Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε Κεραμέως: «Πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων δύο εκατομμύρια ευρώ»
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Κραυγή αγωνίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτική άδεια προς Κεραμέως: «Πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων δύο εκ. ευρώ που επένδυσε η πολιτεία σε μας, διαλύετε τον επαγγελματικό και οικογενειακό μας προγραμματισμό»

Απλήρωτοι παραμένουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που μέχρι τον Αύγουστο βρίσκονταν σε εκπαιδευτική άδεια μετ' αποδοχών προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές (Master και Διδακτορικά), όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους την οποία κοινοποίησε η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε ακυρώσει τη δυνατότητα χορήσης/ ανανέωσης των εκπαιδευτικών αδειών μετ’ αποδοχών για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να μην υπογράψει την υπουργική απόφαση για την χορήγηση ή ανανέωσή τους, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς.

«Αποκαλύπτετε πως η στήριξή σας στα ιδιωτικά σχολεία – την οποία συχνά επικαλείστε- δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που αυτά παρέχουν» τονίζουν στην επιστολή τους οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και διερωτούνται: «Δεν αποτελεί αυτό, άραγε, παράδοξο για μια Υπουργό που έχει στον πυρήνα της πολιτικής της την προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση;».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία που σύναψαν με το κράτος, όταν τους χορηγήθηκαν οι άδειες, ώστε να μπορέσουν να τελειώσουν τις σπουδές τους και να μην χάσει η πολιτεία ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που επένδυσε σε αυτούς και να επανέλθει η δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η επιστολή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Νίκη Κεραμέως:

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Είμαστε ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ξεκινήσαμε μεταπτυχιακές σπουδές (Master και διδακτορικό) έχοντας λάβει νόμιμα (και με τη δική σας υπογραφή τα δύο προηγούμενα έτη) εκπαιδευτική άδεια.

Με την απόφασή σας να μην υπογράψετε την από τον Απρίλιο του 2021 συνταχθείσα Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση/ανανέωση εκπαιδευτικών αδειών, και μάλιστα χωρίς να απαντάτε στα αγωνιώδη ερωτήματά μας:

Εμφανίζεστε ανακόλουθη με την διακηρυγμένη ως φιλευρωπαϊκή πολιτική του κόμματός σας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο της την επέκταση της ακαδημαϊκής κατάρτισης των εκπαιδευτικών μέσω της δυνατότητας της άδειας μετ’ αποδοχών και μάλιστα σε μια περίοδο που οι ραγδαίες εξελίξεις σε επιστημονικό επίπεδο απαιτούν τη συνεχή επιμόρφωσή μας.

 Αποκαλύπτετε πως η στήριξή σας στα ιδιωτικά σχολεία – την οποία συχνά επικαλείστε- δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που αυτά παρέχουν. Οι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας των σπουδών τους μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν στην τάξη προς όφελος των σχολείων στα οποία υπηρετούν και των μαθητών τους. Δεν αποτελεί αυτό, άραγε, παράδοξο για μια Υπουργό που έχει στον πυρήνα της πολιτικής της την προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση;

 Πλήττεται η έννοια της συνέχειας του κράτους μέσω της ακύρωσης της συμφωνίας που είχε συναφθεί μαζί μας από την ημέρα που ξεκινήσαμε τις σπουδές μας. Η πολιτεία πλήρωνε το μισθό μας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε στην εκπαίδευση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μετά το πέρας των σπουδών μας. Με την απόφασή σας αυτή πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η πολιτεία για την (ανολοκλήρωτη) εκπαίδευσή μας. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς εδώ και δεκαετίες από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις!

 Αναστατώσατε τον οικογενειακό, ακαδημαϊκό και εργασιακό μας προγραμματισμό, καθώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε απολύτως μετέωροι. Τα σχολεία στα οποία υπηρετούμε μας ρωτούν τι μέλλει γενέσθαι και οι επιβλέποντες καθηγητές μας ρωτούν αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας γνωρίζοντας ότι η εργασία μας είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Ορισμένες και ορισμένοι από εμάς, αποφασισμένοι να μην θυσιάσουμε τον κόπο ετών, αναγκαστήκαμε να λάβουμε άδεια άνευ αποδοχών για να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας, καταδικάζοντας τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Με το παρόν κείμενο ζητούμε, ελπίζοντας στην κατανόησή σας:

Να μας επιτραπεί να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που συνάψαμε με το κράτος, όταν μας χορηγήθηκαν οι άδειές μας, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας και να μην χάσει η πολιτεία ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που επένδυσε σε εμάς, ώστε να γίνουμε καλύτεροι εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη μέση των σπουδών τους είναι μικρός και η δαπάνη για το κράτος δεν είναι μεγάλη.

Να επανέλθει η δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, καθώς αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στα παιδιά μας.

 Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
εκπαιδευτικοί τάξη
Υπουργείο Εργασίας για το συνταξιοδοτικό: Τι πραγματικά αλλάζει από 1/1/2022 και ποιους αφορά
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Υπουργείο Εργασίας για το συνταξιοδοτικό: Τι πραγματικά αλλάζει από 1/1/2022 και ποιους αφορά
Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση
Η μαθήτρια αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο και οι γονείς της αρνήθηκαν να την παραλάβουν από το σχολείο - Η μήνυση
Διευθυντής σχολείου μήνυσε γονέα - αρνητή για συκοφαντική δυσφήμιση
foto-maska
Κρούσματα στα σχολεία: Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στη Φθιώτιδα
Στα 226 συνολικά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα
Κρούσματα στα σχολεία: Με διψήφιο νούμερο μολύνσεων κλείνει η 2η εβδομάδα στη Φθιώτιδα