Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Το πρώτο της νέας χρονιάς σήμερα στο Υπουργείο
(Φωτογραφία αρχείου)
Μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς απαιτούν κατάργηση της ΕΒΕ, λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, προσλήψεις στην παράλληλη, κάλυψη των κενών

Την πρώτη κινητοποίηση της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις. 

Με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Τρίτη στις 7/9 στη 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«Φοιτητές, μαθητές, γονείς παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που «πετάει» 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων! Όλοι εκεί» αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς μαθητές, ναι στον εμβολιασμό - όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων, να γίνει δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά και ανάγκες, να μην εφαρμοστεί ο «κόφτης» στην Παράλληλη Στήριξη. Επίσης ζητούν σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

 Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί μαθητές που επιστρέφουν σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, απόφοιτους που έμειναν εκτός των σχολών επιλογής τους εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην κινητοποίηση στο υπουργείο με κεντρικό αίτημα «Να καταργηθεί εδώ και τώρα η ΕΒΕ».

 Ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής διαδηλώνουν και φοιτητικοί σύλλογοι. Αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει μέχρι χτες οι σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Μηχανολόγων - Μηχανικών ΕΜΠΕ και Ναυπηγών ΕΜΠ, Πληροφορικής, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Παντείου, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ και ΑΣΠΑΙΤΕ.

Κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη στις 2.30 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα απαιτεί μεταξύ άλλων:

  • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - 15 μαθητές ανά τάξη

  • Κάλυψη όλων των κενών

  • Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αεν
Η ναυτική εκπαίδευση στο προσκήνιο: ΑΕΝ ζητούν ουσιαστική αναβάθμιση
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού διεκδικούν σύγχρονες υποδομές, μόνιμο προσωπικό και ίσα δικαιώματα για όλους τους σπουδαστές
Η ναυτική εκπαίδευση στο προσκήνιο: ΑΕΝ ζητούν ουσιαστική αναβάθμιση
anoia-egkefalos.jpg
Μεγάλη μελέτη εγκεφάλου δείχνει γιατί η απώλεια μνήμης μπορεί να επιταχυνθεί ξαφνικά
Η απώλεια μνήμης δεν είναι αποτέλεσμα ενός «χαλασμένου γραναζιού», αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεκαετιών συσσωρευμένων αλλαγών στον εγκέφαλο. Και αυτό...
Μεγάλη μελέτη εγκεφάλου δείχνει γιατί η απώλεια μνήμης μπορεί να επιταχυνθεί ξαφνικά