 της υπ’ αριθμ. 2/12870/ΔΕΠ/29-3-2016 (Β ́ 1740) κυα. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται σε περισσότερες από μία, πρέπει να υποβάλλονται οι αναλήψεις ανά σχολική μονάδα. Η ανάληψη υπηρεσίας στα μη ενταγμένα σε τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα ΤΕΓ γίνεται στο Συντονιστικό Γραφείο ή φορέα ίδρυσης και λειτουργίας του ΤΕΓ ή τις οικείες διπλωματικές/προξενικές αρχές. Σε περίπτωση επανανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών αποστέλλεται η νέα τοποθέτηση.
4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας ή εκτύπωση λογαριασμού με θεώρηση της τράπεζας, ώστε να προκύπτει ο λογαριασμός κατάθεσης του επιμισθίου αν αυτός είναι διαφορετικός από τον λογαριασμό κατάθεσης της τακτικής μισθοδοσίας. Σε περίπτωση αλλαγής αποστέλλεται ο νέος λογαριασμός.


Σε περίπτωση υποβολής αίτησης ανάκλησης ή διακοπής απόσπασης αποστέλλεται η αίτηση μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά και αναγράφεται ότι υποβλήθηκε σχετική αίτηση στο έντυπο της Αίτησης – Υπεύθυνης δήλωσης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ / ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19Α του Ν. 4415/2016 (όπως προστέθηκε με το άρθρο 183 του Ν. 4823/2021) από 1-10-2021 το αρμόδιο ΓΣΕ αποστέλλει ηλεκτρονικά στην υπηρεσία τακτικής μισθοδοσίας / οργανικής θέσης των Συντονιστών, Αναπλ. Συντονιστών, αποσπασμένων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων τις αιτήσεις / υπεύθυνες δηλώσεις παροχής διδακτικού έργου και τις χορηγηθείσες άδειες.

Ειδικότερα: 1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπόδειγμα, η οποία θεωρείται ως προς την γνησιότητα, ακρίβεια και ορθότητα συμπλήρωσης των στοιχείων από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης. Εφιστούμε την προσοχή στην συμπλήρωση από τους εκπαιδευτικούς ή διοικητικούς υπαλλήλους και στον έλεγχο από τους Αν. Συντονιστές, πέραν των άλλων, των κάτωθι στοιχείων:

α) Αναλυτική αναγραφή των μορφών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις οποίες τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί και αναγραφή των ωρών διδασκαλίας τους ανά εκπαιδευτική μονάδα. Ως μορφή ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης νοείται αυτή που προβλέπεται στο άρθρο 3 του ν.4415/2016, όπως ισχύει. Η εν λόγω αναγραφή θα πρέπει να ταυτίζεται με αυτή που είναι καταχωρισμένη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΙΠΟΔΕΕΜΣ. Ως προς την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 16 και της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 4415/2016, όπως ισχύει. Η πράξη τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στις μορφές οργάνωσης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αναγράφει αναλυτικά τις ανατιθέμενες ώρες διδασκαλίας και τυχόν μεταγενέστερες τροποποιήσεις.

β) Ορθή αναγραφή IBAN του δικαιούχου.

Δείτε ΟΛΗ την εγκύκλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πόντιουμ, ομιλία, άνδρας, διαδήλωση, συγκέντρωση
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
«Απέναντί μας έχουμε μια διαχρονική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων ως εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων ως κόστος» -...
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!
perama katadioksi
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
Στην εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στις 7 απόγευμα οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα με ένα...
Πέραμα: Στον εισαγγελέα οι 7 αστυνομικοί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία
μίνα γκάγκα σχολεία
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»
«Η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουμε να λύνουμε προβλήματα στα νοσοκομεία, στα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία και στις δομές υγείας ώστε να...
Γκαγκα: «Να ενημερώσουμε για τα εμβόλια, να λύσουμε τους φόβους»